Meld je aan en ontvang een € 15 voucher!
Kleine studentenkamer mooi en kleurrijk ingericht

Het leukste van verhuizen is meestal het inrichten van de woning. Ga je verhuizen naar een studentenkamer? Dat is een grote stap. Een studentenkamer is meestal niet erg groot. Daarom kun je misschien wel wat tips gebruiken voor het inrichten van je nieuwe kamer. Ga je een studentenkamer inrichten? Hier vind je heel veel inspiratie en ideeën voor het inrichten van jouw studentenkamer.

Studentenkamer inrichten: efficiënt en praktisch

De studententijd; de mooiste tijd van je leven? Voor velen wel. Voor het eerst op kamers gaan is een mijlpaal en een studentenkamer inrichten vereist best wat voorbereiding. Idealiter kies je voor efficiënte en praktische meubels die vaak ook nog multifunctioneel zijn. Een studentenkamer is meestal vrij klein en het kan daarom slim zijn deze kamer praktisch in te delen.

Meer inspiratie

Voor meer inspiratie hebben we ook andere artikelen voor je! Bekijk bijvoorbeeld onze tips voor het inrichten van een klein huisje. Mocht je nog een kamer over hebben. Ontdek de mogelijkheden van een logeerkamer!

Onmisbaar in de studentenkamer

 1. Bed

  Een bed of slaapbank is een must. Naast alle drukte van het studentenleven, is een fijne plek om te slapen een van de belangrijkste dingen in een studentenkamer. Zorg voor een fijn bed dat je elke dag netjes opmaakt zodat de look opgeruimd blijft. Je kunt ook voor een slaapbank kiezen zodat je deze overdag gewoon als bank kunt gebruiken en het meubel bovendien wat minder ruimte inneemt.
 2. Studieplek

  Geen studentenkamer ontkomt aan een bureau en een bureaustoel. Je zult hier, of je het nu wilt of niet, moeten studeren. Kies voor een klein bureau waarop je wel voldoende ruimte hebt voor alles dat je hier wilt doen. Een comfortabele stoel is ook onmisbaar!
 3. Opbergruimte

  Opbergruimte is noodzakelijk voor het opgeruimd houden van je kamer. Kies voor veel manden, bakken, lades en kasten waarin al je kleding en spullen netjes kunnen worden weggewerkt.

Slimme items om ruimte te besparen

 1. Klapstoelen zijn handig, omdat je ze alleen hoeft uit te klappen wanneer je bezoek krijgt.
 2. Lades of bakken onder het bed zijn ideaal voor het opbergen van spullen die je niet veel gebruikt.
 3. Kapstokhaakjes aan de zijkanten van kasten zijn handig voor jassen, sjaals en vesten.
 4. Een bureau dat je kunt in- en uitklappen kan handig zijn om ruimte te besparen. Als je het bureau even niet gebruikt hoeft deze ook geen ruimte in te nemen.

Opgeruimd staat netjes

Een opgeruimde look is belangrijk in een kleine ruimte. Het beste kun je om te beginnen zorgen voor veel bergruimte. Voor het creëren van bergruimte heb je verschillende opties.

 • Een gordijn ophangen voor een gedeelte van je kamer waarachter je allerlei dozen kunt zetten. Als je het gordijn dichtdoet, zie je de rommel niet. Nadeel is wel dat je hiervoor een deel van de kamer moet opofferen.
 • Vergeet de ruimte onder je bed niet. Hier heb je veel onbenutte ruimte waar je vrij veel spullen kunt wegwerken. Leg hier spullen neer die je niet elke dag nodig hebt.
 • Als je studentenkamer wat groter is, kun je ervoor kiezen de ruimte op te delen met behulp van een vakkenkast. Zo splits je de ruimte en kun je tegelijkertijd voor spullen opslaan.

Uitgelicht: het bed

Als je een bed gaat kiezen, houd er dan rekening mee dat het bed vrij veel ruimte inneemt. Tips om dit slim aan te pakken is door te kiezen voor een hoogslaper. Door te kiezen voor een hoogslaper kun je de ruimte onder het bed ook als leefruimte gebruiken. Een andere goede optie voor een bed in de studentenkamer, is het kiezen voor een slaapbank. Je bed ziet er extra netjes uit wanneer je er overdag een sprei overheen legt.

Inspiratie voor een studentenkamer inrichten

Ga je aan de slag met jouw studentenkamer inrichting? Welke stijl je kiest voor jouw studentenkamer inrichting is natuurlijk aan jou. Hier vind je praktische studentenkamer inspiratie die jou op weg kan helpen.

 • Maak een scheidingswand waardoor je een slaapgedeelte en een zitgedeelte kunt creëren.
 • Je kunt ook je bed afschermen door een gordijn op te hangen. Het gordijn kun je zowel open laten hangen als dichtdoen.
 • Een grote spiegel in de ruimte zorgt ervoor dat de ruimte groter lijkt.
 • Het kan ook leuk zijn om een boekenkast te maken, waarin je natuurlijk boeken, maar ook andere (decoratieve) spullen (eventueel in dozen) kwijt kunt. Bovendien kun je in deze boekenkast een grotere ruimte vrijmaken voor je bureau. Zo integreer je je bureau in de boekenkast.

Een studentenkamer ingericht door Westwing Design Service

Onze Interior Design service – Westwing Design Service– bestaat uit een professioneel team van interieur designers. Op verzoek van onze klanten geven wij advies en helpen een ruimte opnieuw in te richten. Een van onze klanten kon wel wat hulp gebruiken bij het inrichten van een studentenkamer. Hieronder vind je de 3-D ontwerpen en de voor- en na beelden van de studentenkamer waar wij een handje hielpen bij het inrichten!

3-D interieurontwerp van een studentkamer

Studentenkamer vóór de restyling

Studentenkamer ná de restyling

Maak het gezellig

Het is ook belangrijk om je studentenkamer echt knus en gezellig te maken. Hang een mooie plank op waarop je plantjes, boeken en foto’s neerzet. Gebruik de plank niet voor rommeltjes, dit zorgt voor een rommelige look. Een vloerkleed op de vloer en een aantal kussens op je bank geven de ruimte warmte en knusheid. Zorg ook voor genoeg, gezellig licht. Een hanglamp boven je bureau, een nachtlampje naast je bed en een leuk wandlampje aan de muur.

Het ophangen van foto’s, schilderijtjes en afbeeldingen zorgt ervoor dat je de ruimte persoonlijkheid geeft.

Wat een kleine kamer groter laat lijken

Een studentenkamer heeft baat bij een gevoel van ruimtelijkheid. De kamers, die vaak maar 12 m2 goot zijn, groter laten lijken kan op verschillende manieren. Ontdek hieronder enkele opties.

 • Hang een spiegel op
 • Kies voor minimalisme en zet niet te veel ‘rommeltjes’ neer
 • Werk met lichte kleuren
 • Houdt alles netjes en opgeruimd
 • Zorg ook voor lege plekken en zet niet de hele kamer vol
Studentenkamer met bed van karton en wandkast met opbergruimte

Tip: Planten in je studentenkamer inrichting

Het kiezen voor planten in de studentenkamer zorgt voor frisheid, natuurlijke charme en een toefje kleur. Maar het allerbelangrijkste; planten zorgen voor gezonde lucht in de ruimte. Groene planten dragen bij aan de hoeveelheid zuurstof en helpen je daarom beter slapen en uitgerust wakker worden. Geen overbodige luxe dus voor studenten die overdag met hun neus in de boeken zitten en ’s avonds borrels drinken op de studentenvereniging.

banner westwing studio interieuradvies boeken