Zoeken

Metalen boekenkasten

Sorteren
123 Producten
Sorteren

Metalen boekenkasten: perfect voor de industriële touch

Boekenkasten van metaal zijn stijlvolle meubelstukken waar je van alles mee kunt! Zo kun je die lege muur opleuken, jouw verzameling boeken kwijt en jouw mooiste accessoires erop uitstallen. Wat wil je nog meer?

Industrial touch met metalen boekenkasten

Industriële interieurs zijn helemaal hot. Steeds vaker wordt gekozen voor een combinatie van houten en metalen meubels in woningen. Denk aan grote metalen kasten in de keuken, metalen boekenkasten in de woonkamer of een archiefkast van staal voor de werkkamer. Door deze materiaalsoort te combineren met het hout van andere meubels en woonaccessoires, kun je een gezellige en warme sfeer in jouw interieur behouden.

Een stalen boekenkast of rek heeft het voordeel dat deze erg stevig is. Daarbij zorgt het industriële van deze kastsoorten voor een moderne look. Combineer metalen boekenkasten met verschillende woonaccessoires om het strakke van de metalen boekenkast iets gezelliger te maken. Nieuwsgierig naar meer ideeën om dit meubelstuk te integreren in jouw interieur? Lees snel verder!

Metalen boekenkasten: industriële uitstraling

Metaal wordt vaak geassocieerd met industrie, wat geheel terecht is. Industriële elementen passen echter niet alleen in fabrieken, maar ook zeker in woningen. Denk aan grote, stoere lampen boven de eettafel of in de zitkamer, een grof vloerkleed op de vloer en vintage stoelen gecombineerd met een metalen boekenkast of een metalen wandrek. Ook stoer: een paar wandplanken van staal. Op deze manier zorg je voor eenheid, doordat het materiaal op meerdere plekken terugkomt in huis. Zie jij het al voor je?

Ook de maat van de metalen boekenkast is bepalend voor de invloed van deze kast op jouw interieur. Des te groter de kast is, des te nadrukkelijker deze aanwezig is en des te lastiger om dit in te perken. Kies bijvoorbeeld voor een open metalen boekenkast, die je goed kunt gebruiken in een keuken of badkamer. In de badruimte kun je op iedere boekenplank bijvoorbeeld een stapeltje handdoeken, washandjes, zeepjes of sponzen leggen. Dit geeft een sfeervol en kleurrijk geheel, wat het douchen en badderen hier nog leuker maakt. Plaats nog een paar heerlijk ruikende geurkaarsen op het rek en de ruimte is in binnen een handomdraai helemaal zen. Héérlijk!

DIY: een gezellige keuken met metalen boekenkasten

Het bovenstaande voorbeeld van een metalen boekenkast in je badkamer, kun je ook voor in de keuken gebruiken. Je hebt hier vast en zeker voldoende spullen die een plaats op een van de planken van de kast verdienen. Wat dacht je van theedoeken die je hier kunt opbergen, of jouw kruidenverzameling en die mooie kookpotten die je op het rek kunt plaatsen? Door verschillende elementen en items met elkaar te combineren, krijg je een zeer sfeervolle wand in jouw kook- en eetruimte.

Is er nog ruimte over op jouw boekenkast van metaal? Hieronder vind je enkele voorbeelden van items die je nog kunt toevoegen aan het wandrek.

  • Glazen potten met pasta of suiker;
  • Gekleurde en gestapelde borden;
  • Bloempotten met kruidenplanten.
  • Zeker dit laatste kan jouw rek compleet maken. Een dergelijk plantje ziet er niet alleen natuurlijk uit, het geeft vaak ook een lekkere geur af. Denk bijvoorbeeld aan een muntplant of een basilicumplant. Lekker voor tijdens het koken en om smaakvolle gerechten op tafel te zetten!

    Waar in huis plaats jij jouw stoere en stijlvolle metalen boekenkast?