Zoeken

Wandrekken & wandplanken

Sorteren
104 Producten
Sorteren
* Deze prijs komt overeen met de laagste prijs van de afgelopen 30 dagen voor de prijsverlaging

Wandrekken & wandplanken

Wandrekken & planken kun je overal kwijt in je huis en hebben naast het creëren van opbergruimte een decoratieve functie. Creëer extra opbergruimte in de keuken om je kruiden of je kookboeken op te zetten. Of laat jouw favoriete decoratie shinen op een wandrek in de woonkamer om een extra gezellige sfeer te creëren. Het is maar net wat jouw wensen zijn.

Een huis vol wandrekken & boekenplanken

Voordat je wandrekken of planken in jouw interieur weg gaat plaatsen, is het handig om te weten wat de mogelijkheden zijn. Een wandrek kan namelijk hoog of laag aan de muur hangen, een marmer of metaal design hebben en komt in verschillende kleuren.

Wanneer het enkel om het etaleren van je spullen gaat, kies je voor een paar planken met de ideale diepte en indeling om decoratie in op te bergen. Voor een combinatie van opbergruimte en interieuritems zou je kunnen denken aan een wandrek met diverse kastjes. De kastjes kunnen dan gevuld worden met leuke woonaccessoires zoals fotoboeken, fotolijstjes en vaasjes.

De styling van jouw wandrek of boekenplank

Kies je voor een open wandrek, dan kies je ervoor om hiervan een pronkstuk te maken. Vul hem met je mooiste decoratie, boeken, fotolijstjes en plantjes. Kies voor een wandrek in de woonkamer van massief eikenhout of modern metaal. Belangrijk is dat je nadenkt over hoe je je decoratieve items neerzet omdat alles natuurlijk zichtbaar is in deze kast. Laat dus de stylist in jezelf los en schik je items stijlvol en zorg ervoor dat het geheel er harmonieus uitziet.

Materialen en kleuren

Wat het materiaal betreft, vind je in onze selectie altijd een geschikt model voor jouw stijl en doel. Hier volgen enkele varianten:

  • Bamboe: wandrekken of planken van bamboe geven elke kamer een exotisch tintje.
  • Metaal: de metalen planken of wandrekken zijn meestal erg stabiel en robuust en worden daarom vaak in de kelder of in de garage gebruikt. Ook is deze wandrek erg geschikt voor gebruik in de keuken.
  • Kunststof: kunststof varianten behoren tot de klassiekers onder de planken, omdat ze flexibel kunnen worden gecombineerd met verschillende inrichtingsstijlen.
  • Marmer: planken met marmer geven je huis een bijzonder stijlvolle & classy look.
  • Qua kleur is er voor ieder wat wils. Naast de klassiekers zoals een wandrek in zwart of wit zijn modellen in goud en zilver momenteel erg populair. Maar ook liefhebbers van kleurrijke meubels vinden bij Westwing een passend model.

    Planken in grote en kleine ruimtes

    In onze veelzijdige selectie vind je gegarandeerd een wandrek of plank voor jouw ruimte. Niet alleen grote kamers kunnen gebaat zijn bij wandrekken of planken. In kleine kamers kunnen op planken leuke decoratieve items worden neergezet, groene plantjes of mooie boeken en doordat een wandrek open is, zorgt dit voor een luchtige sfeer. Heb je een grote woonkeuken en wil je deze duidelijker structureren? Open plankenkasten zijn handig voor het scheiden van het kook- en eetgedeelte. Ze bieden ook voldoende ruimte voor servies en keukengerei.