Zoeken

Wandtafels

Sorteren
50 Producten
Sorteren

Wandtafel kopen: hier moet je op letten

Een wandtafel maakt een kale muur meteen gezelliger en sfeervoller. Ze zijn in allerlei uitvoeringen verkrijgbaar. Van verschillende houtsoorten tot stoere metalen wandtafels en van glazen tot marmeren wandtafels. Beantwoord onderstaande vragen, hierdoor koop jij een wandtafel of sidetable die perfect bij jouw interieur past.

 • Welke stijl wil je in huis accentueren?

  Bedenk van welk materiaal de tafel gemaakt moet zijn. Een houten wandtafel geeft bijvoorbeeld een warm karakter aan de ruimte, een messing variant geeft je interieur een chique upgrade, een zwarte wandtafel geeft meer pit en past goed bij zowel een modern als industrieel interieur en een sidetable van glas maakt je interieur ruimtelijker en luchtiger.

 • Waar wil je de wandtafel neerzetten?

  Een wandtafel (of sidetable) kun je op allerlei plekken in huis neerzetten. Een smalle sidetable kan je bijvoorbeeld perfect kwijt in de gang. Zet er een bakje of mandje op om je sleutels en portemonnee in op te bergen. Daarnaast hoeft een muurtafel echt niet altijd tegen de muur te staan, zet een wandtafel achter de bank voor een speelse en ruimtelijke indeling van de woonkamer. Met een paar mooie vazen vol pluimen erop maak je een statement.

 • Wat is de functie van de wandtafel?

  Heeft de wandtafel vooral een opbergfunctie? Ga dan voor een sidetable met lades. Wil je het gebruiken om al je mooie interieuritems, zoals vazen, kaarsen en fotolijstjes te laten zien? Kies dan eentje met verschillende vakken of planken. Zo kun je meer spulletjes kwijt.

 • Geef meer stijl aan jouw interieur

  Met de juiste wandtafel en bijbehorende accessoires onderstreep je jouw interieurstijl.

 • Posters en schilderijen: Zet op de wandtafel verschillende posters en/of schilderijen als je hem tegen de muur zet. Op die manier hoef je geen gaatjes te boren. Pas de posters en schilderijen aan op de vormen en kleuren van je interieur. De trend? Abstracte lijnen en gezichten.
 • Bloemenzee: Maak van dit tafeltje een bloemenzee vol vazen in verschillende vormen en kleuren met hierin de mooiste (droog)bloemen.
 • Romantische setting: Met flink wat kandelaren en mooie gedraaide kaarsen of kaarsen met ombre effect op de muurtafel, creëer je een knus en romantisch sfeertje.
 • Herinneringenplek: Stop je meest dierbare foto’s in mooie fotolijsten en zet ze op de tafel. Elke keer als je langs de muurtafel loopt, zie je deze foto’s en met mooie herinneringen.
 • In plaats van een bar cart: Maak van de sidetable een plekje om de mooiste flessen drank op neer te zetten. Maak het compleet met kristallen whisky- en cocktailglazen.
 • Wandtafels voor verschillende ruimtes

  Een wandtafel is smal, praktisch én mooi. Daarom is hij ideaal om op verschillende plekken in en om het huis neer te zetten.

 • 1. Sidetable voor buiten

  Check of de wandtafel geschikt is om buiten te staan. Een houten tafel kun je bijvoorbeeld behandelen met een weerbestendige beits, zo blijft hij mooi. Gebruik de wandtafel in de tuin als een oppottafel of zet er mooie potten met kleurrijke bloemen op.

 • 2. Wandtafel in het kantoor

  Je kunt een wandtafel als het verlengde zien van je bureau. Gebruik hem bijvoorbeeld om al je documentatiemappen op te bergen.

 • 3. Sidetable in de badkamer

  Een muurtafel in de badkamer zorgt ervoor dat je meer verzorgingsproducten uit kunt stallen. Of leg er een stapeltje handdoeken en washandjes op. Ook leuk: gebruik de wandtafel als make-uptafel.

 • 4. Tafeltje in de slaapkamer

  Plaats de wandtafel aan het voeteneind. Zet er een grote mand onder om bijvoorbeeld een plaid, sprei of kussens in te leggen. Op de tafel kun je geurstokjes, een mooie lamp, statementplant en wat boeken leggen. Zo heb je vanuit je bed een mooi uitzicht.

 • 5. Sidetable in de woonkamer

  Weer eens wat anders: een muurtafel in de woonkamer is ideaal om een knus werkplekje te creëren.

 • 6. Wandtafel in de keuken

  Gebruik de muurtafel om potjes vol kruiden of verse kruiden op te zetten. Of stal er je mooiste keukenapparatuur op uit. Maak een statement en kies bij een witte keuken voor een zwarte sidetable. Dit contrast geeft de keuken meer pit.

 • 7. Sidetable in de gang

  Een wandtafel in de hal biedt plek voor je sleutels, sjaals, handschoenen en andere spulletjes. Leg ze in een mand of krat.

  Zo’n multifunctionele muurtafel mag niet in jouw interieur ontbreken. Welk tafeltje je ook kiest, bij Westwing zit je altijd goed. We hebben voor al jouw wensen en elke interieurstijl de mooiste en fijnste wandtafels geselecteerd.