Zoeken

Witte vloerkleden

Sorteren
80 Producten
Sorteren
* Deze prijs komt overeen met de laagste prijs van de afgelopen 30 dagen voor de prijsverlaging

Wit straalt rust uit: de voordelen van een wit vloerkleed

Een vloerkleed is het ideale item in je huis. Het geeft je inrichting namelijk meer sfeer, zachtheid en gezelligheid. En dat is niet zo gek! Vloerkleden zijn namelijk heerlijk fijn aan je voeten, geven warmte tijdens de koude maanden en staan óók nog eens erg hip en trendy. Ja: met vloerkleden kun je alle kanten op.

Het is dan belangrijk dat je een vloerkleed kiest die bij je inrichting past. Het kleed mag opvallen, maar ook weer niet te veel. Dan haalt het alle aandacht van je prachtige bank af! Of van dat ene mooie tafeltje die je hebt gekocht op een markt in Marokko.

Een kleed mag dus best opvallen, maar moet zich vooral fijn blenden in de rest van het geheel. Heb je al eens aan een wit vloerkleed gedacht misschien? Een vloerkleed in wit is misschien niet het eerste waar je aan denkt, maar het heeft allerlei fijne voordelen! En ook niet onbelangrijk: het ziet er superleuk uit.

Wit straalt namelijk ontzettend veel rust uit. Het is de kleur van reinheid en dat is niet voor niets: witte items in je interieur geven een schoon, opgeruimd en rustig gevoel. En dat kan iedereen na een lange dag op werk wel gebruiken.

Een wit vloerkleed in alle stijlen, soorten en maten

Sommige mensen vinden een vloerkleed in wit erg saai. Ze gaan liever voor een kleur die veel in hun interieur terugkomt. Zonde, want een wit vloerkleed is allesbehalve slaapverwekkend! Je kunt er namelijk alle kanten mee op. Wat je stijl ook is, wit voegt écht wat toe.

Dat komt omdat het een mooie blanco (letterlijk) achtergrond is voor je andere items. Je beige bank komt nóg mooier uit op het witte vloerkleed. En die drukke visgraatvloer in combinatie met die relaxstoel in ingewikkelde print? Die chaos neutraliseer je met een simpel, wit vloerkleed. Als echte schakel tussen verschillende meubels.

Mooi wit is niet lelijk, dus! Een vloerkleed in wit is zelfs te verkrijgen in allerlei stijlen, soorten en maten. Wat dacht je bijvoorbeeld van laag- en hoogpolige kleden? De één heerlijk in de zomer, de ander lekker warm in de winter.

En is wit je gewoon nét wat te wit? Dan is gebroken wit of heel licht beige misschien wat meer jouw ding. Ook daar kun je verschillende kanten mee op! Of misschien is een groot wit kleed niet mooi in jouw woonkamer, maar steelt een kleiner vloerkleed in wit juist wél de show! Speel met verschillende maten om tot een prachtig geheel te komen: dat maakt écht het verschil.

Er zijn ook witte vloerkleden die een subtiel printje hebben. Het kleed blijft dan vooral wit, maar dan met een subtiel blauw streepje erop. Of een zigzagpatroon in het grijs of zwart. De ideale middenweg voor als je twijfelt of een compleet vloerkleed in wit wel helemaal jouw ding is.

Hoe kan je een wit vloerkleed stylen in jouw inrichting?

Met zo’n vloerkleed in wit heb je dus ontzettend veel mogelijkheden! Maar hoe kies je nou het juiste kleed voor jouw inrichting? Daarvoor is het belangrijk om te weten wat je met het witte vloerkleed wilt uitstralen.

Een groot, all wit vloerkleed staat namelijk supermooi, maar ook chique. Zeker als je voor een hoogpolig kleed gaat. Wil je vooral je andere meubels laten stralen? Dan is een vloerkleed wit in de laagpolige variant een fijnere optie. Je kleed valt dan iets minder op waardoor er meer ruimte is voor de shine van de rest van het interieur.

En denk ook aan verschillende vormen van witte vloerkleden. Een vloerkleed in wit hoeft namelijk echt niet altijd standaard rechthoekig of rond te zijn. Denk out of the box! Kies voor een ovaal kleed, een vijfhoekig kleed of juist eentje in asymmetrische vorm. Daar knapt je inrichting pas écht van op.

Shop je witte vloerkleed bij Westwing

Laat je verleiden door een woonaccessoire dat niet om aandacht hoeft te vragen, maar overtuigt met zijn subtiele uiterlijk. Wij bieden de stilistische allrounder voor elke prijs, in verschillende maten. Shop jouw wit vloerkleed in de exclusieve selectie van Westwing.