Grijsgroen bed in witte ruimte vloerkleed

Ben jij op zoek naar een trendy kleur voor op de muur? Ga dan voor grijsgroen! Deze kleur matcht met elke interieurstijl en is ook nog eens de trend van dit moment. Er zijn veel benamingen voor deze trendkleur: vintage green, grey green, groen grijs, oudgroen en meer. De kleur kenmerkt zich door de combinatie van koele grijs kleur met natuurlijke groen kleur. Deze kleurcombinatie zorgt er voor dat de kleur subtiel opgaat in de omgeving. Wij laten je in dit artikel zien hoe je grijsgroene muurverf toe kunt passen in je interieur.

Ode aan grijsgroen

Waarom wij bij Westwing zo gek zijn op grijsgroen? Deze kleur heeft iets magisch, op elk moment van de dag zorgt het voor een andere sfeer. De kleur is warm en koel tegelijk en speelt met het binnenvallende zonlicht. In de ochtend, wanneer de zon nog niet de grijsgroene muur belicht, is het vooral de koele grijstint die domineert. Wanneer de zon eenmaal naar binnen piept, neemt de groene tint het over en wordt de ruimte verlicht en verwarmd. Grijsgroen is warmer dan bijvoorbeeld blauwgrijs en kan daarom in elke ruimte van het huis worden toegepast.

In welke ruimtes van het huis kan ik grijsgroen toepassen?

Grijsgroen is de trend van dit moment. Overal duikt deze kleur op: in de slaapkamer, woonkamer, hal en zelfs in de keuken. Niet zo gek, want deze kleur heeft alles in zich om jouw favoriete huiskleur te worden. Vintage green brengt evenwicht en balans in een ruimte. Het is een tijdloos klassieke kleur die zorgt voor een behaaglijke sfeer. Wil jij weten hoe je deze kleur in de ruimtes van je huis kunt toepassen? Wij geven je tips:

 • Woonkamer: doordat de kleur symbool staat voor rust, warmte en gezelligheid is hij bij uitstek geschikt voor de woonkamer. Pas het toe op alle muren van de woonkamer of ga voor een kleurstatement en creëer een accentmuur met grijsgroene muurverf.
 • Slaapkamer: in een slaapkamer verlangen we vooral naar rust. Oudgroen is een prachtige muurverf voor de slaapkamer. Pas hem bijvoorbeeld toe op de wand achter het bed en laat de kleur terugkomen in het bedtextiel.
 • Hal: grijsgroen ademt het thuisgevoel. Een ideale kleur voor de een warm welkom in de hal. Zo voelt iedereen zich direct op zijn gemak.
 • Keuken: dankzij de natuurlijke uitstraling van grijsgroen, is de kleur uitstekend toe te passen in de keuken. De kleur geeft de keuken bovendien een subtiele vintage look. Zeker wanneer je kiest voor ouderwetse bewaarbussen in vintage green.

Hoe creëer je een accentmuur met grijsgroene muurverf?

Met een accentmuur maak je een mooi statement in de woonkamer, gang of slaapkamer. Het enige dat je nodig hebt is grijsgroene muurverf. Je kunt op allerlei manieren een accentmuur creëren. Wij hebben er een paar voor je op een rijtje gezet:

 1. Lambrisering: een lambrisering verven wil zeggen dat je alleen het onderste deel van de muur verft. De bovenkant laat je wit. Door een lambrisering te schilderen kan je een ruimte optisch hoger of juist knusser laten lijken. Ga voor een lage lambrisering wanneer de ruimte klein en/of laag is en schilder een hoge lambrisering om een grote, open ruimte een huiselijk gevoel te geven.
 2. Kleurvlak: in plaats van een hele muur schilderen of alleen een lambrisering, kan je er ook voor kiezen om een kleurvlak op de muur aan te brengen. In dat kleurvlak kan je bijvoorbeeld een schilderij of fotolijsten hangen. Tip: plak het kleurvlak van tevoren af met schilderstap, zo kan je een strak kleurvlak creëren.
 3. Hele muur: dankzij de natuurlijke, rustige uitstraling van grijsgroen kan je deze trendkleur ook gerust op de hele muur toepassen. Laat de kleur terugkomen in accessoires. Ook mooi: pas verschillende tinten grijsgroen toe in je interieur. Hierdoor krijg je interieur meer spanning.

Hoe kan je grijsgroen combineren?

Sommige kleuren zijn zo dominant dat ze moeilijk te combineren zijn. Grijsgroen is dat niet. Deze kleur gaat juist heel subtiel op in de omgeving. De kleur is daarom goed te combineren met verschillende interieurstijlen, materialen en kleuren.

Interieurstijlen met Grijsgroen

 • Landelijk interieur laat zich heel goed combineren met grijsgroen denk hierbij aan accessoires zoals kussens en bijzettafels.
 • Ibizi stijl de ibiza stijl kenmerkt zich door natuurlijke materialen welke heel goed gecombineerd kunnen worden met grijsgroene accenten.
 • Tropisch interieur in het tropisch interieur wordt er volop gebruik gemaakt van verschillende groen tinten en planten de grijsgroene kleur past helemaal in deze stijl.
 • Industrieel design de ruwe materialen zoals staal en beton geven de industriële look welke prachtig gecombineerd kan worden met grijsgroen voor een stoere uitstraling.
 • Art Deco stijl de verschillende patronen die worden toegepast in de art deco stijl passen heel goed bij de verschillende groen tinten zoals grijsgroen.

Materialen en kleuren met grijsgroen

 • Het kleurenpalet van grijsgroen reikt ver. Je kunt het palet elk seizoen een beetje aanpassen. Ga bijvoorbeeld voor donkere tinten, zoals smaragdgroen, in de winter en juist voor de lichte, pasteltinten voor de zomer.
 • Wanneer je het grijs meer wilt benadrukken, kan je de kleur combineren met verschillende grijstinten, taupe en wit, zo geef je een grijs groene muurverf een coole look.
 • Wil je juist meer warmte? Combineer grijsgroen dan met zachte natuurtinten zoals aardetinten, zandkleur, oud roze en crème.
 • Houten meubels en accessoires zijn een perfecte match met vintage green. Zet bijvoorbeeld een houten bank neer in je grijsgroene hal.

Groen grijs muurverf in elke ruimte

Tip: Grijs groen muurverf combineert fantastisch met groene planten in potten. Ga voor een mooie mix aan (tropische) planten om van je interieur een urban jungle te maken!

Zo, nu kun je zelf aan de slag! Kies jouw favoriete groen grijs muurverf en trek je overall aan! Wanneer het klaar is kan je bij Westwing bijpassende accessoires en meubels shoppen. Vergeet niet om een paar mooie greeneries in huis te halen!