Zoeken

Bureaustoelen

Sorteren
55 Producten
Sorteren

3 tips om een bureaustoel te vinden die bij jouw interieur past

We werken steeds meer thuis, dus een goede en mooie bureaustoel is belangrijk. Hij moet lekker zitten, een goede ondersteuning bieden en als interieurliefhebber let je er natuurlijk ook op dat ‘ie matcht met je interieur. Zo kies je de bureaustoel uit die perfect bij jou en je interieur past:

1. Kies een stoel die qua kleur en materiaal mooi overloopt in je interieur — Tegenwoordig is een bureaustoel niet alleen maar log en zwart. Bij elke interieurstijl heb je een bijpassende bureaustoel.

 • Stoer industrieel: Bij een industriële woonstijl past een bureaustoel in cognackleurig leer en zwart onderstel perfect.
 • Lieflijk pastel: Voor de pastelliefhebbers, kies een lichtroze, mintgroene of babyblauwe stoffen exemplaar met wit onderstel. Dit geeft de werkomgeving een serene touch.
 • Hotel chique: Een fluwelen bureaustoel in een rijke kleur als okergeel of flesgroen past goed bij een moderne, luxe werkplek.
 • 2. Bedenk waar een goede bureaustoel aan moet voldoen — Het is fijn als een stoel mooi overloopt in je interieur, maar het is ook belangrijk dat hij praktisch is en bij jouw wensen past.

 • Makkelijk schoon: Vind je het belangrijk dat je een bureaustoel goed en makkelijk kunt schoonmaken? Kies dan een (kunst)leren of kunststof zitting, daar haal je snel een doekje overheen.
 • Zacht en comfortabel: Houd jij van een zacht zitvlak? Kies dan een stoffen zitting, zoals fluweel, bouclé of teddy.
 • Perfecte ondersteuning: Vind je het belangrijk dat een bureaustoel verstelbare armleuningen of een hoge rugleuning heeft? Of ben je meer van een bureaustoel met hoofdsteun?
 • Door over bovenstaande punten na te denken, maak je je zoektocht naar de perfecte stoel voor je werkplek concreet.

  3. Ga voor comfort — Je gaat er waarschijnlijk veel tijd op doorbrengen, dus het is een must dat je een goede bureaustoel voor thuis vindt. Wij zijn fan van een ergonomische bureaustoel die je kunt verstellen omdat je deze helemaal naar wens kunt aanpassen aan je lichaam. Hierdoor biedt hij de juiste ondersteuning.

  Bureaustoel online bestellen? Dat kan natuurlijk prima. Wil je een ergonomische bureaustoel, design bureaustoel of eerder een luxe bureaustoel? En moet hij praktisch zijn en passen in de ruimte of ben je meer van de stijlvolle looks? Denk dan ook aan het hele plaatje met je bureau erbij. Deze kan je dan ook leuk aankleden met allerlei bureau accessoires bureau organizers.

  Hoe kies je een goede bureaustoel?

  Je zit heel wat uren per dag op een stoel. Let er dus op dat je de bureaustoel in hoogte kunt verstellen, de rugleuning de juiste ondersteuning biedt en, het belangrijkste, lekker zitten is een must. Het kan een hoop nek- en schouderklachten en hoofdpijn voorkomen. Deze checklist helpt je bij je keuze:

 • Verstelbaar zitvlak — Ga helemaal naar achteren zitten. Houd ongeveer vier vingers ruimte tussen je knieholtes en het zitvlak. Zo raken de bloedvaten en zenuwen van je benen niet bekneld.
 • De hoogte van de rugleuning — Het is heel verleidelijk om onderuitgezakt te zitten. Een ergonomische bureaustoel die jou de juiste ondersteuning biedt, zorgt ervoor dat je niets anders kunt dan rechtop zitten. Zorg er daarbij voor dat de bolling onderin de rugleuning in jouw rugholte valt. Dit geeft meer steun.
 • De juiste zithoogte — Een bureaustoel heeft de juiste zithoogte als je met je voeten plat op de grond staat en je knieën in een hoek van 90 graden zijn gebogen. Heb je een stoel met armleuningen? Zorg er dan voor dat ook je armen in een hoek van 90 graden zijn gebogen.
 • Wel of geen hoofdsteun? — Leun je graag achterover met je hoofd, bijvoorbeeld tijdens een telefoongesprek of een relaxmomentje? Dan is een bureaustoel met hoofdsteun wat voor jou. Hierdoor rust je hoofd en belast je je spieren in je nek en rug niet.
 • Met of zonder wielen? — Een bureaustoel met meer dan vijf wieltjes zorgt voor stabiliteit. Harde wieltjes rollen het beste op een zachte ondergrond, terwijl je op een harde ondergrond beter voor zachte wieltjes kunt gaan. Een bureaustoel zonder wielen is enorm stijlvol en modern, maar hiermee kan je je iets minder makkelijk verplaatsen.
 • Zonder bureaustoel kan het ook

  Is een bureaustoel om de een of andere reden niet voor jou weggelegd? Bijvoorbeeld wegens ruimtegebrek? Dan zijn er gelukkig een hoop goede alternatieven! Wij noemen:

 • Zitbal: Dankzij een zitbal ben je je nog bewuster van je houding waardoor je rechterop gaat zitten.
 • Kruk: Zo’n hoge kruk is ideaal als je een barretje hebt in de keuken. Het is supergezellig en een fijne manier om even snel je werkmail te checken.
 • Eetkamerstoel: Een eetkamerstoel als bureaustoel is handig als je niet zoveel uur per dag achter elkaar werkt.
 • Welke stoel voor je bureau je ook kiest, bij Westwing zit je goed. We hebben voor al jouw wensen en elke interieurstijl de mooiste en fijnste bureaustoelen geselecteerd. Ontdek ze allemaal!