Borrelglazen

Borrelglazen

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorBorrelglazen

Borrelglazen zien er vaak zo leuk en gezellig uit in je kast! Ook al gebruik je ze stiekem maar een enkele keer in het jaar; als je ze nodig hebt, kun je ze maar beter gereed hebben staan! Als jouw feestje begint, kun je er in ieder geval voor zorgen dat je gasten binnen no time een lekker shotglas voor zich hebben staan met een gemixte cocktail, bier, rum, likeur of iets anders.

Een borrelglas is overigens niet per se alleen als shotglas te gebruiken, ze zijn ook erg leuk voor non-alcoholische drankjes en ook voor etenswaar… Zelfs kinderfeestjes krijgen een vrolijk feesttintje met borrelglazen. Wil je weten wat je er allemaal mee kan en hoe je een kinderfeestje ermee opvrolijkt? Lees dan verder!

Borrelglazen: meer dan drankglaasjes…

In de meeste borrelglazen, oftewel shotglazen, kan 40 centiliter drank. Welke drank erin gaat, bepaal je natuurlijk helemaal zelf. Het kan écht drank zijn, maar borrelglazen zijn ook leuk te gebruiken om smoothies en amuses in te serveren bij een brunch of high tea. Ze lenen zich ook uitstekend om bijvoorbeeld een toefje slagroom in te doen, voor als je gaat tafelen en koffie na serveert.

Zelfs op kinderfeestjes zijn borrelglazen ideaal! Niet om de kinderen alcohol te voeren natuurlijk, maar om op een leuke wijze ranja of andere sapjes en drankjes te geven. De kleine borrelglazen zijn anders dan ‘grote-mensen-glazen’ voor geen enkel kind te groot om vast te houden. Plus: als er een glas omgaat, ligt er geen gigantische plas chocomelk of whatever op de vloer! Om je minigasten op een kinderfeestje nog beter te bedienen, neem je kunststof shotglazen: die wegen niets en kunnen ook niet kapotvallen, wel zo verantwoord.

Een prachtig dessert

Weet je waar borrelglazen op een voetje, de jeneverglazen, ook super leuk voor zijn? Om te gebruiken bij het serveren van een dessert. Bijvoorbeeld bij een stijlvol toetje met ijs. Wat te doen:

  • Je neemt een leuk bord, bijvoorbeeld een vierkant bord met figuurtjes erin.
  • Plaats net iets van het midden jouw dessert: pudding, ijs, taart of een brownie.
  • Aan de andere kant van het midden heb je nu een plekje over; hier zet je het borrelglas neer.
  • Vul het borrelglas met verse vruchtjes, die goed samengaan met jouw dessert. Denk bijvoorbeeld aan aardbeien bij een dessert met chocola, frambozen bij een vruchtendessert, of perzik bij vanillesmaak.
  • Natuurlijk kun je de borrelglazen ook vullen met chocoladesaus, advocaat (voor de liefhebber toch wat drank!) of slagroom. Het glas in combinatie met het dessert op het bord ziet er hoe dan ook culinair, feestelijk en speciaal uit. Voor nog meer finesse, strooi je poedersuiker, bloemblaadjes, amandelschaafsel of chocostukjes rondom je dessert.

Vind het bij Westwing!

Ben je op zoek naar meer leuke glazen en servies? Kijk dan eens op Westwing, Nederlands eerste, exclusieve Home & Living webshop. Selecteer je favoriete items, voeg ze toe aan je winkelmandje en jouw borrelglazen en ander servies zijn nog maar één klik bij je vandaan. 

Vergeet verder ook niet een kijkje te nemen in het online magazine van Westwing. Hier vind je de nieuwste trends en styling tips & tricks om van jouw diner of gezellige borrel een unieke aangelegenheid te maken.