Meld je aan en ontvang een € 15 voucher!
trouwring in een doosje met bloemen ernaast

Ben je uitgenodigd voor een bruiloft, maar heb je nog geen idee wat je het bruidspaar cadeau moet geven? Misschien gaat het om je beste vriend, een familielid of een verre kennis? In dit artikel delen we 27 ideeën voor een mooi persoonlijk huwelijkscadeau voor mensen die dichtbij je staan, en voor mensen die je niet zo goed kent. Zó vind je altijd het perfecte geschenk!

In dit artikel bespreken we het volgende:

 • We beginnen met 8 praktische tips voor de zoektocht naar het perfecte cadeau.
 • Vervolgens delen we 7 standaard huwelijkscadeaus die je eventueel een originele twist kunt geven.
 • Liever een niet-zo standaard cadeau? Ook dan hebben we nog 5 ideeën voor je.
 • Ontdek een aantal activiteiten die je cadeau zou kunnen doen
 • Speciale ideeën voor een bruiloft cadeau voor je broer of zus
 • 4 ideeën voor een persoonlijk huwelijkscadeau voor je geliefde.

Hieronder gaan we op elk van deze bruiloft cadeau-ideeën in.

Wat geef je als huwelijkscadeau?

De vraag wat je geeft aan een pasgetrouwd koppel is niet eenvoudig te beantwoorden. Er bestaan standaardcadeaus die altijd goed zijn, maar echt originele cadeaus zijn niet eenvoudig te bedenken. Soms laat het bruidspaar hun cadeauwensen achter op de trouwkaart, zodat je als gasten iets kunt uitkiezen, maken of kopen dat ze ook echt nodig hebben of graag willen hebben. Je kunt een persoonlijk huwelijkscadeau maken of kopen of een leuke activiteit geven waar de bruid en bruidegom samen aan kunnen deelnemen.

In 8 stappen het perfecte huwelijkscadeau vinden

 1. Voor wie zoek je het cadeau? Is dat voor de bruid, bruidegom of voor hen samen?
 2. Welke types zijn de bruid en bruidegom? Ga bij het selecteren goed na met welk type mensen je te maken hebt. Ken je de bruid en/of bruidegom goed? Dan wordt het kiezen van een huwelijkscadeau al een stuk eenvoudiger. Houdt de bruidegom bijvoorbeeld van avontuur dan zal je eerder kiezen voor een parachutesprong of ballonvaart dan wanneer je met een boekenwurm te maken hebt. Door goed voor jezelf te bedenken welke activiteiten passen bij het pasgetrouwde koppel, kun je eenvoudig tot een passend persoonlijk huwelijkscadeau komen.
 3. Wat vindt het pasgetrouwde koppel leuk om te doen?
 4. Wil je iets alleen geven of samen met anderen?
 5. Wat is het budget?
 6. Hoe kun je het cadeau personaliseren?
 7. Wil je een activiteit geven of een fysiek cadeau?
 8. Wil je iets praktisch geven of iets moois?

7x standaard altijd-goed huwelijkscadeaus persoonlijk maken

Een aantal standaard huwelijkscadeaus kun je eenvoudig een originele twist geven.

1. Interieuritems

Woonaccessoires zijn heel gebruikelijk om te geven als huwelijkscadeau. Ze zin niet alleen leuk om te krijgen maar ook nog eens praktisch. Denk maar eens aan een mooi kussen, (outdoor) tafellamp, een comfortabele stoel, een serviesset of woontextiel zoals een luxe plaid. Maar ook praktische keukenapparatuur zoals een broodrooster of mixer, of kleine huwelijkscadeaus voor de tuin of balkon zijn een geschikt cadeau. Een kussen kun je verrijken met een leuke tekst (Mr. & Mrs. bijvoorbeeld) en ook een serviesset kun je personaliseren met een tekst of foto.

Shop bijvoorbeeld deze klassieke bruiloftcadeaus:

2. Een koffer

Een koffer voor de huwelijksreis is nog zo’n cadeau dat vaak gegeven wordt. Ook deze koffer kun je een persoonlijk tintje geven door deze zelf te pimpen, te laten pimpen óf te versieren met slingers of decoraties. Je kunt de koffer ook vullen met verrassingen!

3. Luxe glazen

Een mooie fles champagne met twee glazen (al dan niet voorzien van de namen van het bruidspaar) is een populair cadeau voor een huwelijk.

4. Keukenapparaten

Elk bruidspaar heeft nog wel iets nodig. Denk maar eens aan een apparaat voor de keuken. Van een broodrooster, tot een bruiswatermachine. Deze kun je ook nog shoppen in een leuk kleurtje!

5. Een kunstwerk

Een kunstwerk, eventueel zelfgemaakt, of een bijzondere foto of fotocollage is een fantastisch en persoonlijk cadeau waarmee je de bruid en bruidegom echt iets bijzonders geeft.

6. Badjassen

Twee badjassen met de namen van de bruid en bruidegom, de gezamenlijke achternaam óf een anders leuke tekst erop. Een cadeau met een knipoog. Deze kun je ook leuk combineren met het koffer cadeau-idee.

7. Een geldcadeau

Veel koppels vinden het fijn om geld te krijgen wanneer ze pas getrouwd zijn. Dit kan een bijdrage zijn aan het interieur voor hun nieuwe huis, maar ook voor een mooie huwelijksreis. Hieronder lees je over een aantal manieren om een geldcadeau te personaliseren.

Geldcadeau inpakken voor een bruiloft

Het geven van geld voor een bruiloft voelt een beetje onpersoonlijk. Maar als je het op een leuke manier inpakt, wordt het gelijk een flink stuk persoonlijker. Hieronder lees je drie ideeën voor het creatief inpakken van een geldgeschenk:

 • De geldboom: ga bijvoorbeeld voor een mooie bonsaiboom. Rol de bankbiljetten op en hang deze in de boom. Zo ziet het huwelijkscadeau er leuk uit en het bruidspaar heeft gelijk iets om in huis te zetten.  
 • Geldbonbons: koop een doos bonbons, eet de bonbons zelf op (win-win) en vul de vakjes met leuk ingepakt muntgeld. Het bruidspaar zal verrast zijn wanneer ze de doos openklappen.
 • Een wijnfles vol geld: Een mooie, lege wijnfles kun je vullen met munten en briefjes en vervolgens verpakken als creatief bruiloftcadeau. Sluit de fles af met een echte kurk. En schrijf je persoonlijke felicitaties en de naam van de bruid en bruidegom op een speciaal ontworpen etiket.

5 bijzondere persoonlijke huwelijkscadeaus

Wil je het stel verrassen met een niet-zo standaard bruiloftcadeau? Hieronder delen we nog 4 ideeën voor een bijzonder huwelijkscadeau:

 • Een live schilder – Een fantastisch cadeau voor het bruidspaar. Kortom, een schilder maakt tijdens de bruiloft een schilderij.
 • Een schatkist – Verzamel met de genodigden allemaal mooie persoonlijke boodschappen, wensen en herinneringen bij elkaar. En plaats ze vervolgens in een mooi kistje.
 • Een picknickmand – Hierin verstop je champagne, luxe glazen en persoonlijke verrassingen voor het bruidspaar.
 • Een houten plank – Laat hier bijvoorbeeld de namen van het bruispaar in graveren.
 • Reisgids of geïllustreerd boek – Weet je al waar het bruidspaar op huwelijksreis gaat? Dan kun je ook denken aan het geven van een reisgids of een geïllustreerd boek over de bestemming.

6x activiteiten als persoonlijk huwelijkscadeau

Wil je het bruidspaar liever een herinnering schenken? Dan is een leuk uitje of activiteit geven als huwelijkscadeau een perfect geschenk. Hieronder vind je 6 ideeën:

 • Een diner in een bijzonder restaurant
 • Een romantische dag in een spa
 • Een massage voor twee
 • Een activiteit zoals een bungeejump of parachutesprong
 • Een wijnproeverij
 • Een overnachting in een romantisch hotel

5x persoonlijke bruiloftcadeaus voor je broer of zus

Gaat je broer of zus trouwen? Dan wil je natuurlijk aankomen met een perfect bruiloftscadeau. Hieronder delen we inspiratie voor een bijzonder bruiloft cadeau voor je broer of zus:

1. Fotoalbum

Een leuk idee voor een persoonlijk huwelijkscadeau voor je broer of zus is het maken van een fotoalbum. Dit kan bestaan uit grappige of ontroerende foto’s uit de kindertijd met bijbehorende verhalen en quotes. Hiermee leg je de mooie herinneringen vast voor later. Door het album zelf te pimpen, maak je het extra persoonlijk.

2. Samen terug in de tijd

Wil je je broer of zus iets speciaals geven? Geef dan een weekendje weg, samen met jou, naar een vakantiebestemming waar jullie als kind vaak kwamen. Bijvoorbeeld naar die leuke camping in Frankrijk of dat gezellige hotel in Drenthe. Het hoeven maar een paar dagen te zijn – zo’n vakantie met  is onvergetelijk!

3. Felicitatievideo

Verras je broer of zus met een video waarop alle vrienden en familie een leuke boodschap inspreken! Ook oude klasgenoten kunnen een boodschap achterlaten. Eventueel kan je natuurlijk ook de vrienden van de bruid of bruidegom vragen om iets in te spreken.

4.   Een persoonlijke accessoire

Een andere manier om iets persoonlijks aan je broer of zus te geven is door voorafgaande aan de bruiloft een accessoire te geven dat gedragen kan worden op de bruiloft. Bijvoorbeeld gepersonaliseerde manchetknopen met de initialen van de bruid en de bruidegom. Of een vlinderdas of stropdas met een mooie tekst. Ook een sieraad zoals een armband of horloge is een prachtig huwelijkscadeau. Deze kun je nog persoonlijker maken door het te laten graveren met bijvoorbeeld de datum van het huwelijk, de initialen van de bruid en bruidegom of een korte persoonlijke boodschap kan op de achterkant van de wijzerplaat.

5. Een herinnering schenken

Is er iets wat je broer of zus graag nog eens zou willen doen? Dan zou je er ook aan kunnen denken om dit als huwelijkscadeau te schenken. Denk aan een parachute sprong een bepaalde reis of misschien wel een workshop autoracen. Of heeft je broer of zus een favoriete lokale band? Boek die band dan als een verrassingsact voor de huwelijksceremonie!

4x Persoonlijk huwelijkscadeau voor je geliefde

Wil jij jouw bruid of bruidegom verrassen met een bijzonder en persoonlijk huwelijkscadeau? Maar wil je niet vervallen in de standaardcadeau als serviezen of kussens? Laat je inspireren door onderstaand lijstje!

 • Een sieraad – Geef je geliefde een ketting of armband met de trouwdatum erin gegraveerd.
 • Een poster – Een persoonlijke poster die doet denken aan jullie meest bijzondere moment samen.
 • Een liefdebrief – Dit klinkt misschien wat eenvoudig, maar probeer eens jullie liefdesverhaal zelf of met behulp van een specialist, mooi op te schrijven. Een bijzonder aandenken voor later.
 • Een kunstwerk – Kies een kunstwerk uit voor in jullie (nieuwe) huis. Dit is een van de meest bijzondere momenten in je leven dus het zal geweldig zijn om met dit kunstwerk ook een aandenken aan dit bijzondere moment in huis te halen. Zo word je er dagelijks aan herinnerd.