Meld je aan en ontvang een € 15 voucher!
bistroset op balkon

Als de lente weer voor de deur staat en we weer meer naar buiten gaan, wordt het tijd om onze buitenruimte weer klaar te maken! Maar welke meubels en decoratie mogen er niet ontbreken op je balkon (in 2024)? Dé 9 must-haves ontdek je hier. Welke is jouw favoriet?

Balkon meubels voor een klein balkon

Ook al is de ruimte op het balkon beperkt, je kunt hier toch een stijlvol plekje van maken! Er zijn namelijk heel veel slimme tips en handige balkon meubels te vinden die jou helpen om hier optimaal te kunnen ontspannen. Deze meubels zijn vaak multifunctioneel en heel praktisch voor het inrichten van een klein balkon.

5x verschillende soorten balkon meubels

Balkonmeubels moeten allereerst functioneel zijn. Wil je hier lekker kunnen zitten en ontspannen, zorg er dan voor dat je meubels comfortabel zijn. Daarnaast is het fijn dat je ze eenvoudig weg kunt halen of kunt inklappen om ruimte te besparen én om genoeg ruimte over te hebben voor tuiniersessies. Een hangstoel kan ook handig zijn, of een klein bistrosetje. Ontdek hieronder de verschillende opties voor balkonmeubels:

  • Een bistrostoel met balkon tafeltje is meestal klein van formaat. Je kunt ze meestal ook inklappen. Daarnaast geven deze balkon meubels een fijn, knus sfeertje aan je buitenruimte.
  • De hangstoel neemt weinig ruimte in omdat hij niet op de grond staat. Bovendien zit zo’n stoel vaak heel comfortabel.
  • Klapstoelen en klaptafels zijn ook ideaal, omdat je ze in een handomdraai ingeklapt hebt om ruimte te besparen. Naast klapstoelen heb je ook stoelen die je kunt stapelen.
  • Een balkonbar kun je aan de reling van het balkon bevestigen. Deze neemt weinig ruimte in en hier kun je kleine plantjes, decoratie of een drankje kwijt. Bovendien kun je deze meestal gemakkelijk weer inklappen.
  • De loungeset voor het balkon is groter, maar wel heel comfortabel.

Deze praktische balkonmeubels shop je eenvoudig op Westwing:

Deze 4 items mogen zeker niet op je balkon ontbreken

  1. Decoratie

    Om het echt gezellig te maken op je balkon kun je het beste voor wat decoratieve items kiezen. Leg een outdoor vloerkleed neer, een vloerkussen of zitzak, en natuurlijk een stel gezellige lantaarns. Ga voor een aantal zachte kussens voor een comfy look.
  2. Verlichting

    Verlichting kan je buitenruimte echt afmaken. Door mooie (sfeer)verlichting op te hangen en kaarsen neer te zetten kun je, ook als de zon ondergaat, nog genieten van je buitenruimte. Denk aan outdoor sta-, tafel-. en wandlampen voor een op-en-top gezellige sfeer!
  3. Bloempotten

    Groen is ook op je balkon onmisbaar. Het liefst wil je genieten van een ontspannende sfeer en het gevoel hebben dat je de natuur om je heen hebt. Zet wat plantenbakken en bloempotten neer waarin je jouw favoriete planten en bloemen een plekje geeft. Ook hangplanten kunnen heel handig zijn. Ze nemen minder ruimte in en zien er supergezellig uit. Er bestaan ook hele handige rekken waar je plantjes verticaal in kunt zetten. Dit werkt prettig, stijlvol en ruimtebesparend. Win-win dus!
  4. Moestuin

    Je kunt ook kiezen voor een moestuinbak op je balkon. Zo kun je – zelfs al heb je een klein balkon– genieten van zelf verbouwde groenten en fruit. Er bestaat speciale moestuinbakken die niet veel ruimte in beslag nemen.

Maak de styling van je balkon he-le-maal af met deze items:

Ook leuk voor op het balkon…..

  • Een mooie omheining kan ervoor zorgen dat je meer privacy creëert op je balkon. Veel mensen vinden dat fijn, zeker wanneer het balkon zich aan de straatkant bevindt. Door planten slim neer te zetten, kunnen ze een mooie afscherming vormen van je zitplekje. Wil je je balkon afschermen, dan kun je ook voor klimplanten kiezen die langs de reling kruipen. Er bestaan ook stijlvolle balkonhekken van bijvoorbeeld bamboe en diverse balkonschermen.
  • Een handig opbergmeubel is ook heel fijn om te hebben op je balkon. Denk hierbij aan een kastje voor je gereedschap, plantenpotjes, kandelaars en bijvoorbeeld extra zitkussens.
  • Het is ook mogelijk om voor een bijzondere, luxe balkonvloer te kiezen. Veel mensen slaan de vloer van het balkon over en doen hier niets mee. Toch kan het aanpakken van de balkonvloer veel doen met de sfeer. Je kunt tapijt leggen, tegels of mooi hout. En je kunt ook de balkonvloer verven! Zo maak je deze kleine buitenruimte helemaal naar jouw wens.

Wat maakt een balkon uniek?

Veel mensen zullen het jammer vinden dat ze geen tuin hebben en dus meer buitenruimte tot hun beschikking hebben. Toch heeft het balkon ook veel voordelen. Wat maakt een balkon eigenlijk uniek?

Een balkon is overzichtelijk. Je hoeft hier niet te spitten, gras te maaien of te snoeien. Het is dus een stuk minder werk dan een (grote) tuin. Daarnaast is het leuk aan een balkon dat je lekker hoog zit. Je kunt uitkijken over de straat of over de tuinen. Het is prettig dat een balkon direct aan je woonkamer of keuken vastzit. Hierdoor kun je bijvoorbeeld eenvoudig ‘even’ kruiden van je balkon halen.

Onze inspiratie voor balkon meubels in verschillende stijlen

Welke stijlen er allemaal zijn voor je balkon? In principe is alles mogelijk. Het kan leuk zijn om de stijl van je interieur door te voeren op je balkon. Zo maak je er echt een verlengstuk van je woning van. Hieronder worden de verschillende stijlen uitgelicht.

  • Bohemian charm: om jouw balkon helemaal om te toveren tot een boho stulpje voeg je in elk geval de volgende items toe. Ga voor gevlochten lantaarns, kleurrijke plaids, veel kleurrijke en groene planten én vrolijke, gekleurde lichtslingers. In onze collectie vind je een ruim assortiment aan tuinmeubels & -decoratie in bohemian stijl.
  • Landelijk leven: voor een landelijke styling van je balkon kies je voor een knusse basis. Denk aan houten meubels, zachte kussentjes, kandelaars en eventueel een vleug(je) pastelkleuren. Veel groene planten mogen hier zeker niet ontbreken! Hul je balkon in romantische sferen met deze balkon- & tuinmeubels in landelijke stijl.
  • Modern lounge: in de moderne lounge draait alles om strakke vormen en koele materialen. Ga voor een comfortabele loungeset op je balkon, die eventueel inklapbaar is. Houd het kleurenpalet rustig. Denk aan zwart of wit als basiskleur eventueel aangevuld met een accentkleur zoals groen of geel. Creëer een moderne oase van rust met deze balkon- & tuinmeubels in moderne stijl.