Hartjes vlieger in blauwe lucht

Bijna is het weer zo ver; Valentijnsdag. Voor velen dé dag van het jaar om je partner in de spotlights te zetten, je geheime liefde de liefde te verklaren of je date te verrassen met een romantische avond. Maar hoe doen we dat nu, anno 2021? Hoe kunnen we Valentijnsdag vieren in tijden van corona? Hoewel nog niet zeker is hoe de lockdown er half februari uitziet, weten we wel dat we het ongetwijfeld dichter bij huis zullen moeten zoeken. Wat te doen op Valentijdsdag dit jaar? Hier vind je veel tips en Valentijnsdag ideeën voor tijdens een lockdown.

Geen romantische dates in een restaurant en geen gezellige feestjes voor die vriendin die net single is… In 2021 ziet Valentijnsdag er anders uit dan normaal. Toch zijn er allerlei ideeën te verzinnen om jouw geliefde te verrassen of een lieve vriendin in het zonnetje te zetten. Zo kun je iemand een origineel valentijnscadeau geven, maar er zijn meer opties. Lees gauw verder en ontdek onze top 10 Valentijnsdag ideeën.

10x ideeën voor een corona-proof Valentijnsdag 2021

Eerste date


Voor een stel dat al lange tijd samen is kan het erg leuk zijn om de eerste date opnieuw te beleven. Wellicht kun je nu niet terug naar het restaurant waar jullie eerste romantische diner plaatsvond? Misschien kun je daar wel eten bestellen of afhalen óf kun je het menu dat jullie toen aten nog voor de geest halen. Dek de tafel netjes, zet veel kaarsen neer en probeer zelfs de muziek die toen gedraaid werd terug te halen. Als jullie eerste date in de bioscoop plaatsvond, zou je kunnen overwegen die film te vinden en thuis af te spelen. Doe de lichten uit en creëer in de woonkamer een echte bioscoopsfeer. Om het gevoel en de sfeer van dat moment helemaal af te maken, kun je kijken of je ook nog weet wat je toen droeg of je kunt andere details van het moment proberen te bedenken.

Schaatsen


Er zijn weinig dingen die je momenteel kunt ondernemen. Wat je wél kunt doen, is schaatsen! Veel schaatsbanen hebben een corona-protocol en hanteren voorwaarden waaronder je nog prima een paar rondjes kunt schaatsen. Ben je een sportieveling en is jouw geliefde dat ook? Dan is dit een heel leuk idee. Zorg ervoor dat je de warme chocomelk daarna thuis klaar hebt staan en maak het extra knus.

Nachtje in een hotel


We kunnen niet reizen, maar wij begrijpen het goed als je de vier muren van je eigen huis een beetje beu begint te worden. Boek een hotelletje in eigen land en laat je echt even heerlijk in de watten leggen. Ga in bad en geniet van een diner in het hotel. Want hoewel hotelrestaurants ook dicht zijn, wordt wel vaak samengewerkt met restaurants in de buurt die eten bezorgen. Kies voor een huisje of hotel in de natuur bij het strand of bij het bos. In een stad kun je op dit moment toch weinig beleven. Ga voor een weekendje op een Waddeneiland of in de prachtige Veluwse bossen. Samen wandelen of fietsen is erg gezellig.

Nog meer creatieve Valentijns ideeën 

Winterpicknick

In februari is het meestal nog vrij koud. Toch kan dit idee verrassend succesvol zijn. Verras je lief met een winterpicknick. Verzamel lekkere hapjes, neem warme chocolademelk mee en een lekker dik kleed dat je uitrolt in het park of op het strand.

Tip: stop wat extra truien en warme plaids in de tas.

Strippokeren

Jawel, strippokeren kan ook erg leuk én spannend zijn om te doen met je lover. Misschien een beetje uit je comfortzone, maar daarom zeker niet minder leuk. Kies een spelletje uit en daag elkaar uit. Bij elke stap richting minder kleding bouwt de spanning zich op. Ga door tot jullie beiden alleen nog in ondergoed zitten. Daarna kun je altijd nog een ander spelletje gaan doen…

Liefdesbrief schrijven

Daag je liefje uit om een liefdesbrief te schrijven voor elkaar. Hierin probeer je mooi op te schrijven hoe je je voelt, waarom je hem of haar zo lief, bijzonder en mooi vindt. Zo’n date zorgt er in elk geval voor dat je probeert onder woorden te brengen waarom je van iemand houdt én het kan de romantiek tussen jullie een enorme boost geven!  Zoek eventueel inspiratie in boeken of op internet.

Laatste Valentijnsdag ideeën

Kamperen

Kamperen in februari? Het kan superromantisch zijn. Ga kamperen in eigen tuin, of in de woonkamer. Bouw een tentje en ga daadwerkelijk in een slaapzak liggen en kruip lekker tegen elkaar aan. Wedden dat het superknus wordt?

Maak een nachtwandeling

Ook heel romantisch is het maken van een nachtwandeling. Ga bijvoorbeeld wandelen op het strand of in het bos bij zonsondergang of nóg later. Neem champagne mee of glühwein en kruip lekker dicht tegen elkaar aan.

Cocktail avond

Duik samen in de wondere wereld van cocktails! Verzamel alles wat je nodig hebt en ga samen proeven en mixen. Lekker muziekje erbij, mooie Valentijn versiering. Wedden dat het een feestje wordt?

Wijnproeverij

Zijn jullie allebei gek op wijn? Bestel een aantal bijzondere wijnen en ga samen op avontuur. Proef diverse wijnen en ontdek wat je lekker vindt. Zorg ervoor dat je ook wat lekkere hapjes – kazen, brood en andere borrelsnacks – bij de proeverij geeft zodat je na een paar slokjes nog op je benen kunt staan.

Valentijnsdag overslaan of vier je het alleen?

Was jij van plan om Valentijnsdag dit jaar maar eens over te slaan? Nergens voor nodig. Er zijn allerlei leuke ideeën te bedenken die ook in tijden van lockdown prima kunnen. Hopelijk hebben wij je met dit artikel kunnen inspireren voor een romantische Valentijnsdag. Ben je single en vier je Valentijnsdag alleen? Ook hiervoor verzamelde wij tips! Geniet ook dit jaar van een romantische dag op 14 februari. Happy Valentine’s Day! Registreer je bij Westwing en mis geen enkele deal voor een geweldige Valentijnsdag thuis.