Zoeken

Houten stoelen

Sorteren
56 Producten
Sorteren
* Deze prijs komt overeen met de laagste prijs van de afgelopen 30 dagen voor de prijsverlaging

Houten eetkamerstoelen: een klassieker in de 21e eeuw

Eetkamerstoelen zijn er in allerlei soorten en maten. Soms lijken ze niets meer dan een gebruiksvoorwerp. Toen de stoel, als een van de oudste meubelstukken ter wereld, haar entree maakte was dat wel anders. De stoel was toen een symbool van macht en rijkdom. En de rijkaards en machthebbers zaten toen niet op simpele houten stoelen, maar op zetels van ivoor, goud, marmer en andere zeldzame grondstoffen. Inmiddels zijn houten stoelen echter gestegen in aanzien! En zijn ze in welk design dan ook te vinden. Dus ook voor de sfeer die jij graag in je woning zou willen hebben. Houten eetkamerstoelen zijn hoe dan ook een smaakvolle en tijdloze toevoeging je interieur.

Houten stoelen in diverse stijlen

Houten eetkamerstoelen hebben als meubel altijd een centrale plek gehad in verschillende designstromingen. Van rococo-stoelen met als primaire kleur wit en afgemaakt met smaakvol zwart, rood of goud, tot een glanzende houten stoel in de typische Biedermeier-stijl. Het hout dat gebruikt wordt in deze meubels, komt heel mooi naar voren en laat zich van verschillende kanten zien:

 • Puur hout dat rust en geborgenheid uitstraalt en zorgt voor een nostalgische sfeer.
 • Luxueuze houten stoelen met houtsnijwerk in de studeerkamer zijn rustiek en landelijk.
 • Of stoelen van hout op maat en geverfd in je favoriete kleur. Laat de kinderen bijvoorbeeld zelf aan de slag gaan met een kwast!
 • Met houten stoelen laat je je inrichting voor zichzelf spreken, voor welke stijl je ook kiest.

  Houten stoelen in elke ruimte

  Stoelen vindt je terug in elke kamer in je huis. De houten eetkamerstoelen in de eetkamer, in de slaapkamer een stoel bij je dressoir en in de keuken een authentieke barkruk. Deze stoelen hebben een eigen karakter en eigen eisen aan gebruik en functionaliteit.

  Op je houten eetkamerstoel zit je bijvoorbeeld elke dag, waardoor ze niet alleen een smaakvolle toevoeging aan de kamer zijn, maar het ook belangrijk is dat ze praktisch en comfortabel zijn. Denk hier bijvoorbeeld aan luxe kuipstoeltjes met een houten onderstel waarvan de leren zitting niet alleen een eyecatcher is, maar ook erg lekker zit en gemakkelijk te onderhouden is. Je kunt bijvoorbeeld ook gaan voor donker houten stoelen aan de eettafel met een gebogen rugleuning die de vorm van je lichaam volgt.

  Houten eetkamerstoelen: heel modern en stoer

  Ondanks dat de houten stoel al meer dan twee millennia bestaat, zijn er ook houten eetkamerstoelen die perfect passen in een modern 21e eeuw design. Stoelen die metaal combineren met oud hout, of houten stoeltjes die er uitzien alsof ze gegoten zijn in een smelterij. Hout laat zich prachtig bewerken tot luxe stoelen met armleuning en heeft zijn plek in een modern interieur verdient. De kubistische Steltman stoel van Gerrit Rietveld en de Wooden chair van Marc Newson zijn hier het levende voorbeeld van! Ook de afwerking en de kleur hout hebben grote invloed op het effect wat een stoel met zich meebrengt; donker houten stoelen in hoogglans hebben een hele andere stijl dan houten stoelen die gewhitewashed zijn.