Zoeken

Bijzettafels

Sorteren
292 Producten
Sorteren

Kies een bijzettafel met een leuk design

Een bijzettafel is zo’n typisch meubelstuk dat soms wordt onderschat. Bijzettafels zijn misschien niet altijd heel groot, maar kunnen wel een impact hebben op de sfeer van je interieur. Een eyecatcher in de hoek van een kamer, of juist in de plek van een salontafel: met een leuk design geef je je kamer in een handomdraai een heel nieuwe uitstraling!

Is jouw ideale bijzettafel vierkant? Zo’n tafeltje past mooi in een wat strakkere, moderne inrichting. Dan kun je bijvoorbeeld kiezen voor een heel open design van rotan of een metalen bijzettafel. Of wordt jouw oog juist getrokken door een massieve, marmeren bijzettafel?

Ga je voor een ronde bijzettafel? Als jouw bijzettafel rond is, dan zit het unieke van het design vaak in het onderstel: van metalen poten tot unieke houten cilindervormen — het kan allemaal. Je hebt ook krukjes of inklapbare tafeltjes die je kunt gebruiken als bijzettafeltjes.

Materialen die je gemakkelijk kan combineren

Dan de keuze voor materiaal: wat past het beste in jouw interieur? Natuurlijk kun je voor de veilige route gaan: een glazen bijzettafel in een modern interieur of een industriële bijzettafel in een industriële ruimte. Dat past natuurlijk altijd.

Maar net als met eten geldt: het zijn juist de bijzondere combinaties die het onvergetelijk maken! Om je te inspireren, zetten we een paar verrassende combinaties op een rijtje. Heb je hier wel eens aan gedacht?

Juist met contrast maak je je interieur superspannend. Mix warme en koude kleuren en grove en fijne structuren voor een prachtig totaalplaatje.

 • Heb je een inrichting met veel hout, maar heb je je hart verloren aan een marmeren bijzettafel? Hout en steen combineren vaak probleemloos! Volg je hart; gewoon doen! Ook een bijzettafel van metaal kan een mooi accent zijn in een natuurlijk interieur.
 • Zoek je een bijzettafel voor bij een grote leren stoel? Kies dan eens voor contrasterende materialen zoals rotan of riet! De verschillende meubels zullen elkaar supermooi complementeren.
 • En heb je een industriële stijl in je woning? Denk dan eens aan natuurlijke materialen om een mooi geheel te maken. Bijzettafels van licht hout maken je interieur bijvoorbeeld meteen warmer.
 • Ben je bang dat het een te bonte boel wordt met al die verschillende materialen? Kies dan voor meubels die wel allemaal in eenzelfde kleurenpalet zitten. Een interieur met licht hout en een lichte leren bank? Ga dan voor een witte bijzettafel. Ben jij wel iemand die graag uit de comfortzone stapt? Voeg dan een accent toe met een bijzettafel van goud! (Wij blijven trouwens ook voor altijd fan van blauw met goud.)

  Als de basis van je inrichting rustig of neutraal van kleur is, kun je je juist helemaal uitleven met accessoires in accentkleuren! Denk dan aan de kussens of een plaid op je bank in de nieuwste trendkleuren. Of ga voor een unieke bijzettafel in het zwart in een licht interieur en maak er zo een echte statement piece van!

  Gebruik een bijzettafeltje op verschillende manieren

  Als laatste is het goed om na te denken hoe je je bijzettafeltje gaat gebruiken. Wil je ‘m vooral functioneel gebruiken in je inrichting? Bijvoorbeeld als plek voor je afstandsbediening als je lekker op de bank zit? Of als een plekje om een warme kop thee neer te zetten als je lekker in je luie stoel zit?

  Of gebruik jij een bijzettafel puur decoratief? Bijvoorbeeld om een mooie vaas met droogbloemen op te zetten, of als trendy eyecatcher in jouw kamer? Sommige gave ontwerpen combineren zelfs het beste van twee werelden: dan heb je een designer bijzettafel mét lades.

  En heb je wel eens gedacht aan een setje van een paar matching bijzettafeltjes? Vaak bestaat zo’n bijzettafelset uit meerdere tafeltjes die samen een mooi geheel vormen. Omdat die vaak in hoogte verschillen, kun je daar heel mooi mee spelen in je inrichting. En ook bij zo’n tafelsetje kun je het praktische en het esthetische combineren.

  Denk aan één tafeltje met een dienblad met mooie kaarsen en een bloemetje, en een ander tafeltje om je drankjes op te zetten. Wil je écht ultiem combineren? Kies dan weer voor onderzetters in het materiaal of de kleur van je bank of vloerkleed!