Zoeken

Longdrinkglazen

Longdrinkglazen: maak een echte indruk op je gasten

Longdrinkglazen zijn veel gebruikte glazen in ieder huishouden. Op verjaardagen, borrelavondjes of om spontane visite een drankje in aan te bieden: je zet deze multi-inzetbare glazen regelmatig op tafel. Het liefst wil je dan ook dat ze er prachtig uitzien, om zo de aandacht van je gasten te trekken en sfeer toe te voegen aan je tafelschikking.

Longdrinkglazen zijn over het algemeen lange, smalle glazen, waarin je een aardige hoeveelheid drinken kwijt kunt. Het formaat verschilt per glas en kan variëren tussen de 300 tot soms wel 500 milliliter. Je kunt een longdrinkglas daarnaast herkennen aan de verzwaarde onderkant, waardoor hij niet zomaar omvalt. Handig!

Waar het longdrinkglas precies vandaan komt en wat de historie van dit glas is, is niet duidelijk, maar dat doet niets af aan de populariteit. Tegenwoordig mag een longdrinkglas dan ook niet ontbreken tussen de barglazen in jouw keukenkastje. Heb jij al een setje longdrinkglazen thuis staan? Nee? Dan wordt het tijd om op zoek te gaan naar een set die past bij jou!

Gelukkig is er volop keuze en spatten de eyecatchers van je scherm als je online gaat zoeken naar longdrinkglazen. Er zijn natuurlijk eenvoudige glazen zonder al te veel poespas, die passen bij zo’n beetje iedere gelegenheid. Deze glazen zijn daarnaast ook ideaal als de rest van je tafelschikking al erg druk is.

Voor de specialere momenten of in een rustig interieur, zijn er ook glazen met een sierlijke uitstraling en met veel details. Zo zijn er varianten met prachtige kristalreliëfs of in bijzondere kleuren als goud, zwart en wit. Daarmee maak je pas echt indruk op je gasten!

Ook qua vorm heb je keuze uit veel verschillende longdrinkglazen. We zeiden hierboven al dat de meeste glazen hun lange en smalle vorm met elkaar gemeen hebben. Dat wil gelukkig niet zeggen dat er geen ruimte meer is voor variatie in de vorm. Zo zijn er bolle longdrinkglazen, maar vind je ook uitlopende en zelfs helemaal rechte varianten.

Van frisdrank tot mixdrankjes: alles kan in longdrinkglazen

Wat is jouw favoriete drankje? In een longdrinkglas kun je bijna alles wel serveren. Een versgeperst vruchtensapje bijvoorbeeld, of een verfrissend glas water met een schijfje citroen. Houd jij meer van een heerlijk glas frisdrank met lekker veel prik? Ook dat past perfect in een longdrinkglas.

Wist je dat veel longdrinkglazen zelfs geschikt zijn voor warme dranken? Nu vraag je je vast af waar dat voor nodig is, een warme drank in een longdrinkglas. Maar denk eens aan een latte macchiato! Deze koffie wordt vaak geschonken in lange glazen met een dikke wand, waarin je goed de verschillende lagen koffie ziet. Wordt de geschiktheid van het longdrinkglas al duidelijker?

Voor de feestbeesten onder ons: longdrinkglazen zijn ook enorm geschikt voor mixdrankjes en cocktails (of mocktails voor de bob!). In deze glazen blijven deze drankjes namelijk lekker koel. Door het vrij grote formaat is er bovendien meer dan genoeg ruimte voor ijsblokjes, die natuurlijk niet mogen ontbreken in jouw cocktail of mixdrankje.

Niet te vergeten hebben veel longdrinkglazen een sfeervolle uitstraling, die vaak heel goed past bij cocktails. Want zeg nou zelf, Mojito’s, Long Island Iced Teas en Pina Colada’s smaken toch nóg beter in een stijlvol longdrinkglas? Wat leuke cocktailaccessoires en toffe onderzetters erbij en jouw cocktailavond is zonder meer compleet!

Longdrinkglazen online kopen bij Westwing

Het moge duidelijk zijn: jouw verzameling barglazen is niet volledig zonder een mooie set longdrinkglazen. Ben jij klaar om een nieuwe set uit te gaan zoeken? Ga dan snel op zoek naar de glazen die passen bij jouw smaak, stijl en interieur!

Bij Westwing vind je een ruim assortiment aan longdrinkglazen. Verschillende kleuren, opdrukken en reliëf zorgen ervoor dat je volop de keuze hebt. We verkopen onze glazen in sets van vier of zes, zodat je meteen een aantal dezelfde glazen hebt. Eenheid en sfeer creëren op tafel was nog nooit zo makkelijk!

Longdrinkglazen zijn gemaakt van glas of van kristal. Je kunt ze dan ook beter niet laten vallen. Daar houden we bij de verzending uiteraard ook rekening mee. We verzenden onze longdrinkglazen, net als onze andere barglazen, in een stevige, veilige verpakking, opgevuld met een dikke laag opvulmateriaal. Shop vandaag nog jouw favoriete longdrinkglazen!