Meld je aan en ontvang een €15 voucher!
Persoonlijk huwelijkscadeau rotan decoratie en accessoires

Als twee mensen om wie jij geeft elkaar het ja-woord gaan geven is dat een bijzonder moment. Daarmee bezegelen ze hun liefde voor elkaar en vieren dat met vrienden en familie. Een mooi moment om hen een origineel cadeau te geven voor hun huwelijk. Maar wat geef je een pasgetrouwd stel? Dat hangt natuurlijk af van jouw wensen, hun wensen én ook hoe goed je de bruid en bruidegom kent. Een persoonlijk huwelijkscadeau geven is misschien wel het allerleukst. Hiermee geef je echt iets bijzonders waar jaren later nog over gepraat kan worden. Lees hier alles over het geven van een persoonlijke huwelijkscadeaus.

Wat geef je als huwelijkscadeau?

De vraag wat je geeft aan een pasgetrouwd koppel is niet eenvoudig te beantwoorden. Er bestaan standaardcadeaus die altijd goed zijn, maar echt originele cadeaus zijn niet eenvoudig te bedenken. Soms maken de bruid en bruidegom zelf een cadeaulijst aan, zodat je als gasten iets kunt uitkiezen, maken of kopen dat ze ook echt nodig hebben of graag willen hebben. Je kunt een bruiloft cadeau kopen, een persoonlijk huwelijkscadeau maken of een leuke activiteit geven waar de bruid en bruidegom samen aan kunnen deelnemen.

Standaard huwelijkscadeau persoonlijk maken

Een aantal standaard huwelijkscadeaus kun je eenvoudig een originele twist geven.

 1. Interieuritems

  Woonaccessoires zijn heel gebruikelijk om te geven als huwelijkscadeau. Denk maar eens aan een mooi kussen, een comfortabele stoel, een serviesset of woontextiel. Leuk voor een stel dat ook net gaat samenwonen. Een kussen kun je verrijken met een leuke tekst (Mr. & Mrs. bijvoorbeeld) en ook een serviesset kun je personaliseren met een tekst of foto.
 2. Een koffer

  Een koffer voor de huwelijksreis is nog zo’n cadeau dat vaak gegeven wordt. Ook deze koffer kun je een persoonlijk tintje geven door deze zelf te pimpen, te laten pimpen óf te versieren met slingers of decoraties. Je kunt de koffer ook vullen met verrassingen!
 3. Luxe glazen

  Een mooie fles champagne met twee glazen (al dan niet voorzien van de namen van het bruidspaar) is een populair cadeau voor een huwelijk.
 4. Keukenapparaten

  Elk bruidspaar heeft nog wel iets nodig. Denk maar eens aan een apparaat voor de keuken.
 5. Een kunstwerk

  Een kunstwerk, eventueel zelfgemaakt, of een bijzondere foto of fotocollage is een fantastisch en persoonlijk cadeau waarmee je de bruid en bruidegom echt iets bijzonders geeft.
 6. Badjassen

  Twee badjassen met de namen van de bruid en bruidegom, de gezamenlijke achternaam óf een anders leuke tekst erop. Een cadeau met een knipoog.
 7. Een geldcadeau

  Veel koppels vinden het fijn om geld te krijgen wanneer ze pas getrouwd zijn. Dit kan een bijdrage zijn aan het interieur voor hun nieuwe huis, maar ook voor een mooie huwelijksreis. Lees ons artikel over het maken van een geldcadeau voor een bruiloft.

Persoonlijk huwelijkscadeau: wat past er bij de bruid en bruidegom

Ga bij het selecteren van bijzondere bruiloft cadeaus goed na met welk type mensen je immers te maken hebt. Ken je de bruid en/of bruidegom goed? Dan wordt het kiezen van een huwelijkscadeau al een stuk eenvoudiger. Houdt de bruidegom bijvoorbeeld van avontuur dan zal je eerder kiezen voor een parachutesprong of ballonvaart dan wanneer je met een boekenwurm te maken hebt. Door goed voor jezelf te bedenken welke activiteiten passen bij het pasgetrouwde koppel, kun je eenvoudig tot een passend persoonlijk huwelijkscadeau komen.

Bijzondere persoonlijke huwelijkscadeaus

Als je een huwelijkscadeau voor je broer zoekt of een bruidscadeau voor je beste vriendin, kun je dus het beste goed bedenken wat hij of zij echt leuk vindt. Maar hoe goed je iemand ook kent, toch kan het vaak moeilijk zijn om een origineel cadeau te vinden. Om je een eindje op weg te helpen, hebben we een aantal ideeën verzameld voor bijzondere persoonlijke huwelijkscadeaus. Ontdek het lijstje hieronder en laat je inspireren.

 • Een live schilder – Een fantastisch cadeau voor het bruidspaar. Kortom, een schilder maakt tijdens de bruiloft een schilderij.
 • Een schatkist – Verzamel met de genodigden allemaal mooie persoonlijke boodschappen, wensen en herinneringen bij elkaar. En plaats ze vervolgens in een mooi kistje.
 • Een picknickmand – Hierin verstop je champagne, luxe glazen en persoonlijke verrassingen voor het bruidspaar.
 • Een houten plank – Laat hier bijvoorbeeld de namen van het bruispaar in graveren.

Activiteiten als persoonlijk huwelijkscadeau

Een leuk uitje of activiteit geven als huwelijkscadeau is als je het ons vraagt het allerleukst. Ontdek het onderstaande lijstje opties.

 • Een diner in een bijzonder restaurant
 • Een romantische dag in een spa
 • Een massage voor twee
 • Een activiteit zoals een bungeejump of parachutesprong
 • Een wijnproeverij
 • Een overnachting in een romantisch hotel

Persoonlijk huwelijkscadeau voor je geliefde

Wil jij jouw bruid of bruidegom verrassen met een bijzonder en persoonlijk huwelijkscadeau? Maar wil je niet vervallen in de standaardcadeau als serviezen of kussens? Laat je inspireren door onderstaand lijstje!

 • Een sieraad – Geef je geliefde een ketting of armband met de trouwdatum erin gegraveerd.
 • Een poster – Een persoonlijke poster die doet denken aan jullie meest bijzondere moment samen.
 • Een liefdebrief – Dit klinkt misschien wat eenvoudig, maar probeer eens jullie liefdesverhaal zelf of met behulp van een specialist, mooi op te schrijven. Een bijzonder aandenken voor later en een garantie voor tranen!
 • Een kunstwerk – Kies een kunstwerk uit voor in jullie (nieuwe) huis. Dit is een van de meest bijzondere momenten in je leven dus het zal geweldig zijn om met dit kunstwerk ook een aandenken aan dit bijzondere moment in huis te halen. Zo word je er dagelijks aan herinnerd.

Cadeau vinden in 5 stappen

Hopelijk heeft ons artikel jou geholpen bij het kiezen van een bijzonder persoonlijk huwelijkscadeau. Ga stapsgewijs te werken als je je zoektocht begint.

 1. Voor wie zoek je het cadeau? Is dat voor de bruid, bruidegom of voor hen samen?
 2. Welke types zijn de bruid en bruidegom?
 3. Wat vindt het pasgetrouwde koppel leuk om te doen?
 4. Wil je iets alleen geven of samen met anderen?
 5. Wat is het budget?
 6. Hoe kun je het cadeau personaliseren?
 7. Wil je een activiteit geven of een fysiek cadeau?
 8. Wil je iets praktisch geven of iets moois?

Registreer op Westwing en mis geen enkele exclusieve deal voor je interieur én de beste tips en cadeau ideeën voor persoonlijke huwelijkscadeaus.