Zoeken

Ronde vloerkleden

Sorteren
84 Producten
Sorteren
* Deze prijs komt overeen met de laagste prijs van de afgelopen 30 dagen voor de prijsverlaging

Ronde vloerkleden in alle soorten en maten

Experimenteren met spannende vormen in je inrichting kan tricky zijn. Want wat nou als de nieuwe ovaalvormige fauteuil uit de toon valt in je woonkamer? Om dat risico te vermijden kiezen veel mensen voor de veilige weg in hun interieur. Bang om een fout te maken waar ze later spijt van krijgen.

En dat terwijl er juist hele laagdrempelige manieren zijn waarop je je interieur kunt omtoveren tot het werk van een echte interieurarchitect. Een van die manieren waarmee je een prachtige finishing touch kunt toevoegen aan het geheel is door te kiezen voor een rond vloerkleed in je woonkamer.

Een mooi rond vloerkleed is de kers op de taart van een geslaagde woonkamer. Het voegt moeiteloos een ‘Je ne sais quoi’-kwaliteit toe aan je interieur. Zo simpel en toch zo chic ingericht, zullen je gasten denken. En dat alles met maar een kleine toevoeging!

Maar wat maakt zo’n rond vloerkleed nou zo sterk? Nou, eigenlijk heel simpel: de vorm van een rond tapijt onderscheidt zich van andere vloerkleden. Want of je nu een groot rond vloerkleed in een roze kleur kiest of juist een grijs, rond hoogpolig vloerkleed, de ronde vorm komt uiteraard altijd terug.

Prominent, omdat in de meeste huishoudens meubels vaak een rechthoekige of vierkante vorm hebben. Een ronde vorm valt dus op, in positieve zin. Daarbij zorgt een rond vloerkleed door zijn design er ook voor dat je woonkamer groter lijkt dan ‘ie daadwerkelijk is. Een welkom bijverschijnsel van zo’n rond vloerkleed, lijkt ons.

Handige tips voor de aankoop van een rond vloerkleed

Zo’n rond vloerkleed is dus een goede keuze. Maar dat is pas stap 1. Want de juiste keuze maken tussen alle ronde vloerkleden is stap 2 en dat is een stuk moeilijker. Hoe groot moet het ronde vloerkleed zijn? Welke kleur, eentje die past bij de bank of juist een opvallende kleur? En welk materiaal: hoogpolig materiaal dat lekker zacht aan de voeten voelt of een stoer vloerkleed van jute?

Om je op weg te helpen in het maken van de juiste keuze, hebben wij bij Westwing een aantal tips op een rijtje gezet. Zo kun jij goed geïnformeerd en voorbereid een keuze maken voor het perfecte ronde vloerkleed.

  • Tip 1: Maak een plattegrond van je (woon)kamer. Teken op een bladzijde ruitjespapier een plattegrond van jouw (woon)kamer (op schaal) uit. Knip uit een gekleurd A4-tje de meubels die er al staan (houd rekening met de schaal!). Doe vervolgens hetzelfde voor een aantal verschillende maten ronde vloerkleden. En testen maar! Onderzoek wat je het mooist vindt: een groot rond vloerkleed dat gedeeltelijk onder de bank is verscholen? Of misschien een kleiner tapijt dat tussen twee mooie leunstoelen in ligt? Je kunt nu uitproberen wat jij het mooiste vindt staan.
  • Tip 2: Neem een kleurenwaaier mee naar huis. Soms kies je op internet of in de winkel een kleur uit, maar pakt het in het echt een stuk anders uit. Neem daarom na je bezoek aan een bouwketen of verfwinkel een kleurenwaaier mee naar huis (of download een app die hetzelfde doet) om te testen hoe de kleur echt staat in je woonkamer. Check het zowel overdag als ’s avonds. Zo weet je het beste of een bepaalde kleur echt past in je woonruimte.
  • Tip 3: Bestel testmateriaal of gebruik vergelijkbaar materiaal dat je al in huis hebt. Weten welk materiaal je wil is vaak niet zo moeilijk. Sommige mensen willen vloerkleden die lekker aan hun voeten voelen (dus hoogpolig tapijt), terwijl anderen meer op zoek zijn naar een bepaald uiterlijk (zoals het karakteristieke materiaal jute). Maar als je het niet zeker weet, is het wel zo fijn om even te oefenen met hetzelfde materiaal. Je kunt online een lap stof bestellen of bijvoorbeeld een wollen trui even op de grond leggen.

  • Een rond vloerkleed online kopen bij Westwing

    Bij Westwing hebben we gelukkig een breed aanbod aan ronde vloerkleden. Zo is de kans groot dat jouw perfecte tapijt er ook tussen zit! Een rond vloerkleed hoogpolig met een diameter van 180 cm, een rond vloerkleed met eentje van 250 cm, buitenkleden, meerkleurige kleden, vloerkleden met een patroon: Westwing heeft van alles. Bedenk goed wat je wil en kies jouw favoriete Westwing-vloerkleed!