Zoeken

Deurmatten van kunststof

Sorteren
9 Producten
Sorteren

Ontdek de veelzijdigheid van deurmatten van kunststof

Deurmatten van kunststof kun je op veel plaatsen in en om het huis gebruiken: in de badkamer voor op de koude, natte vloer na het douchen of badderen. In huis bij de voordeur, zowel buiten als binnen, maar natuurlijk ook bij de achterdeur of tuin- of terrasdeur. Denk aan in de schuur of garage tegen het slippen en om de ondergrond te beschermen tijdens het werken of klussen.

Er zijn vele toepassingen van rubbermatten te bedenken. Gelukkig is er voor iedere functie wel een juiste mat te vinden! De deurmat van kunststof is er namelijk in diverse vormen, varianten en uitvoeringen. Hieronder bespreken we de meest voorkomende soorten.

Stevige deurmatten van kunststof

Kunststof deurmatten zijn allereerst functionele items; ze zorgen ervoor dat je familieleden of gasten niet met hun vieze of natte schoenen door het huis lopen. Ze moeten daarom vooral duurzaam en stevig zijn. Je moet op deze matten van rubber je voeten schoon kunnen stampen, zo haal je het ergste vuil en vocht van een schoen. De bekende rubberen ringmat is hiervoor ideaal. Dit is een langwerpige mat met ronde openingen. Het wordt ook wel de dominomat genoemd. Deze modellen zijn hoog, stevig en laten viezig- en vochtigheid na een regenbui van je stappers eenvoudig achter op de ondergrond na het stampen. Ringmatten zijn perfect voor buitenshuis.

Je hebt ook wat minder dikke deurmatten van kunststof die geheel van (gerecycled) rubber vervaardigd zijn. Ze zijn wat flexibeler en je kunt ze vaak per gewenste afmeting kopen van een rol in een kluswinkel of doe-het-zelf-zaak. De bekendste rubbermatten voor thuis hebben een autobandenprofiel, een diagonaal streeppatroon of omhoog staande noppen. Ze zijn vaak zwart, maar er bestaan ook gekleurde uitvoeringen.

Deurmatten van kunststof met haren of borstels

Natuurlijk is het handig als je op je schoonloopmat ook je voeten kunt vegen om wat fijner vuil van je schoenen te halen. De mat heeft dan borsteltjes of haren nodig. Er bestaan deurmatten van kunststof die bovenop zijn afgewerkt met een laag haar of borstels in een bepaald patroon of motief en zelfs verschillende kleuren, zoals grove bruine borstels, gekleurde korte borstels, gekleurde haren enzovoorts.

Wil je een deurmat van kunststof waarop je zowel je voeten schoon kunt stampen als ze kunnen vegen, dan is het handig om een mat te nemen die verdeeld is in twee vakken; aan de ene zijde de ringmat, aan de andere zijde stroken borstels of wat grovere haren voor het vegen.

Deurmatten van kunststof voor binnenshuis

Deurmatten van kunststof- van rubber of siliconen - met anti-slip rug en korte, zachtere haren zijn geschikt voor binnenshuis, bijvoorbeeld aan de binnenkant van de deur of in de badkamer. Ze hebben vaak een rubberen gladde strip rondom de haren of zachte borstels. Deze kunnen gekleurd zijn en je kunt ze zelfs laten bedrukken! Een logomat is ideaal voor een winkel of een bedrijf, maar je kunt voor thuis natuurlijk ook een welkomstwoord of mooie spreuk op de mat laten drukken.

Er bestaan ook exemplaren met zachte haren met een opdruk van stenen of hout. Zo lijkt het alsof je deurmat van ander materiaal is gemaakt. Extra mooi voor in de badkamer. Ga hier voor een exemplaar die match met je andere badkameraccessoires, zoals handdoeken en washandjes.

Ook leuk & handig: kunststof deurmatten in de hal. Heb je natte schoenen? Laat ze bij binnenkomst dan even op de mat staan voordat je ze in jouw wandkast/schoenenkast opbergt. Wil je eenheid in huis, dan kies je voor een deurmat in dezelfde kleur als jouw vloerkleed!

Wist jij dat deurmatten van kunststof zo veelzijdig zijn?