Meld je aan en ontvang een € 15 voucher!
witte Acapulco stoel en een bijzettafel op een balkon in de zon

Je hebt hem vast wel eens gezien maar weet waarschijnlijk niet hoe die heet, dus laat ons je officieel voorstellen aan de Acapulco stoel! Ben je op zoek naar een opvallende stoel voor in de zithoek? Een unieke stoel voor op je terras? Of wil je de slaapkamer meer sfeer geven met een trendy zithoek? Dan is een Acapulco stoel iets voor jou. Ontdek hier alles over de stoel en haal hem gelijk in huis!

Van Mexico naar jouw huis: het verhaal achter de stoel

De originele Acapulco stoel werd vernoemd naar de legendarische badplaats Acapulco, aan de Mexicaanse kust. Acapulco was namelijk in de jaren 50 en 60 een haven van rust, golven en cocktails, en een geliefde vakantiebestemming voor legendarische Hollywood sterren. Mensen uit de hele wereld apprecieerden al jaren de kunst, architectuur en design uit Mexico, uitgevoerd in heldere kleuren zoals groen, turquoise en rood. Dit zag je ook terug in de advertenties, beelden en uiteraard hippe stoelen die de kleurige badplaats en glamoureuze bestemming reflecteren. Niet verrassend dan, dat de Acapulco stoel in veel verschillende en frisse kleuren te verkrijgen is!

Kleurrijke Acapulco stoelen

Materiaal

De eerste Acapulco stoelen werden met de hand gemaakt uit vinyl draad in heldere tropische kleuren op een metalen peervormig frame. Tegenwoordig worden de stoelen van UV bestendig PVC gemaakt, waardoor ze zowel binnen als buiten en het hele jaar door een mooi plekje in huis kunnen hebben!

De lounge stoel die op de traditionele weeftechniek van de Maya’s is gebaseerd, verenigt traditie met innovatie. De Acapulco stoel harmoniseert ergonomisch comfort met retro-moderne esthetiek in de meest levendige kleuren. De draadconstructie van de zitting ondersteund het lichaam perfect. De styling van de stoel is simpel en de ontspannen sofisticatie van de stoel past niet alleen op het terras, maar ook in elk interieur. Het flexibele maar duurzame vinylkoord nodigt uit tot loungen.

Acapulco stoel: terug van nooit weggeweest

Recent zijn de Acapulco stoelen weer overal opgedoken. De stoel is nu niet alleen beschikbaar als gewone stoel, maar ook als schommelstoel, waarbij je echt het gevoel van een hangmat krijgt. Het kan daarom echt moeilijk zijn wakker te blijven in deze stoel. Ook is er tegenwoordig een 2-delig Acapulco stoel, die minder ruimte in beslag neemt bij transport en opbergen. Liever niet een interieur vol kleur, kies dan voor de stoel in natuurlijke kleuren zoals zwart, bruin of grijs.

Als woonaccessoire zijn Acapulco stoelen fantastisch, niet alleen vanwege hun retro look, maar ook omdat bezoekers er meestal niet aan kunnen weerstaan erin te gaan zitten, gewoon om zo’n ongewone stoel uit te proberen!

Neutralen Acapulco stoelen

Moderne versies van een Acapulco stoel

Recent hebben designers nieuwe variaties op de stoel ontworpen. Maar zelfs in al deze verschillende interpretaties laat de Acapulco stoel nog steeds zijn roots zien: een funky design en styling, modernisme en tropische Hollywood glamour. Waar moet je aan denken wanneer je aan een nieuwe variatie van de stoel denkt? We hebben de laatste ontwerpen op een rijtje gezet voor je:

  • Acapulco eetkamerstoel
  • Leder Acapulco stoelen
  • Acapulco bureaustoelen
  • Kinder- en babyformaat Acapulco stoelen
  • Acapulco sofa
  • Acapulco schommelstoel en hangstoel
  • En een Acapulco zonnebed

3x Waarom je een Acapulco stoel in huis moet halen

Naast de gezelligheid die deze moderne meubels met zich meebrengen, hebben zo natuurlijk nog meer voordelen:

  • Ze zijn duurzaam.
  • De stoelen kunnen ook buiten worden gezet.
  • Het frame is gemaakt van hoge kwaliteit pvc materiaal dat voor extra stevigheid zorgt.

De Acapulco stoel behoort dus niet alleen tot de populaire producten van dit moment maar is ook een blijvertje. Nog meer reden om hem in huis te halen! Zet er voor een compleet plaatje ook een Acapulco bijzettafel, schelpen decoratie en een plantenpot gezicht met planten bij voor de summer vibe!

Zin om de Acapulco stoel in huis te halen? Registreer je dan nu op Westwing en shop de mooiste items voor jouw interieur!