Gratis retourneren
30 dagen retourtermijn
Klein balkon inrichten in boho style met leren poef

Als je in de stad woont is de buitenruimte schaars. Tuinen zien we weinig in de binnenstad en als ze er al zijn, zijn ze meestal klein. Wel hebben veel woningen een balkon. Heb jij een klein balkon en weet je niet zo goed wat je ermee aan moet? Zou je het graag gezellig en stijlvol inrichten? Dan kunnen wij je helpen. Ga je een klein balkon inrichten dan zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden.

Zo kun je voor praktische inklapbare meubels kiezen en je kunt denken aan verticaal tuinieren, maar er zijn meer opties voor je balkoninrichting! Ontdek onze ideeën voor een klein balkon hier!

Klein balkon inrichten: een 3-stappenplan

De zomer staat voor de deur, de lente is in aantocht of de zon schijnt op een winterse dag; er zijn veel momenten dat het heerlijk is om een momentje buiten te zitten met een kopje koffie. Ook als je een klein balkonnetje hebt geniet jij op die manier van de frisse buitenlucht in eigen omgeving.

Dit kleine balkon kun je helemaal naar wens inrichten en stylen. Je kunt het zelfs groter laten lijken én er zijn manieren om optimaal gebruik te maken van de beschikbare ruimte. Als je een klein balkon gaat inrichten dan kun je het beste stapsgewijs te werk gaan.

Andere inspiratie

We hebben veel artikelen voor je klaar staan om je te inspireren. Ontdek bijvoorbeeld hoe je je eigen vogelhuisje maakt. Heb je misschien ook een tuin tot je beschikking, lees dan de stijlgids over tuin ontwerpen. Op zoek naar nog meer dakterras inspiratie? Je leest er alles over bij Westwing!

In 3 stappen een praktisch & stijlvol klein balkon inrichten

Om het inrichten van je balkon slim aan te pakken kun je jezelf het beste vooraf 3 vragen stellen.

 1. Vraag jezelf af wat jouw stijl is en welke stijl je zou willen zien op je balkon. Omring je jezelf graag met kleur, of houd je het liever neutraal en subtiel? In onze stijlgids voor balkon ideeën vind je meer over design en stijl voor je kleine balkon.
 2. Wat is het doel dat jij hebt met jouw kleine balkon? Wil je hier vooral luieren of juist lekker je groene vingers laten wapperen? Zou je graag je eigen groente willen verbouwen of een groene oase willen maken?
 3. Bedenk hoeveel mensen er gebruik moeten kunnen maken van het balkon. Ben jij dat alleen? Of is dat een heel gezin? Of heb je een huisdier? Maak je balkon dan katveilig.

Verticaal tuinieren

Om optimaal gebruik te maken van de ruimte die jij beschikbaar hebt op je kleine balkon, kun je er heel goed voor kiezen om verticaal te gaan tuinieren. Eigenlijk is verticaal tuinieren erg simpel. Het belangrijkste is; werk de hoogte in! Plaats hoge kasten of rekken waarin je plantjes en al je tuinbenodigdheden kwijt kunt. Ook kun je ervoor kiezen om planten op te hangen, rekken aan de wand te bevestigen of kistjes of kratten op te stapelen. Belangrijkste is benut ook de hoogte van je balkon, zo houd je ruimte vrij op de vloer.

Dit mag absoluut niet ontbreken bij het inrichten van een klein balkon

Hoe je een klein balkon nu het beste inricht? Op die vraag valt geen eenduidig antwoord te geven. Ga in elk geval eerst na wat jij het belangrijkst vindt door de 3 vragen uit ons stappenplan te beantwoorden. Zoek vervolgens naar de items voor een klein balkon in een stijl die bij jou past. Ontdek hieronder onze lijst met producten die niet mogen ontbreken op een (klein) balkon.

5x onmisbaar op een klein balkon

 • Een goede tuinset bestaande uit een tafel en stoelen. Het beste kun je balkonmeubels kiezen die niet te veel ruimte innemen en eventueel in te klappen zijn wanneer ze niet gebruikt worden. Ook een bistro-set is erg geschikt voor een klein balkon omdat deze vaak erg compact zijn. Toch zijn er ook loungesets voor een klein balkon. De loungeset voor een klein balkon is inklapbaar, comfortabel en vormt het middelpunt van het kleine balkon.
 • Een afscherming zorgt voor de nodige privacy. Een balkonafscherming kan worden gemaakt van groen (klimop of plantjes), maar ook van bamboe of hout. Er bestaan ook bepaalde balkonschermen die voor zo’n afscherming kunnen zorgen.
 • Kies voor het groen dat bij jou past. Kies voor geschikte balkonplanten die jouw balkonnetje in bloei kunnen zetten, fris groen maken en ongewenste blikken buiten de deur houden.
 • Balkondecoratie & -accessoires zorgen voor sfeer en maken de look van jouw balkon écht af. Denk hierbij aan kussentjes, plaids, maar ook mooie tafelaccessoires.
 • Lampen of kaarslicht zijn tot slot ook onmisbaar op een klein balkon. Door voor voldoende licht te zorgen kun je ook in de avond als de zon ondergaat lekker buiten blijven zitten. Er zijn veel soorten outdoor lampen die op balkons gebruikt kunnen worden. Daarnaast zijn gezellige lantaarns, kandelaars en waxinelichthouders erg leuk om voor een knusse sfeer te zorgen op je balkon. Ook een lichtslinger kan voor een geweldig effect zorgen!

Shop balkonmeubels & – decoratie op Westwing:

De mooiste inspiratie voor een klein balkon

Kleine balkons hebben baat bij een opgeruimde look. Het is dus verstandig om het balkon niet helemaal vol te zetten. Ook kan het voor het gevoel van ruimte slim zijn om niet voor heel veel verschillende kleuren te kiezen. Belangrijkste tips voor het ruimtelijk inrichten van een klein balkon:

 • Kies voor voldoende opbergruimte om de look opgeruimd te houden.
 • Kies niet te veel kleur, maar houd het geheel rustig en subtiel.
 • Ga voor lichtere tinten, natuurlijke kleuren en materialen.
 • Kies voor verticaal tuinieren zodat de grond redelijk leeg blijft.
 • Kies voor decoratie van glas zoals glazen vazen.

5x stijlen voor een klein balkon

In principe kun je elke stijl doorvoeren op je balkon. Het kan voor het geheel mooi zijn om het kleine balkon te gebruiken als verlengstuk van je woonkamer. Dat kun je doen door de sfeer van de woonkamer geleidelijk laten overlopen in het balkon. Ontdek hieronder 5 stijlen voor jouw kleine balkon.

 1. Bohemian

  Een bohemian look is neutraal en sfeervol. Deze stijl draait om natuurlijke materialen als rotan en hout en neutrale tinten.
 2. Neutraal

  Een neutrale stijl draait om lichte kleuren, hout en pure vormen. Tierelantijnen zal je hier niet veel zien.
 3. Modern

  De moderne stijl is puur en strak. Ook hier zien we geen tierelantijnen maar eenvoudige kleuren als zwart en wit en alleen het hoognodige!
 4. Landelijk

  De landelijke stijl is knus en gezellig. Houten meubels, sierlijke accessoires en veel kleurrijke bloemen passen hier perfect bij.
 5. Tropisch

  Een zomerse, tropische sfeer zet je neer door voor kleur te kiezen. Het is wel slim om een keuze te maken in welke kleuren je toepast zodat je te veel drukte voorkomt.

Enthousiast geraakt om aan de slag te gaan met je kleine balkon? Registreer je dan op Westwing en mis geen enkele exclusieve deal om je kleine balkon in te richten volgens de laatste trends met de mooiste meubels.