Houten stoelen

Houten stoelen

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorHouten stoelen

Stoelen zijn er in allerlei soorten en maten. Soms lijken ze niets meer dan een gebruiksvoorwerp. Toen de stoel, als een van de oudste meubelstukken ter wereld, haar entree deed was dat wel anders. De stoel was toen een symbool van macht en rijkdom. En zat je niet op simpele houten stoelen, maar op zetels van ivoor, goud, marmer en andere zeldzame grondstoffen.

Inmiddels zijn houten stoelen gestegen in aanzien! En zijn ze in welk design dan ook te vinden. Dus ook voor de sfeer die zoekt. Houten stoelen zijn hoe dan ook een smaakvolle toevoeging je interieur.

STIJLEN HOUTEN STOELEN

Houten stoelen hebben als meubel altijd een centrale plek gehad in de verschillende design stromingen. Van rococo stoelen met als primaire kleur wit en afgemaakt met smaakvol zwart, rood of goud, tot een glanzende houten stoel in de typische Biedermeier -stijl.

Het hout gebruikt in deze meubels, komt heel mooi naar voren en laat zich van verschillende kanten zien:

  • Puur hout dat rust en geborgenheid uitstraalt en zorgt voor een nostalgisch interieur
  • Luxueuze houten stoelen met houtsnijwerk in de studiekamer zijn rustiek en landelijk.
  • Of houten stoelen op maat en geverfd in je favoriete kleur. Laat de kids bijvoorbeeld zelf aan de slag gaan met een kwast!

Met houten stoelen laat je je interieur spreken, voor welke stijl je ook kiest.

HOUTEN STOELEN IN ELKE RUIMTE

Stoelen vindt je terug in elke kamer in je huis. De eetkamerstoelen in de eetkamer, in de slaapkamer een stoel bij je dressoir en in de keuken een authentieke barkruk. Deze stoelen hebben een eigen karakter en eigen eisen aan gebruik en functionaliteit.

Op je eetkamerstoel zit je bijvoorbeeld elke dag, ze moeten niet alleen een smaakvolle toevoeging aan de kamer, maar ook praktisch en comfortabel zijn. Denk hier bijvoorbeeld aan luxe kuipstoeltjes waarvan de leren zitting niet alleen een eyecatcher is, maar ook erg lekker zit en gemakkelijk is on onderhoud.

HOUTEN STOELEN, HEEL MODERN

Ondanks dat de houten stoel er al meer dan een millennium is, zijn er ook houten stoelen die perfect passen in een modern design. Stoelen die metaal combineren met oud hout, of houten stoelen die er uitzien alsof ze gegoten zijn in een smelterij. Hout laat zich prachtig bewerken tot luxe fauteuils en heeft zijn plek in een modern interieur verdient.

De kubistische Steltman stoel van Gerrit Rietveld en de Wooden chair van Marc Newson zijn hier het levende voorbeeld van!