Zoeken

Etagères & taartplateaus

Sorteren
37 Producten
Sorteren

Presenteren met een etagère of taartplateau

Vol spanning haal je de versgebakken taart uit de oven tevoorschijn... Is ie gelukt? Het is de eerste keer dat je dit recept hebt uitgeprobeerd. Best spannend, want straks staat de visite voor de deur en als er iets mislukt zit je feitelijk met de gebakken peren en heb je niet veel om te presenteren. Wat je dan zou moeten doen? Maak gebruik van een etagère of taartschaal! Of jouw taart nu perfect geslaagd is of iets minder gelukt, op een etagère wordt iedere culinaire creatie een pronkstuk en een simpel kant en klaar knabbeltje de kroon op het feestje. Een taartetagère- of schaal is de musthave voor elk bakwonder!

Hoe ziet een etagère er precies uit?

Een etagère is iets anders dan een taartplateau. Een plateau is een schotel op een standaard, soms voorzien van een glazen stolp. Het wordt ook wel een taartstandaard of taartschaal genoemd. Een taart etagère is gevormd door meerdere schalen aan een draagbare standaard. De schalen zijn naast elkaar geplaatst, of in lagen met genoeg ruimte ertussen opgestapeld.

Voor elke liefhebber een etagère of taartschaal

Smaken verschillen en dat geldt zelfs voor de liefhebber van taart. Binnen elke stijl is een etagère of taartschaal te vinden. Ieder materiaal en elk design geeft zijn eigen, typische uitstraling aan de feesttafel. Ga je voor een etagère van aluminium of voel je meer voor kunststof? Of ga je voor een van de volgende opties?

 • Een naturel etagère van hout heeft een natuurlijke uitstraling en geeft door zijn vrij eenvoudige look meer aandacht aan de taart.
 • Geef een Scandic upgrade aan de tafel door er een etagère van koper op te plaatsen. Koperkleurig is een trend en past mooi tussen lichte tinten. Zo wordt zelfs oma’s appeltaart een hippe hap!
 • Het standaard taartplateau heeft vaak een brede, lage voet, maar je kunt ook kiezen voor de iets chiquere variant met een hogere poot. Een taartplateau in antieke, romantische of brocante stijl is vaak wat stijlvoller uitgevoerd, wellicht in wat luxueuzer aandoend materiaal zoals metaal, zilver of aardewerk, of mooi versierd glaswerk.
 • Etagères en taartschalen voor grote én kleine feestjes

  Ben je van het type ‘wij houden van een feestje’, dan is het advies te kiezen voor een groot formaat. Op een gezellig gedekte tafel waar alles klaar staat zodat de gasten zelf hun hapjes en drankjes kunnen pakken, laat deze etagère zich van zijn beste kant zien. Tussen servies, schalen, bestek en flessen staat de grote etagère dan te pronken als een prachtig gevulde toren met lekkers. Je professioneel ogende taart valt of staat bij mooie decoratie. Bakhulpjes als spuitmonden, uitstekers en stempels helpen je een eind op weg, maar ook een draaibaar taartplateau zal je veel gemak bieden bij het decoreren van je gebak. Ook te gebruiken als cupcake standaard!

  De bonbonnière - What’s in a name?

  Bonbons! Van oorsprong is de bonbonnière een voorraadpot om deze kleine, kwalitatieve chocolaatjes en ander snoepgoed mooi en handig in te presenteren. Door het glas kun je al het lekkers aantrekkelijk laten zien en bij het aanbieden de keuze gemakkelijker te maken.

  Een bonbonnière is van origine chic en elegant, rond gevormd met een glazen deksel. Alleen subtiele details zorgen voor een stijl statement. Aan jou de keuze!

 • Een eenvoudige glazen bonbonnière met een wit etiket voorzien van een sierlijk geschreven quote of ingrediënten geeft al gauw een landelijke sfeer in huis.
 • Rijk gegraveerd glas met typisch kristalvormige motieven zorgt voor een klassiek chique sfeer.
 • Een strakke, meer vierkante bonbonnière en een aluminium handvat op het deksel is modern, maar tijdloos.
 • Shop jouw etagères en taartschalen nu bij Westwing!