Zoeken
Handige en gemakkelijke bezorging
Meld je aan en ontvang een €15 voucher!

Peper- en zoutmolens

29 Producten
Sorteren: Populariteit
Sorteren: Populariteit

Peper en zoutmolen & een kruidenrek: voor de smaakmakers

Alles draait om balans. Van het leven zelf tot aan het eten dat je kookt in de keuken. En elke gerecht wordt lekker met fijne smaakmakers. Naast eetgerei en servies behoren azijn, olie en kruiden tot de absolute basisbehoeften in de keuken. Ze maken of kraken het gerecht dat je kookt en opdient! Maar naast function kunnen ze ook zeker fashion zijn als je alles in balans houdt. Lees hieronder wat voor keukenaccessoires je keukenvensterbank nog meer kunnen verfraaien.

Verse kruiden knip je met een kruidenschaar

Ben je veel in de weer met verse kruiden? En word je er een beetje moe van om dit steeds met een normale schaar te moeten knippen waardoor het alsnog heel lang duurt? Neem jezelf werk uit handen en knip met een kruidenschaar! Peterselie, koriander of bieslook knippen? Een kruidenschaar is echt je beste maatje in de keuken.

Een kruidenschaar is op het eerste gezicht misschien zo’n ding waarvan je denkt dat het achterin je keukenlaatje gaat verdwijnen. Maar als je eenmaal hebt ervaren hoe handig een kruidenschaar is, is de kans groot dat je ‘m bijna dagelijks zal gaan gebruiken! Sterker nog: met een kruidenschaar in huis zul je er waarschijnlijk sneller voor kiezen om met verse kruiden te gaan koken. Je lievelingskruiden heb je met een kruidenschaar zo snel klein gemaakt, dat het zonde is om voor gedroogde kruiden te gaan.

Een eeuwenoud koppel

Het peper- en zoutstel kan zowel functioneel als decoratief dienst doen in de keuken en in huis in het algemeen. Een peper- en zoutstel wordt vaak gekenmerkt als een zwart en wit duo aan tafel. De hedendaagse interpretatie op dit eeuwenoude koppel kan erg veel variëren; van leuke zwart en witte dolfijntjes tot aan abstracte kunstwerken.

 • Strak peper- en zoutstel: Voor in een strak en modern interieur, zou je gebruik kunnen maken van een peper- en zoutstel dat is vormgegeven in strakke en geometrische vormen. Denk aan driehoekige,kubusvormige of zelfs zeshoekige busjes.
 • Brocant peper- en zoutstel: Voor een brocante of landelijke stijl in huis, kun je ervoor kiezen de peper en het zout in een mooi, notenhouten peper- en zoutpotje te doen. Deze lichtbruine kleur is altijd erg leidend in een huis van deze stijl.
 • Elektrisch peper- en zoutstel: Naast het handmatige peper- en zoutstel, kun je ook kiezen voor een elektrisch peper- en zoutstel. Dit zijn trendy, langwerpige stellen in cilindervorm, die met een druk op de knop een gewenste hoeveelheid peper of zout loslaten.
 • Design peper- en zoutstel: Uiteraard kun je ook gaan voor een typisch design peper- en zoutstel. Denk hierbij aan de meest uiteenlopende vormen, zoals peper- en zoutvaatjes in de vorm van een totempaal, melkflessen of gekke dieren- en mensenfiguurtjes.

 • Azijn, olie en kruiden versterkt door zout

  Zout ontbreekt op geen enkele tafel meer. Als gastheer behoort bijzonder kruidenzout of tafelzout tot de goede vorm – of het in de elektrische kruidenmolen of in een houten kom met extra zoutbestek en olijfolie gedaan wordt. Verschillende soorten zout zijn:

 • Zeezout en steenzout: Het gebruikelijke keukenzout is ingekookt, voornamelijk van ondergronds opgepompte pekel, die dan meestal met jodium en andere stoffen behandeld wordt.
 • Fleur de sel: Het zout, dat zich op warme, windstille dagen op het wateroppervlak van zoute wateren vormt en er vervolgens met de hand word afgeschept bezit een delicate, subtiele zoute smaak. Je kunt het met je vingers over het eten verkruimelen.
 • Speciale zouten: Zwart lavazout uit Hawaï met actieve kool met detoxwerking of liever toch de rode variant met voedzame Alea klei? Of anders Perzisch blauwzout met het pittig kriebelende mineraal sylviniet?
 • Kruidenzout: Iedereen die al eens zijn gegrilde vlees met citroen-rozemarijnzout heeft bestrooid, of zijn saaie broodje kaas met chilizout, weet hoe heerlijk kruidenzout kan zijn. Gecombineerd in een gerecht met azijn, olie en kruiden wacht je een ware smaaksensatie!
 • Handige en gemakkelijke bezorging

  Tot 30 dagen gratis retourneren

  Klantenservice +31(85)8889079