Zoeken

Kussenvullingen

Kussenvullingen: comfortabel & zacht

Kussens zijn onmisbaar in huis. Op de bank, in een stoel of op een bijzettafel. Een paar mooie sierkussens zorgen onmiddellijk voor een sfeervolle en gezellige uitstraling. Met de juiste kussenvulling worden ze ook nog eens extra comfortabel. Weten welke kussenvullingen het beste bij jouw kussens passen? Lees verderop de eigenschappen van de verschillende soorten kussenvullingen.

Kussenvullingen & veerkracht

Bij een mooie bank horen natuurlijk lekkere kussens. Of het nu gaat om grote kussens die je gebruikt als rugsteun of sierkussens om je bank op te leuken, de meest comfortabele kussens maak je gewoon zelf. Koop een kussenhoes met een mooi dessin en vul deze zelf met kussenvulling. Helemaal fijn dat je zelf kunt bepalen hoe zacht, veerkrachtig of groot jouw kussen wordt!

Welke kussenvullingen kies jij?

Er zijn verschillende soorten kussenvullingen. Welke vulling het meest geschikt is voor jouw kussens, is afhankelijk van het soort kussen dat je wilt maken. Wil je jouw sierkussens vullen? Dan heb je de keuze uit de volgende materialen:

 • Schuimrubber vlokken als kussenvulling. Schuim voor je kussens is de makkelijkste en meest voordelige optie. Een zachte vulling die gemakkelijk mee veert.
 • Latex. Dit is een veerkrachtig materiaal dat vooral wordt gebruikt voor hoofdkussens.
 • Polyestervulling. Polyestervulling is ideaal voor buitenkussens omdat het weinig vocht opneemt.
 • Polystyreenkorrels. Polystyreenkorrels staan ook wel bekend als piepschuimballetjes en zijn vooral fijn als zitzakvulling of kussenvulling voor hondenkussens.

 • DIY: lekkere loungehoek

  Kussens met kussenvullingen zijn niet alleen fijn voor op de bank, je kunt er ook een heerlijke loungehoek mee maken. Koop grote kussenhoezen en vul deze met veel kussenvulling. Leg alle kussens naast en op elkaar in een hoek van het huis of tegen de muur aan.

  Nog wat kleine kussentjes erbij en jij kunt lekker chillen in jouw zelfgemaakte loungehoek. Vergeet vooral niet om een kop thee te maken en een goede film uit te zoeken. Jouw heerlijk ontspannen avondje kan beginnen!

  Ook voor buiten op je terras kun je wel wat goede kussenvullingen gebruiken. Hiermee maak je jouw outdoor lounge extra relaxed.

  Tip voor kussenvullingen

  Een van de belangrijkste eigenschappen van een kussen is dat deze steun biedt. Een kussen in je rug maakt op de bank of in een stoel zitten een stuk fijner. Om het kussen zo comfortabel mogelijk te maken, is het belangrijk om niet te weinig, maar ook zeker niet te veel kussenvulling in het kussen te stoppen. Probeer tijdens het vullen regelmatig uit of het kussen lekker zit. Behalve mooie sierkussens voor je bank, heb jij ook de perfecte rugsteun.

  Één ding mag duidelijk zijn, ga je voor kussens dan zijn kussenvullingen onmisbaar. Of je nu kussens op de bank, op de fauteuil, op je stoelen, op bed of op de vloer wilt leggen. Bij kussenhoezen horen kussenvullingen! Zo creëer je de perfecte sfeer, benadruk je jouw favoriete stijl én zorg je voor het beste comfort. Combineer de juiste vulling met jouw favoriete kussenhoezen voor het beste effect.

  Welke kussenvullingen heb jij nodig?