Zoeken

Bureaus

Sorteren
60 Producten
Sorteren

3 tips om het perfecte bureau te kiezen

Bureaus lijken misschien een standaardmeubel, maar niets is minder waar. De stijl, de materialen en hoe je het gebruikt zijn superbelangrijk om er fijn aan te kunnen werken of studeren. Hoe weet je welk bureau bij jou past? We geven je drie tips!

 • Tip 1: De materiaalkeuze.

  Kies het materiaal dat past bij je kamer en bij jou. Iedereen heeft een eigen smaak en een voorkeur voor een bepaald soort materiaal. Zoek daarom naar een bureau dat past bij de rest van je inrichting en dat ook past bij jouw manier van werken.

  Heb je behoefte aan een rustige uitstraling en bestaat de rest van je inrichting al uit warme, rustige tinten? Ga dan voor een houten bureau. Is de look van je huis daarentegen lekker stoer en houd je wel van robuust, staal en grijstinten? Ga dan eerder voor een industrieel metalen bureau.

 • Tip 2: Je bureau en je interieur.

  Zie je bureau als onderdeel van een geheel. Het bureau dat je kiest heeft invloed op de sfeer in je werkkamer of studeerkamer. Het is daarom superbelangrijk om te kijken of alles een beetje bij elkaar past. Hoe doe je dat?

  Maak bijvoorbeeld een moodboard om je smaak te bepalen. Zo’n moodboard is ook heel handig om te kijken of je favoriete bureaulamp wel in het totaalplaatje past. En past je bureau-organizer wel weer bij de lamp en het bureau? Als alles mooi bij elkaar past, werk je een stuk lekkerder!

 • Tip 3: Denk ook praktisch!

  Natuurlijk is de uitstraling en de sfeer in je werk- of studeerkamer superbelangrijk. Kies dus op gevoel, maar vergeet ook zeker het verstand niet. Denk voordat je een bureau gaat kiezen na over hoe je het gaat gebruiken. Ben jij de enige gebruiker in huis, of moet je het bureau delen? Heb je bijvoorbeeld al eens gedacht aan een gamebureau of een hoogslaper met bureau eronder?

 • Hou je werkkamer op orde

  Het zal je maar gebeuren: een collega die tijdens een videovergadering een opmerking maakt over rommel op de achtergrond. Niet alleen om die vervelende collega voor te zijn, maar ook voor je eigen gemoedsrust, is het een goed idee om je werkkamer op orde te houden. Hoe doe je dat?

  Van tijd tot tijd de stapels papier op je bureau sorteren, helpt om goed gefocust en productief bezig te zijn met je werk. Ook de keuze voor het soort bureau speelt mee. Een opgeruimd, wit bureau straalt rust uit. Met opbergbakjes of een dienblad voor al die losse frutsels blijft het lekker overzichtelijk. Zo hou je het werk ook op de late vrijdagmiddag nog vol.

  Moet je vaak videobellen, dan kun je er voor kiezen om de achtergrond van je werkkamer er speciaal op in te richten: een mooie wanddecoratie aan de muur helpt al enorm voor een warmere sfeer. Vergeet hierbij de kamerplanten niet! Een plant op je bureau staat niet alleen mooi, maar is ook nog eens bewezen goed voor je.

  Kies voor een bureau dat jouw concentratie stimuleert

  Misschien wel het allerbelangrijkste is dat je een bureau uitzoekt waar je geconcentreerd aan kunt werken. Denk er daarom goed over na hoe jij het beste werkt achter je bureau. Is dat zittend op een bureaustoel of staand? Of misschien vind jij het fijn om zitten en staan af te wisselen?

  Bij het uitzoeken van een bureau kun je hier rekening mee houden. Kijk bijvoorbeeld naar de hoogte van het bureau: past dat bij jouw lengte of is het verstelbaar? Met een stabureau blijf je veel makkelijker in beweging en dat is hartstikke gezond!

  Ook een opgeruimd bureau helpt enorm voor je concentratie. Denk eens aan bureaus met handige laatjes of opbergruimte, zodat je je bureau-accessoires kunt opbergen. Liever geen lades? Zoek dan naar een bureau-organizer. Dan heb je the best of both worlds: zowel een strak bureau zonder lades als een plek voor al je spullen!