Zoeken

Lopers

Sorteren
94 Producten
Sorteren
* Deze prijs komt overeen met de laagste prijs van de afgelopen 30 dagen voor de prijsverlaging

Een loper kopen: 3 tips om een mooie loper te kiezen

Bij een loper kan de gedachte komen, dat hoort toch niet in huis. Stop: we bedoelen hier niet per se een rode loper (alhoewel dat zeker een eyecatcher zou zijn). Wat wij met een loper bedoelen is een vloerkleed loper of een tapijtloper voor in huis. We hebben verschillende soorten en maten, maar hoe kies je nou de juiste loper om de gang of keuken extra sfeervol te maken? Wij delen graag tips hoe je een mooie loper kunt kiezen.

 • Bepaal eerst in welke ruimte je een loper zou willen hebben. Is dat in de woonkamer, slaapkamer, keuken, gang of zelfs buiten? Het kan namelijk allemaal!
 • Kijk altijd naar je eigen interieur en kleur. Heb je neutrale kleuren als basis, dan mag je loper best wat sprekender zijn. Wil je alles toch liever rustig en neutraal houden, kies dan een loper in een kleur die in jouw kleurenpallet past.
 • Bepaal de lengte en breedte van jouw loper. Stel je neemt een loper vloerkleed voor in de gang. De lengte kan je zelf bepalen, maar let er op dat je in de breedte ongeveer 20 à 30cm aan elke kant over laat tussen de loper en de gangmuur. Zo heb jij de perfecte maat.

 • Welke loper past op jouw vloer?

  Lopers kunnen in elke ruimte worden gebruikt. Zo ook op elke type vloer. Wij hebben lopers in verschillende maten, stijlen, kleuren en materialen. Als je een effen vloer hebt van hout, laminaat of tegels, dan kun je gaan voor een contrasterende loper met grafisch patroon, bijvoorbeeld. Dan valt deze meer op op je vloer. Andersom kun je het natuurlijk ook aanpakken: een neutrale loper op een vloer met patroontegels, bijvoorbeeld. Extra tip: leg een antislipmat onder je loper neer zodat je niet uitglijdt als je over de loper loopt.

  Lopers vergelijken

  Er zijn verschillende soorten lopers. We nemen er hier een aantal onder de loep en leggen graag nog even uit waarvoor ze geschikt zijn:

 • Keukenlopers: de keukenvloer is misschien wel de vloer die het meeste kans maakt om vies te worden. Er wordt geleefd, gekookt en soms valt er wel wat op de grond, dat kan vlekken of beschadigingen veroorzaken. Een keukenloper of keukenmat biedt extra bescherming aan je keukenvloer. Tip: een vinyl mat exemplaar in de keuken is makkelijk om schoon te maken.
 • Ganglopers: een tapijtloper of een gangloper zorgt voor een levendige uitstraling. Het geeft sfeer aan de hal of gang. Het voelt prettig aan om over tapijt te lopen in plaats van kille vloertegels of koud laminaat. Ook zorgt een loper voor bescherming van de onderliggende vloer.
 • Traplopers: deze type lopers kunnen je trap heel leuk aankleden. Het zorgt voor extra grip zodat je voet niet zomaar uitglijd op het gladde hout of marmer. Let er op dat je je traploper goed vastmaakt aan de trap treden zodat je er niet overheen struikelt. Dit kan bijvoorbeeld met traproedes.
 • Outdoor lopers: lopers voor buiten kunnen ook veel goeds doen voor je balkon, terras of tuin. Bijvoorbeeld: een moderne loper op je balkon maakt de buitenruimte meteen een stuk gezelliger. Als je kiest voor een dubbelzijdig exemplaar dan kun je genieten van twee looks in één!
 • Deurmatten: met een deurmat houd je het meeste vuil op de mat en blijft je huis wat schoner. Wel zo fijn je je voor- en achterdeur.

 • Lopers online kopen bij Westwing

  Kies een loper die bij jouw past qua kleur, stijl en inrichting. Vind je het alsnog spannend? Kies dan voor een neutrale kleur loper, dan zit je altijd veilig. Vind je wat extra bescherming van je vloer belangrijk? Dan kan een loper in huis niet ontbreken. Bij Westwing kan jij je favoriete loper kopen voor al jouw binnen- en buitenruimtes.