Barkrukken

Barkrukken

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorBarkrukken

Modern, stijlvol en hip - creëer met barkrukken een stijlvolle bar aan huis! In veel huizen is de barkruk een perfecte oplossing om conventionele stoelen te vervangen, maar aan de eigen bar zijn deze stoelen natuurlijk perfect.

Of het nu aan de bar, een keukeneiland, of in de feestkelder is, barkrukken zetten de toon voor een goede sfeer. De barkruk is door zijn slanke hoogte niet alleen zeer praktisch, veel modellen zien er bovendien fantastisch stijlvol en modern uit. Voor een geslaagd feest of een huislijk genieten van de rust. Lees verder voor meer informatie over materialen en design van barkrukken!

De modellen van de krukken

Voordat je een bepaalde stijl barkrukken zoekt, moet je misschien ook even nagaan wat je wensen zijn:

 • Wil je een gevoerde zitting?
 • Een praktische rugleuning?
 • Een comfortabele voetsteun?
 • En moet de barkruk in hoogte verstelbaar zijn?

Dit zijn allemaal eigenschappen die een barkruk kan hebben en die net het verschil kunnen maken voor jouw persoonlijke zitcomfort. Daarnaast geven al deze toevoegingen het klassieke uiterlijk van de barkruk een paar aanvullende en essentiële karaktereigenschappen.

Net als de vele eigenschappen, kennen barkrukken vele soorten vormen. Houdt die twee kenmerken goed in gedachte wanneer je je ideale barkrukken zoekt!

Toch is het merendeel van de barkrukken in hoogte verstelbaar, aangezien niet alle tafels gelijk zijn. Plus niet alle mensen prefereren dezelfde hoogte wat een verstelbare barkruk echt een goede uitvinding maakt.

De meest klassieke barkrukken?
De klassieke barkruk is die zoals je die in de bruine kroeg nog tegenkomt. Barkrukken met houten poten en een rond zitvlak van leer, zonder leuning. Hiermee haal je je favoriete cafe in huis!

Andere barkrukken?

Naast de café barkrukken voor de kroegtijgers onder ons, is voor elke andere stijl een barkruk te vinden.

 • Go Industrial! Creëer een moderne bar bij jou in huis door te kiezen voor barkrukken met een zwart metalen onderstel en een zitting van hout met een verweerde look. Eigenlijk het café van now adays..
 • Opvallend modern! Dat zijn barkrukken met een zilverkleurige, chromen poten en een leren zitting in wit of een knalkleur. Een tikkeltje glamour, maar vooral strak en modern.
 • Een landelijke bar aan huis? Ook dat kan! Met barkrukken van riet en wit houten poten.. Meer heb je niet nodig.

Het design van de krukken

Van comfortabele stoelen naar een minimalistisch futuristisch stalen krukje tot een zeer praktische barkruk. De selectie evenals verscheidene ontwerpen van barkrukken is zeer divers en maakt het dat er voor elke smaak en levensstijl een bijpassende kruk gevonden kan worden.

Of de stoelen nu gemaakt zijn van rotan, leer of plastic, met ingetogen houten poten of juist een opvallend glanzende metalen voet, met- of zonder rugleuning, barkrukken zijn er voor iedereen!

Het materiaal van de krukken

BarthekeHet materiaal doet veel met de sfeer:

 • hout,
 • metaal,
 • leer,
 • rotan
 • combinatie van de verscheidene materialen

Bedenk welk materiaal past bij jouw individuele smaak, stijl en samenstelling van de inrichting.

Verder is het van belang te bedenken wat de kwaliteit van het materiaal doet.

Naast de optiek van de barkrukken is de aard van het materiaal evenzeer een belangrijke factor. Hoe steviger de barkruk, hoe langer het genot!

De barkruk – een reddende engel

Aangezien een barkruk niet zo veel ruimte inneemt kan het perfect als reddende engel gebruikt worden. Een barkruk kan namelijk makkelijk en stijlvol in een hoek van een kamer worden geplaatst zonder dat het al te veel ruimte inneemt of in de kelder bewaard wordt.

Mochten er dan onverwachte gasten komen kunt u ze tevoorschijn halen en als zitplaats gebruiken. Gewoonweg perfect voor als je niet al te veel ruimte hebt en wel een beetje meer ruimte kan gebruiken.

Iets anders met een barkruk

Barkruk over? Plaats hem in een ongezellige hoek met een mooie groene plant op de zitting. Eventueel met een paar stevige tijdschriften onder de pot. Speel met de hoogte en varieer met accessoires op de barkruk en erom heen. Zo maak je van jouw barkruk een prachtig podium!

Bij Westwing vind je elke dag nieuwe aanbiedingen en een brede selectie van mooie en exclusieve producten met korting tot 70%! Hier vind je vast jouw favoriete barkrukken! Westwing geeft je naast een gevarieerd aanbod accessoire en meubels heel tip en stijl suggesties zodat jij van jouw huis een stijlvol huis kunt maken.