Voorraadbussen

Voorraadbussen

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorVoorraadbussen

Langzaamaan ben je het overzicht in de keuken aan het verliezen. Waar je begon met een goed georganiseerde ruimte, waar alle benodigdheden overzichtelijk geordend waren, begint alles nu een beetje dicht te slippen en rommelig te worden. Wanneer je nu de keuken binnenstapt, word je niet meer zo blij als voorheen. Wat te doen?

Breng orde en rust aan met een nieuwe collectie voorraadbussen! De zakken pasta, pakken suiker en koffie hoeven niet in kastjes opgeborgen te worden, maar kunnen in voorraadbussen die naast een goed bewaren van de ingrediënten zorgen voor een nieuwe, frisse look. Dat is twee vliegen in één klap!

Bewaar het in voorraadbussen

Aardewerken potten zorgden vroeger voor het conserveren van bloem, suiker en drank. Van hieruit ontstond de kruik en later de karaf voor wijn. De meeste voorraad kan tegenwoordig de koel- of keukenkast in, maar om alles vers te houden is de voorraadbus nog steeds de beste optie.

De potten van aardewerk zijn vervangen door voorraadbussen van aluminium, metaal, kunststof, porselein en glas en richten zich qua uiterlijk vooral op de verschillende stijlen en design voor in huis.

Styling met voorraadbussen

Ben je klaar met de rommelige aanblik van je keuken? Bekijk dan wat je allemaal in de kastjes hebt liggen en sorteer de verschillende ingrediënten. Met een groot koekblik kunnen meerdere openstaande pakken koek in één keer worden opgeruimd. De verschillende soorten pasta kun je verdelen in speciaal daarvoor bestemde voorraadbussen en de muesli giet je vanuit de onhandige verpakking waar eerst voortdurend kruimels uit vielen in een andere voorraadbus.

Plaats de voorraadbussen in een venster, op een open plank, aanrecht of in de vitrinekast achter de glazen deurtjes en je kunt opgelucht adem halen en de keuken weer met plezier betreden!

  • Witte porseleinen voorraadbussen maken het huislijk, gezellig en geven, voorzien van een sierlijk geschreven opschrift, een landelijke sfeer aan de keuken.
  • Word je vrolijk van de voorraadbussen die vroeger bij jou thuis op de eettafel kwamen te staan? Van die oranje met een bloemetjesrand aan de bovenkant waar de beschuitjes altijd in zaten? Die zijn nog steeds te vinden! In een tweedehands winkel of nieuw.. Hiermee straalt de nostalgie je tegemoet en creëer je een retro sfeer. Echte spraakmakers!
  • Ben jij een echte foodie? Dan omring je je graag met de beste producten en die mogen worden gezien! Ga voor voorraadbussen van transparant kunststof of glazen potten. Sommige kun je op een stevige manier op elkaar stapelen. De gevarieerde inhoud geeft met zijn verschillende kleuren een leuke uitstraling en laat zien: hier wordt heerlijk gekookt!
  • Echt strak en netjes, maar wel trendy? Ga dan voor recht toe recht aan metalen voorraadbussen die goed afsluiten. Effen zwart of wit is de beste optie voor de echte minimalisten onder ons en met verschillende kleuren maak je het meer trendy en worden de voorraadbussen meer echte eyecatchers.

DIY met voorraadbussen

Heb je meer zin om het naar je eigen hand te zetten? Of heb je nog voorraadbussen in huis waar je nieuw leven in kunt blazen? Ga dan zelf aan de slag!

  • Een oude metalen voorraadbus kun je verven met schoolbordkrijt. Zo kun je de voorraadbussen voorzien van een opschrift of kun je een eigen motief tekenen. Ben je dat weer zat? Dan veeg je de tekst of het patroon gewoon weer weg om met iets nieuws te komen.
  • Bekleed de deksel van een oude voorraadbus met een leuke stof en voorzie de pot van een bijpassend lint of een rozet. Heel romantisch en sfeervol!

Voorraadbussen cadeau

Ben je nog op zoek naar een origineel cadeau voor iemand? Koop dan een aantal weckpotten of glazen voorraadbussen die je vult met de benodigdheden voor een simpele taart, koekjes, of een goede koffie. De ingrediënten ogen samen erg leuk en begeleidt met een lekker recept geschreven op een mooi papier of karton, is dit een feest om te geven.

Zo verras je iemand met een lekkere inhoud en zijn de glazen voorraadbussen een fijne en tijdloze basis als handige keuken accessoires.

Voorraadbussen zorgen voor verse producten, een opgeruimd gevoel en een gezellige sfeer in de keuken!