Fotolijsten

Fotolijsten

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorFotolijsten

Heeft u prachtige foto's van vakanties, verschillende reizen of mooie familiefoto's? Om ze dan mooi op te kunnen hangen en volledig tot hun recht te kunnen laten komen, zijn er wel fotolijsten nodig!

Fotolijsten bieden namelijk een thuis voor uw favoriete foto's en motieven. Daarnaast, zorgen ze voor een sfeervolle evenals persoonlijke sfeer, die alle afbeeldingen prachtige in scène zetten.

FotolijstenFotolijsten – Modellen

De meeste mensen zijn in het bezit van veel foto’s. Maar welk fotolijsten passen nu het beste op die specifieke muur en met welke foto’s? Al deze vragen kunnen beantwoord worden voordat de afbeeldingen in decoratieve fotolijsten worden aangebracht. Rond, ovaal, vierkant of rechthoekig? In goud, zilver, zwart, wit of felle kleuren? Eenvoudig, simpel, degelijk of toch liever speels of sierlijke?

De verscheidenheid aan fotolijsten in modellen, kleuren, vormen en de maat zijn enorm en kunnen bijna niet meer onderscheidend zijn dan het al is. Bij de keuze van de verschillende kleuren en modellen is het aan te raden je in eerste instantie op de kleuring van de woonruimte te richten.

Indien we bij de keuze van de vormen van de fotolijsten komen hangt het af van de vraag of je eerder een schilderij op wil hangen of dat je er liever een soort galerij van wil maken. In een enkele foto of afbeelding hoeft de keuze van de vorm geen grote rol te spelen, aangezien de fotolijst niet in het bezit is van een “partner” waarmee het moet harmoniseren.

Wanneer er een galerij van fotolijstjes aan de muur hangt, is het harmonieuzer als het in een mooie en bijpassende symbiose resulteert. Wat betekend dat er dan wel gelet moet worden op het groter geheel. Een combinatie van dezelfde vormen, bijvoorbeeld, is zeker harmonieus. Echter, je kan het ook veel speelser maken door verschillende vormen bij elkaar te hangen.

Een ander leuk idee is om onder andere één grote ovale omlijsting in het midden van de muur te hangen die wordt omringt door kleinere en rechthoekige fotolijstjes.

Het materiaal van fotolijsten

Natuurlijk, is er evenzeer een grote verscheidenheid aan materialen voor de fotolijsten te vinden, waaronder een houten frame, kunststof frame en aluminium frame. Toch beschikt elk materiaal over zijn voor- en nadelen.

  • Een aluminium fotolijst, bijvoorbeeld, ziet er zeer eenvoudig en elegant uit, wat aan de andere kant erg strak over kan komen.
  • In tegenstelling tot aluminium brengt een houten fotolijst, door het natuurlijke materiaal, een gezellige en warme charme met zich mee.
  • Een kunststof fotolijst, daarentegen, is vaak in een verscheidenheid van kleuren te verkrijgen, waar deze fotolijsten zijn grote populariteit aan te danken hebben en de kamers weten op te fleuren.

Passe partout

Een passe partout is een foto frame van karton in een fotolijst. Of men nu een voorkeur heeft voor een conventionele fotolijst of een fotolijst met passe partout is gewoonweg een kwestie van smaak. Afgezien van dat, kan een passe partout eveneens bijzonder goed gebruikt worden bij kunstwerken, zoals tekeningen, afbeeldingen of portretten. Om reden dat de passe partout het beeld optisch gezien de achtergrond ondersteuning geeft, waardoor de illustraties beter opvallen.

Fotolijst

Fotolijsten ophangen

Om fotolijsten op te hangen zijn natuurlijk niet alleen de beelden en de fotolijstjes vereist, maar hebben we ook het juiste gereedschap nodig.

  • Voor de meeste wanden volstaat het al als we de foto’s aan de wand spijkeren. Voor andere speciale wanden, zoals bij oude gebouwen, hebben we een boor en pluggen nodig om iets op te kunnen hangen. Daarbij, kan men met andere relevante hulpmiddelen zoals een hamer evenzeer de spijkers in de muur slaan.
  • Door een waterpas te gebruiken kan men gemakkelijk met potlood de juiste plek markeren zodat de foto recht komen te hangen.

Zodra alles aanwezig is kunnen de fotolijstjes worden opgehangen! Hoe wil je de foto’s aan de muur hangen? Een voor een, in een serie of als een galerie?

  • Wat de keus ook wordt, het is wel aan te raden om van te voren een sjabloon van de afbeeldingen te tekenen om te testen in welke combinatie de fotolijsten het beste hangen.
  • Indien de beslissing is genomen kunnen de spijkers worden aangebracht.
  • Overigens kan men naast de waterpas eveneens een meetlint gebruiken om de perfecte afstand en stand tussen de fotolijsten te bepalen.

Zitten alle spijkers er in? Dan kunnen de fotolijstjes op worden gehangen en voila: De wand is klaar en volledig naar uw smaak ingericht!

Staande fotolijst

Heeft elke fotolijst een wand nodig? Natuurlijk niet! Bijna elk model van de fotolijsten beschikt aan de achterkant over een standaard. Hiermee kan het frame perfect op een commode, dressoir of plank worden tentoongesteld.

Object fotolijst

Heb je een favoriet beeldje, bloemstuk, sieraad of ander object? Geniet je van een favoriete band zoals ABBA of de Rolling Stones? Of is een kledingstuk belangrijk voor je, zoals het eerste rompertje je kind? Dan lijst je dit toch gewoon makkelijk in!

Met een fotolijst, kan je dit gemakkelijk in een handomdraai doen. Want in een fotolijst kan, in tegenstelling tot conventionele fotolijsten, objecten met een dikte van maximaal vijf centimeter worden ingelijst. Bij dit type frame wordt er met behulp van een afstandhouder ruimte tussen het beeld en de frame gehouden zodat er objecten in kunnen worden geplaatst. Nu kan je gemakkelijk jouw herinneringen en passies ophangen!

Digitale fotolijst

Bilderrahmen-CollageWat steeds populairder wordt, zijn de digitale fotolijsten. Met behulp van een USB-stick of een SD-kaart kunnen fotobestanden worden doorgegeven aan de digitale fotolijst en wordt het als een soort diashow afgespeeld. Dit maakt het natuurlijk leuk om naar te kijken en laat iedere keer een andere foto zien, waardoor het nooit verveelt.

Een aannemelijke reden waarom de digitale fotolijst waarschijnlijk zo populair is, is omdat het de offline en de online wereld met elkaar verbind.

Poster frame

Een poster frame wordt ook wel aangeduid als een verwijderbaar frame of klikframe en is een zeer praktisch fotolijstje. Dit frame kan bijvoorbeeld voor een grote affiche of poster worden gebruikt. Vaak zien we deze frames terug op het kantoor of in winkels om speciale aanbiedingen te adverteren. Kortom, in een mum van tijd, kan de inhoud van het poster frame worden vervangen en is het makkelijk in gebruik.

Met fotolijsten, straal je een persoonlijke sfeer uit in je interieur. Selecteer je favoriete item en voeg deze toe aan je winkelmandje, zo is jouw fotolijst nog maar één klik bij je vandaan!