Zoeken

Broodmanden & broodtrommels

Sorteren
38 Producten
Sorteren
* Deze prijs komt overeen met de laagste prijs van de afgelopen 30 dagen voor de prijsverlaging

Mooie & praktische hulpjes: de broodmand & broodtrommel

Voor het serveren van brood, crackers, croissantjes en bolletjes is een broodmand ideaal. Wat de hipste diëten je ook vertellen: brood is onmisbaar in elk voedingspatroon. Het bevat goede vezels, vitamines en mineralen. Bovendien is brood lekker als ontbijt, lunch, als tussendoortje, maar ook bij de borrel met boter of lekkere olijfolie. Een mooie brooddoos of broodmandje is niet alleen een handig hulpje dat ervoor zorgt dat je je brood stijlvol kunt serveren, het broodmandje of de broodtrommel kan ook een bijdrage leveren aan de look van je keuken of je eettafel. Wat dacht je bijvoorbeeld van een draadmand in goud?

Het is moeilijk te weerstaan, de geur van versgebakken brood. Of het nu uit de oven komt, de broodbakmachine of van de bakker om de hoek. Natuurlijk smaken brood en broodjes het beste wanneer ze vers gebakken zijn, maar wanneer je je aangebroken brood goed verpakt en bewaard in een broodtrommel of brooddoos blijft het ook goed vers!

Serveer je brood in stijl met een broodmand

Brood kan op verschillende manier bereid worden en kan zodoende tegemoet komen aan elke smaak. Zo bestaat er bruin brood, meergranenbrood, volkorenbrood, witbrood, stokbrood, desembrood, desembrood en meer. Soms worden er ingrediënten aan toegevoegd voor de variatie. Houd je bijvoorbeeld van zoete broodjes? Ga voor brood met rozijnen, krenten of cranberries. Er worden steeds nieuwe variaties bedacht en bijna elke bakker heeft zijn eigen broodspecialiteit. Brood is wereldwijd onmisbaar. Serveer jouw brood of broodjes altijd stijlvol in een van de mooie broodmandjes die je hier vindt. Perfect passend bij je servies.

Hoe kun je brood nu het beste bewaren? Er zijn bijna net zoveel verschillende meningen over dit onderwerp als dat er broodsoorten bestaan, maar veel broodliefhebbers zweren bij de brooddoos. Wie denkt dat een brooddoos oubollig is, heeft het mis, want zelfs in de meest moderne keukens is de broodtrommel niet alleen een praktisch hulpmiddel dat brood en broodjes langer vers houdt. Het is ook een blikvanger die beschikbaar is in moderne vormen en vrolijke kleuren. In een brooddoos of broodtrommel wordt brood beschermd tegen vocht en luchttoevoer. Zo blijft het vers én blijft de smaak behouden.

Deze broodmanden maken indruk

Broodmandjes worden gemaakt van verschillende materialen zoals hout, keramiek, roestvrij staal, kunststof en nog veel meer. Het formaat en de look zijn meestal bepalend bij de keuze voor een broodmand. Welk materiaal je ook kiest, je brooddoos of broodmand moet regelmatig worden schoongemaakt, zodat vocht en schimmel worden voorkomen. Verwijder regelmatig alle kruimels uit de broodmand of broodtrommel en reinig hem een keer per week met water met azijn. In het algemeen is het beter om bood in kleinere hoeveelheden te kopen en het in een brooddoos te bewaren. Wil je het langer bewaren, doe het dan in de vriezer.

Als je je brood zo lang mogelijk wil bewaren, zonder het in te vriezen, bijvoorbeeld tijdens een vakantie, kies je voor brood met een zo hoog mogelijk percentage rogge. Hoe hoger dit percentage is, hoe langer het vers blijft. Hetzelfde geldt voor zuurdesembrood en volkorenbrood.

Mooi, mooier, mooist

Het broodmandje is verkrijgbaar in veel verschillende designs en kan gemaakt zijn van diverse materialen. Om je te helpen bij het kiezen van je brooddoos, vind je hier een overzicht van de verschillende materialen:

 • Hout: een broodmand gemaakt van hout is de absolute klassieker. Het ziet er niet alleen mooi uit, het heeft ook veel voordelen. Hout absorbeert gemakkelijk het vocht dat door het brood wordt uitgestoten, omdat de poreuze eigenschappen van het materiaal ervoor zorgen dat het vocht de houtlagen kan binnendringen. Daarnaast bevat hout zogenaamd tanninezuur. Dit zuur heeft een bijzonder antibacterieel effect, omdat het de proliferatie van kiemen en bacteriën remt. Een broodmand van hout is te vinden in diverse kleuren en stijlen.
 • Katoen: ook handig, een broodmand van katoen. Je gooit hem gewoon in de wasmachine als hij vies is!
 • Rotan of zeegras: prachtig natuurlijk, een broodmandje van zeegras. Voor een natuurlijke touch én je klopt de kruimels er eenvoudig uit.
 • Metaal: de metalen broodmand heeft als voordeel dat hij eenvoudig gereinigd kan worden. Neem hem af met een vochtige doek en je bent klaar!
 • Ook prachtig is een brooddoos of broodmandje gemaakt van bamboe. De bamboe broodmand is duurzaam, eenvoudig te reinigen en het gaat lang mee. Bamboe wordt al lange tijd gebruikt om andere keukengadgets van te maken, zoals een snijplank.
 • Ook specifieke houtsoorten, emaille en roestvrijstaal kunnen worden gebruikt voor broodmanden. De brooddoos van emaille is prachtig en met een broodmand van roestvrij staal zit je altijd goed in moderne keukens.

  Broodmanden in verschillende kleuren

  Naast diverse materialen kun je ook nog kiezen uit verschillende kleuren voor je brooddoos of broodmand. Gek op de klassieke stijl? Ga voor een broodmand in een natuurlijke tint. Als je van een meer hippe stijl houdt, kun je kiezen voor een draadmandje in goud. Wat dacht je van een broodtrommel in de kleur mint? Laat je creativiteit de vrije loop!

  Broodmanden als een decoratief item

  Vooral populair tegenwoordig zijn design broodmanden zoals de draadmand in goud. Een antieke brooddoos in retrostijl kan ook fantastisch staan in je keuken. Of je hem nu hebt geërfd of gekocht op een rommelmarkt - de flair van een antieke brooddoos of broodmand is uniek!

  Een grote selectie van broodmanden is te vinden op Westwing! Vind jouw favoriete broodmandje!