Zoeken

Keramische vazen

Sorteren
49 Producten
Sorteren
* Deze prijs komt overeen met de laagste prijs van de afgelopen 30 dagen voor de prijsverlaging

Keramische vazen: tijdloze accessoires

Keramieken vazen behoren tot de oudste woonaccessoires die we kennen. Natuurlijk werden de vazen van keramiek in het begin niet gebruikt voor de sier, maar was het een gebruiksvoorwerp om van alles in op te slaan. In China begon een paar duizend jaar voor Christus al de traditie om keramiek vazen, de porseleinen vaas die we allemaal kennen, voor meer dan alleen praktische doeleinden te gebruiken.

De vazen van keramiek werden toentertijd als grafschenking bijgezet, maar werden in de loop van de jaren steeds meer als luxe goed geëxporteerd. Vandaag de dag zijn keramiek vazen niet alleen als antiek, maar ook als een modern goed een smaakvolle toevoeging aan ieder interieur.

Vazen van keramiek: van robuust tot grillig

Er zijn ontzettend veel verschillende soorten keramiek vazen te krijgen: Groot, klein, rond, rechthoekig, hoog, laag… Zo’n beetje alles is mogelijk. Denk bijvoorbeeld aan terracotta vazen in een flesvorm. Olijfgroene Art Deco vazen van keramiek. Of je kunt gaan voor een strak vormgegeven vaas in het wit, zwart of grijs. Er zijn ook vazen die veel grilliger zijn vormgegeven, en die eruit zien alsof ze rechtstreeks uit een Griekse ruïne afkomstig is. Wat voor soort inrichting je ook in je huis hebt, en of je nou van design houdt of juist van vintage of antiek, je kunt altijd wel keramiek vazen vinden die bij je inrichting passen. Bovendien kun je zelf je keramiek vazen ook schilderen. Zo heb je er ontzettend lang plezier van!

Overal inzetbaar

Keramiek vazen kunnen overal in je huis of tuin worden neergezet. Denk bijvoorbeeld aan je woonkamer op de vensterbank of op de salontafel. Maar vazen van keramiek kunnen ook uitstekend worden gebruikt om een logeerkamer op te fleuren en staan ook heel mooi op je terras. Waar je je vaas ook neerzet, hij zal sfeer geven aan de omgeving. Met een keramiek vaas kun je je inrichting dus echt afmaken!

Do It Yourself: keramische vazen verven

Het kan natuurlijk gebeuren dat je na een poosje genoeg krijgt van je keramiek vazen, bijvoorbeeld als je graag vaak van inrichting verandert. Bij het verven van keramiek vazen kun je als volgt te werk gaan:

  • Ontvet je vaas, bijvoorbeeld met wat spiritus, zodat de verf beter pakt.
  • Ga vervolgens lekker aan de slag met verf. Alles is mogelijk: één of meerdere kleuren, patroontjes… Laat je fantasie de vrije loop! Verf uit de losse pols of zet met behulp van wat carbonpapier een tekening of patroontje op de vaas en kleur het daarna in.
  • Laat de vaas goed drogen.
  • Zet de vaas 45 minuten in de oven op 150 graden. De verf wordt dan in het keramiek gebrand, zodat deze er niet meer afgaat. Je geverfde vaas kan dan dus nog jaren mee!
  • Kortom: als je nog op zoek bent naar vazen die in ontzettend veel verschillende vormen en kleuren verkrijgbaar zijn en die je bovendien kunt overschilderen zodat ze altijd in je interieur passen, dan zijn keramiek vazen misschien wel wat voor jou!