Zoeken

Salontafels

Sorteren
239 Producten
Sorteren

Salontafel: vormen en design kiezen

Je zithoek is bijna klaar! Het enige dat nog ontbreekt, is de allermooiste salontafel die je kunt vinden. Maar waar begin je in je zoektocht? Er zijn zoveel verschillende vormen en maten tafels, dat houd je bijna niet voor mogelijk. Hier bieden we je een beetje overzicht: welke vormen en maten zijn er, hoe kun je je salontafel decoreren en hoe zorg je ervoor dat ie precies past bij je bank?

Allereerst de vormen: het meeste zie je een ronde salontafel of een vierkante salontafel. Maar je hebt ook ovalen tafels, driehoekige tafels of salontafelsets uit twee of meer delen, waarmee je een hoekje creëert. Of wat denk je van een boomstam-salontafel? Dan heb je altijd een volkomen uniek model in huis: want er is geen enkele boomstam precies zoals de jouwe!

Hoe kan je jouw salontafel decoreren?

Natuurlijk kun je de stijl van je interieur doortrekken naar je salontafel. Een houten salontafel past bij houten meubels en een industriële salontafel doet het goed in een industrieel interieur. Maar heb je er wel eens over nagedacht dat je met een design salontafel ook heel subtiel een gaaf contrast kunt maken? Bij een inrichting met veel metaal past misschien juist een vintage salontafel met een mooi vloerkleed heel gaaf. Of complementeer je houten vloer met een marmeren salontafel!

De salontafel is natuurlijk niet het enige dat invloed heeft op je interieur. Ook de styling van je tafel geeft een bepaalde sfeer. Niet iedereen is even goed in decoreren en vaak wordt een salontafel een plek voor de afstandsbediening, je telefoon en het tijdschrift van het moment. Maar geen zorgen: met deze tips zorg jij ook voor een perfect gestijlde eyecatcher!

Eigenlijk zijn er twee manieren om je tafeltje te stijlen: overdadig of minimalistisch. Het kan allebei! Welke manier past het beste bij jou?

 • Veel spulletjes mag, maar wel netjes

  Ben jij zo iemand die allerlei snuisterijtjes, boeken, tijdschriften, kaarsjes, fotolijstjes en plantjes uit wil stallen? Dat kan zeker. Zorg voor een mooi design als je het netjes recht of in stapeltjes legt. Als je boeken van dezelfde kleur bij elkaar legt, of losse spulletjes verzamelt op een groot dienblad in het midden van de tafel, hou je het toch netjes!

 • Minder is ook goed

  Less is more, is de populaire uitdrukking en dat is niet voor niks. Een mooie vaas met een boeket, één uniek setje kaarsen of een stapeltje boeken: hou het simpel en netjes, dan kan het eigenlijk niet mis gaan! Dit bovenop een zwarte salontafel geeft de ultieme moderne look.

 • Welke salontafel past goed bij jouw bank?

  Een van de belangrijkste dingen om rekening mee te houden als je een salontafel uitkiest, is je bank. Je tafel komt er natuurlijk direct bij te staan, dus die meubels moeten wel een beetje op elkaar afgestemd zijn. Een paar dingetjes om rekening mee te houden zodat je zeker een tafel kiest die past bij jouw fauteuil of bank:

 • Hoe hoog is je bank?

  Dat is belangrijk om te weten hoe hoog je salontafel moet zijn. In veel interieurs is de tafel ongeveer net zo hoog als het zitvlak van de bank. Wil je het een beetje prettig werkbaar houden, zorg dan dat je tafel maximaal 10 centimeter lager is dan de bank.

 • Het formaat van je tafel

  Twijfel je of een salontafel in verhouding is tot je bank of de rest van je woonkamer? Probeer het eens met wat lege dozen. Zo krijg je een beetje zicht of je tafel niet te groot of te klein is in de ruimte waar je ‘m wilt plaatsen. En of je nog genoeg ruimte hebt om naar de bank te lopen. Wij raden aan om je salontafel minimaal 40 cm van je bank of fauteuil af te zetten zodat je voldoende loopruimte hebt om de tafel heen. Als je enkel op zoek bent naar een klein tafeltje voor de hoek van de woonkamer of een klein tafeltje voor naast de bank, dan is een bijzettafel de perfecte oplossing!

  Daarnaast is het ook belangrijk om te bedenken hoe handig het formaat is. Je wilt natuurlijk lekker op de bank kunnen zitten, maar je wilt ook vanaf de bank makkelijk bij de salontafel kunnen om je kopje koffie neer te zetten. Heb je een grote bank, maar geen zin in een grote salontafel? Dan is een salontafelset met meerdere tafeltjes misschien een goede keuze!

 • Praktisch, mooi, of beide?

  Als laatste is het goed om na te denken hoe je je salontafel wilt gebruiken. Decoratief? Dan is een open tafel een mooie optie. Wil je een salontafel met opbergruimte? Kies dan voor een salontafel met lades of een opbergruimte onder het tafelblad. Zo combineer je functionaliteit met design!