Bureaustoelen

Bureaustoelen

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorBureaustoelen

Indien je een stijlvol en functioneel kantoor of werkplek wilt opzetten heb je niet alleen een bureau nodig, maar ook de juiste en zeer comfortabele bureaustoel.

Bureaustoelen zijn zo divers dat de juiste keuze afhangt van de individuele smaak en overige kantoormeubilair. Vanzelfsprekend speelt de functionaliteit van de bureaustoel eveneens een optimale rol in de keuze van de stoel. Tevens hangt het er ook van af hoe lang men op deze stoelen zit.

Ergonomische bureaustoelen

Sinds bureaustoelen aan veel eisen moeten voldoen, aangezien je zeker wel een paar uur per dag aan het werken bent, moeten bureaustoelen natuurlijk wel zo comfortabel mogelijk zo en daarbij ook heel goed voor de rug zijn. Hier voldoen een ergonomische bureaustoelen het beste aan deze criteria waar comfort gegarandeerd is. Veel van deze bureaustoelen hebben eveneens de mogelijkheid om zich aan te passen aan de gewenste zitpositie en de persoonlijke behoeften van degene die erop zit, zoals bijvoorbeeld de zithoogte van de bureaustoelen.

 • Tevens kunnen vaak de armleuningen evenals de rugleuning van bureaustoelen aangepast worden aan de individuele behoeften. Vooral voor de rug is dit belangrijk, aangezien het anders veel problemen kan opleveren.
 • Indien de bureaustoel de mogelijkheid heeft om de hellingshoek te veranderen is dat helemaal ideaal, omdat de stoel zich dan op een flexibele manier aanpast aan de bewegingen van degene die erop zit. Een voorbeeld hiervan is dat als je een stukje achteruit wilt gaan zitten, de rugleuning van de stoel dan mee naar achteren kantelt om de rug beter te ondersteunen.
 • Desalniettemin, worden ergonomische bureaustoelen niet alleen voor comfort gebruikt. Deze bureaustoelen geven evenzeer de wervelkolom en de schijven wat verlichting door het te ondersteunen, aangezien er al snel onaangename rugproblemen kunnen ontstaan als je langdurig in een bureaustoel zit.

Bureaustoelen met wieltjes

BureaustoelBureaustoelen zijn in de meeste gevallen voorzien van wielen, zodat de bureaustoelen zich in de ruimte makkelijker kunnen verplaatsen.

 • Bovendien hebben bureaustoelen met wieltjes het voordeel dat je je flexibel heen en weer kan bewegen en zo gemakkelijk een stukje verder weg van het scherm kan verplaatsen. Op deze manier kan men zo ook met de bureaustoel eenvoudig naar het andere uiteinde van het bureau rollen zonder voor elk klein dingetje op te moeten staan.
 • Naast de bewegingsvrijheid die bureaustoelen ons geeft is dit evenzeer gemakkelijker voor de rug, omdat het niet extra wordt belast.
 • Verder, als we bureaustoelen met wieltjes in het kantoor aan huis gebruiken moeten we echter wel voorzichtig met het feit of de stoel de laminaat of parket vloer niet zal beschadigen. Deze krassen en deuken kunnen echter vanaf het begin worden voorkomen door speciale pads onder het bureau en de stoel te plaatsen. Op deze manier blijven alle meubels en de vloeren, mooi.

Bureaustoelen gemaakt van diverse materialen

Vooral populair zijn de bureaustoelen die gemaakt zijn van leer. Desalniettemin, mag men niet vergeten dat er ook bureaustoelen zijn die uit andere materialen bestaan. De meest voorkomende kleur van bureaustoelen is zwart maar ze zijn in elke wenselijke kleuren en designs beschikbaar.

Wat je vaak terug ziet als de materialen waaruit bureaustoelen zijn gemaakt;

 • Zijn kunstleer, plastic of andere duurzame materialen;
 • De voet van bureaustoelen, daarentegen, is meestal gemaakt van plastic of metaal, omdat het stevig behoort te zijn om het gewicht van de bureaustoelen evenals de inzittende te kunnen dragen. Het is namelijk van belang dat bureaustoelen een veilige zitplaats bieden.

Armleuningen als extra-tje

Niet alle bureaustoelen hebben armleuningen. Want of je een stoel met armleuningen echt nodig hebt, hangt van zowel het bureau als de persoonlijke voorkeur af.

 • Wanneer het bureau zeer laag is, is er een mogelijkheid dat er zelfs geen armleuningen onder het bureau passen. Dit kan nogal onhandig zijn, aangezien je gewend bent om nogal dicht op de tafel te zitten. Daarbij kan de tafel eveneens als een soort armleuning voor de bureaustoel dienen en heb je deze dus niet eens nodig.
 • In ieder geval moet ervoor worden gezorgd dat je comfortabel in de stoel kunt zitten en niet belemmerd wordt door armleuningen die eventueel in de weg zitten omdat ze niet onder het tafelblad passen.
 • Bovenal, beschikken bureaustoelen bijna altijd over armleuningen. Dit moet dan ook worden vastgesteld voor het feit dat je dan de mogelijkheid hebt om de bovenarmen van de stoel in een comfortabele positie naar beneden te laten hangen. Dit wanneer de onderarmen op de armsteun rusten.
 • Wat vooral van belang is, is dat de boven- en onderarmen van de stoel een rechte hoek vormen om ze optimaal te laten rusten.

Een hoofdsteun op de bureaustoel

De rugleuning van vele bureaustoelen eindigen ter hoogte van de schouders. Desalniettemin, zijn er eveneens bureaustoelen met hoge rug, voor de ondersteuning van het hoofd. Weer andere bureaustoelen hebben daadwerkelijk een echte hoofdsteun die aan de rugleuning vastzit.

Of we ze echt nodig hebben hangt een beetje af van jouw eigen voorkeur, behoeften en gewoonten. Toch, brengt het wel in ieder geval een bepaalde mate van comfort.

Is mijn bureaustoel goed ingesteld?

Dit is precies de vraag die velen zich afvragen! Op basis van verschillende criteria, kan je weten of jouw bureaustoel voor jouw behoeften correct is ingesteld:

 • Als je up de bureaustoel zit, moeten de voeten met de gehele zool plat op de grond kunnen staan
 • De rugleuning moet minstens tot de hoogte van de schouderbladen zijn
 • Indien de bureaustoel over armleuningen beschikt moeten ze merkbaar ondersteuning aan de ellebogen geven, zodat de boven- en onderarm een rechte hoek vormen als men het op de leuning plaatst
 • De boven- en onderbenen behoren een rechte hoek te vormen als je op de stoel zit

Zijn deze criteria van toepassing op jou, dan heb je de juiste en meest gezonde opstelling van zitten gevonden. Hierdoor zal je ook merken dat je het op deze manier langer vol kan houden op de stoel, zonder last te krijgen van je rug of armen.

Een bureaustoel – ook in jouw interieur

Wanneer je aan een bureaustoel denkt, denk je vaak niet meteen aan het meest mooie meubelstuk. Want met de oude en vaak saaie bureaustoelen wil je liever niet je werkplek of kantoor verrijken. Maar tegenwoordig bestaan er vele designs waardoor de bureaustoel niet meer zal misstaan.

 • Heb je een industriële woonstijl in je interieur? Dan is een bureaustoel in een simpel design in het zwart of donkerbruin leer een mooie toevoeging aan je werkplek.
 • Of woon je juist in een huis met de Scandic look? Ga dan voor een mooie bureaustoel in het wit op een licht houten poot. Combineer verder met een simpel licht houten tafel en accessoires in pastel en grijze tinten.
 • Daarnaast kan je je werkplek verrijken met een vintage leren bureaustoel. Vooral in een klassiek interieur zal dit niet misstaan.

Op zoek naar meer inspiratie hoe je je werkplek kan meubileren en decoreren? Vergeet dan niet een kijkje te nemen in het online magazine van Westwing, Nederlands eerste, exclusieve Home & Living webshop. Hier vind je de nieuwste interieurtrends en styling tips & tricks om zo van jouw werkplek een unieke werplek te maken.