Canvas

Canvas

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorCanvas

Of het nu om een geprojecteerde of om een geschilderde afbeelding gaat, een canvas dient als ideale beelddrager en fleurt ons dagelijkse leven op. Als een projectie van alle afbeeldingen die wij mooi vinden, is het zeer veelzijdig en in bijna elk huis te vinden.

Canvas zorgt voor plezier en schoonheid in het dagelijkse leven. Ze vullen onze kale muren, bieden ruimte om ons creatief te uiten en maken onvergetelijke thuisbioscoop avonden met geliefden of vrienden mogelijk. Of u nu een afbeelding met olieverf of bijvoorbeeld papiersnippers op het canvas portretteerd maakt natuurlijk een groot verschil, dus moet u het juiste canvas van de juiste kwaliteit selecteren.

Canvas als kunst

Een canvas vult onze huizen met foto’s, ongeacht  of het direct op de gebruikelijk spieraam aan de wand word opgehangen of later nog in een passe-partout of lijst wordt geplaatst. Het biedt u daar de optimale manier om alleen of met uw geliefden kunst te maken en u creatief te uiten. U kunt het ook met olieverf of acrylverf versieren en beschilderen, bedrukken of met een collage beplakken. Steeds populairder wordt het om eigen foto’s op het canvas te laten drukken en zo altijd door uw mooiste herinneringen omringd te zijn. Om de afbeelding of foto helemaal tot zijn recht te laten komen, kunt u er ook voor kiezen om het canvas niet te omlijsten, zodat niets van de foto word bedekt. Een dramatische werking ontstaat bij een geschilderde, bedrukte of beplakt canvas wanneer u het in XXL-formaat aan een vrije wand ophangt. Grote formaten canvas stralen luxe uit en geven de gang meer glamour en breedte.

Doe-het-zelf: het spieraam, waar het canvas doek op is gespannen, kunt u ook zelf maken, al is daar wel enige kennis en een speciale freesmachine voor nodig. Het is beter om de afwerkte houten frames te bestellen en het dan zelf met canvas op te spannen. Gewoon de stof spannen en aan de achterkant van het spieraam vastnieten. Indien de spanning na het schilderen iets is veranderd, kunt u dit repareren door smalle wiggen achter het canvas en spieraam te verschuiven.

Canvas als thuisbioscoop

CanvasEen canvas dat als projectiescherm voor een beamer dient, belooft veel plezier zonder veel ruimte in te nemen. U kunt met vrienden een filmavond organiseren, bekenden voor een legendarisch voetbalfeest uitnodigen of met familie digitale spellen spelen. Een projectiescherm komt met veel verschillende extra’s. Voor een beter beeld is er bijvoorbeeld canvas met een speciale deklaag van vinyl. Het is bovendien belangrijk dat het canvas echt een neutrale kleur heeft zodat het geprojecteerde beeld niet veranderd.

Wie zich de moeite wil besparen om het scherm met de hand uit te rollen, kan een elektrisch scherm kopen die met een afstandbediening te bedienen is. Het mooiste is wanneer zo’n scherm elegant in het plafond verdwijnt zodat het geen invloed heeft op de schoonheid van de kamer. Echter heeft een dergelijk scherm wel stroom nodig en is dus gebonden aan een plaats dicht bij een stopcontact tenzij u in een scherm met accu investeert. Niettemin is een elektrisch scherm een fantastische mogelijkheid om het huis een elegante uitstraling te geven. Bovendien is de verrassing des te groter wanneer er ineens een scherm uit het plafond verschijnt.

Daarentegen heeft een normaal scherm het voordeel dat u het overal kunt opzetten, bijvoorbeeld ’s avonds in de tuin! En dat betekent: warme zomeravonden met bioscoop onder de sterrenhemel, met barbecue of gewoon met de mensen die u liefheeft. De belangrijkste benodigdheden voor een zomerse bioscoopavond : een verlengsnoer, comfortabele stoelen en knusse dekens. Zelfs in de zomer is het ’s avonds koud!

Waar u de doeken ook voor gebruikt: veel plezier en laat uw creativiteit de vrije loop!