Meld je aan en ontvang een €15 voucher!
Stoel in de kleur koper

Kleuren zijn bepalend voor de sfeer in huis. Maar dat niet alleen. Kleuren zorgen ook voor een bepaalde gemoedstoestand voor de bewoners van dat huis. Kies de kleuren voor je interieur daarom zorgvuldig uit. Kijk naar wat jij mooi vindt, wat past bij jouw stijl en bij de andere kleuren, maar let ook op het effect van een kleur op de ruimte en op jou als mens. De koper kleur is een echte hit. Koper is warm, maar heeft ook een bijzondere uitstraling. Warmer dan zilver, stoerder dan goud, tijdloos én ook heel makkelijk te combineren! Ontdek hier alles over de kleur koper in je interieur!

Trendkleur koper

Koper is een echte trendkleur, maar wist je dat het ook hartstikke tijdloos is? Koper is warm en heeft een rustig, sereen effect. Toch kan het ook goed als accentkleur worden toegepast. Het is bovendien eenvoudig te combineren met andere kleuren en past bij verschillende stijlen. Van koper als kleur voor een lamp of kandelaar tot koperkleurig behang of koperkleurige verf voor je muur. Lees hier hoe je de koper kleur kunt toepassen en combineren.

Welke kleur past bij koper

Om erachter te komen hoe je koper het beste kunt combineren kun je gebruik maken van een kleurencirkel. Deze laat je heel eenvoudig zien welke kleuren mooi bij elkaar passen. Op die manier kun je een mooi kleurenpalet samenstellen dat past bij de interieurstijl van jouw huis. Begin voor het ontdekken van mooie kleurencombinaties dus bij de kleurencirkel en werk van daaruit verder naar jouw ideale plaatje. Hieronder volgt een lijstje met mooie combinaties met koper kleur. 

 • Koper met groen of olijfgroen – voor een chique look kun je koper combineren met een donkere groentint of olijfgroen. Het effect is super stijlvol en elegant. Het is ook een wat donkere combinatie, dus voeg hier ook wat wit aan toe.
 • Koper met grijs – als je koper combineert met grijstinten, zorgt koper voor een vleugje warmte. Grijs zorgt hier voor de rustige basis.
 • Koper met wit in combinatie met wit is koper een contrastrijke kleur. Deze kleur is vrij donker, terwijl het wit voor veel licht zorgt. 
 • Koper met pastelkleurenin combinatie met pastelkleuren is koper prachtig. De pastelkleuren zijn licht en zacht, terwijl koper hier voor een krachtige, contrastrijke look zorgt. Je kunt koper ook combineren met felle kleuren, maar dan moet je wel houden van een wat drukkere sfeer.
 • Koper met neutrale kleuren – koper combineert prachtig met neutrale kleuren. Het geheel is sfeervol en rustig. Zeker wanneer je voor warmere neutrale kleuren kiest.
 • Koper met warme kleuren – koper is een warme kleur, vandaar dat het mooi past bij een selectie warme kleuren zoals aardetinten, bruin, roestrood, okergeel of terracotta.
 • Koper met lichte kleuren of donkere kleuren – in combinatie met lichte kleuren kan koper schitteren als contrastkleur. Hiermee komen de kleuren mooi in balans met elkaar. In combinatie met donkere kleuren wordt het geheel donker en spannend.

Koperkleurige verf en accessoires toepassen in je interieur

Koper toepassen? Je kunt er alle kanten mee op! Er zijn verschillende manieren om koper kleur toe te passen in je huis. Pak het groots aan of subtiel. 

 • Muren in koper – misschien een spannende keuze, maar kies je voor muren in koper dan kun je gaan voor behang in deze bijzondere kleur. Er bestaan allerlei soorten behang, van opvallend tot subtiel, waar koper kleur in voor komt. Zorg ervoor dat je naast dit behang ook voor rustige en lichte kleuren kiest zodat het geheel niet te druk en donker wordt. Naast behang bestaat er ook koperkleurige verf. Verf een hele wand, of kies ervoor om een gedeelte te verven in deze bijzondere kleur.
 • Accessoires in koper – accessoires komen het meeste voor in de kleur koper. Lampen, vazen, kandelaars, windlichten, bestek, servies en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Koperkleurige accessoires geven een interieur direct een fijne, sfeervolle en stoere twist.
 • Meubels in koper – ja, zelfs meubels in koper zijn te vinden. Denk maar eens aan een kleine bijzetter in koper of een salontafeltje. Je kunt ook een houten stoel verven met koperkleurige verf. Een stalen bed in koper kleur kan ook geweldig staan in de slaapkamer. Combineer het met fris wit bedlinnen voor een rustgevende sfeer.

Koper kleur binnen 3 verschillende woonstijlen

Koper kan worden toegepast binnen verschillende stijlen. We lichten er hieronder drie voor je uit:

 1. Industrieel

  Koper is prachtig binnen de industriële stijl. Koper is namelijk een vrij stoere kleur, zeker wanneer je deze op een stoere manier combineert. Ga voor een mix van beton in donkergrijs, veel oud hout en details in koper. Hierdoor ontstaat een krachtig geheel.
 2. Scandinavisch

  Voor een Scandinavisch sfeertje combineer je koper met wit en pasteltinten. Hiermee creëer je een frisse en luchtige stijl. Ga voor witte muren, koperkleurige lampen en kandelaar en zachte kussentjes of vloerkleden in pasteltinten. 
 3. Bohemian

  Een bijzondere boho look is ook zeer gebaat bij een vleugje koper. Combineer het koper met verschillende materialen: hout, linnen, bamboe en leer. Kies voor mooie oosterse lampen in koper en koperkleurige glaasjes en ga daarnaast voor elementen in warme kleuren. Terracottakleurige vloerkleden, okergele kussens en veel warm hout maken dit plaatje mooi af.

Ben jij klaar voor koper in huis? Koper kleur is een echte sfeermaker die bij heel veel kleuren én stijlen past. Maak het stoer, zacht, fris of elegant en geef er jouw persoonlijke draai aan. Koper in je interieur toepassen? Registreer je nu bij Westwing en mis geen enkele exclusieve deal! Veel plezier met shoppen en stylen!