Zoeken

Witte boekenkasten

Alle spullen in de witte boekenkast

Zoek je meer opbergruimte om bijvoorbeeld je kleding kwijt te kunnen in de slaapkamer, je dvd’s op te kunnen bergen bij je televisie of om je kookgerei weg te kunnen leggen? Een boekenkast van wit hout biedt de perfecte oplossing. Een witte boekenkast is niet alleen praktisch, het is ook een stijlvolle toevoeging aan je huis. En echt niet alleen voor boeken!

Een boekenkast in het wit is leuk tegen een kale muur in je huis. Combineer de witte boekenkast met verschillende accessoires tussen de boeken om een speelse wand te creëren. Niemand die het meer opvalt hoe eenvoudig de muur daarvoor was. Lees snel verder hoe je de witte boekenkast ook in de keuken goed kunt gebruiken.

Waar gebruik jij de witte boekenkast in huis?

Hoewel de naam van een boekenkast doet vermoeden dat je de kast alleen voor boeken kunt gebruiken, is dat allang niet meer het geval. De ruimte die een witte boekenkast je biedt, is ook voor andere kamers in huis praktisch. Denk aan de slaapkamer, waar je de ruimte kunt gebruiken voor het opbergen van kleding of handdoeken. Of zet een boekenkast in de werkkamer om de administratie en overige kantoorartikelen in kwijt te kunnen.

Zorg ervoor dat de witte boekenkast de juiste diepte en hoogte heeft. Een te diepe kast is vaak niet mooi en neemt onnodig veel ruimte in beslag. Ook is het vaak minder mooi als de kast qua hoogte net niet tot het plafond komt. Laat hier of een groot stuk ruimte tussen, of juist helemaal geen ruimte.

De witte boekenkast in de huiskamer

Een witte boekenkast biedt tal van opties en mogelijkheden voor in je huiskamer. De kleur wit geeft een transparante en ruime sfeer aan de woonkamer en laat veel licht toe. De meeste wanden zijn wit van kleur waardoor er tevens een mooie kleurcombinatie ontstaat tussen de kast en de wanden. Als je de kast wat meer naar de voorgrond wilt brengen, kun je kiezen voor een boekenkast in hoogglans wit.

Een hoogglans witte boekenkast is al snel het paradepaartje onder het meubilair. Deze kast is meestal de meest prominente en grootste kast in je woonkamer. Maak hier gebruik van! De boekenkast excelleert in zijn hoogte, dus kan het mooi zijn om er wat lagere kasten omheen te plaatsen. Het geeft een mooi effect als de overige kasten ook wit van kleur zijn. Hang nog een trendy wit gordijn op en je interieur timmert al een heel eind aan de weg.

Hoe richt ik mijn boekenkast in?

Erg leuk hoor, zo’n witte boekenkast, maar je boekenkast komt nog veel beter tot recht als er boeken instaan. Als deze boeken dan ook nog eens op een leuke manier in de kast geplaatst zijn, is het helemaal mooi meegenomen. Hieronder volgen enkele tips:

  • Sorteer je boeken op schrijver. Niet erg origineel, wel erg overzichtelijk.
  • Sorteer je boeken op serie. Dit wijkt niet heel erg veel van het sorteren op schrijver af, maar toont wel wat kleine verschillen en is wederom erg overzichtelijk.
  • Sorteer je boeken op uitgeverij. Zorgt voor een wat rommeliger look maar kan voor jezelf weer erg overzichtelijk zijn omdat je favoriete uitgeverijen op een rijtje staan.
  • Sorteer je boeken op kleur. Dit geeft natuurlijk een erg mooi gezicht aan je witte boekenkast. Het kan alleen wel wat rommelig voor jezelf worden.
  • Ook leuk is om je witte boekenkast te gebruiken om je platencollectie in te bewaren. Heel retro!