Cocktailglazen

Cocktailglazen

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorCocktailglazen

Een avondje naar een cocktailbar is een beleving met bartenders die voor je in de weer zijn met glazen, flessen, shakers en je vervolgens de meest indrukwekkende drankjes voor de neus te zetten in prachtige cocktailglazen. Niet verwonderlijk dat steeds meer exclusieve bars hun deuren openen. Maar waarom zou je niet thuis aan het shaken, stirren en mixen gaan en je zelfgemaakte drankje presenteren in een mooi cocktailglas?

Oefening baart cocktailkunst, en voor je het weet, drink je ze net zo lekker thuis of in je tuin tijdens een zwoele zomeravond. Dus is er een feestje op komst? Of is het tijd voor een feestje in een bijzonder glas? Dan zijn cocktailglazen the way to go.

Maak het ‘Bond’ met cocktailglazen

 ‘Shaken, not stirred’..
.. is de oneliner die zo’n beetje iedereen kent uit de 007 films. James drinkt ‘m graag geserveerd met een olijf in een martiniglas. Dit glas is de grote bekende onder de cocktailglazen met zijn v-vorm en lange, slanke standaard.

Ook nog lang niet vergeten zijn de single ladies die in Sex and the City hun Cosmopolitans dronken uit dit klassieke cocktailglas. Of je nu een Margarita of een Mojito drinkt, cocktailglazen zijn er in alle vormen en maten.  Zo zijn er bijvoorbeeld ook veel cocktails die gedronken worden uit champagneglazen omdat de mixjes op basis zijn van, je raadt het al…bubbels.

Drankjes on the rocks of met gecrusht ijs worden vaak geschonken in een old fashioned glas, ook wel ‘Tumbler’ genoemd. Deze cocktailglazen zijn er in de mooist bewerkte varianten. Maar je kunt de drankjes ook schenken in de nu zo populaire jampotjes.

Cocktailglazen op een presenteerblaadje

Ook als je ze even niet gebruikt, mogen je cocktailglazen gezien worden. Ze doen het goed op een tafeltje of op zo’n leuke bar cart die de laatste tijd steeds vaker in huizen wordt gespot. Een ware sfeermaker voor je interieur!

Kleed het geheel aan met verschillende drankflessen, prachtige karaffen, een schaaltje met limoenen en citroenen en eventueel een plantje of bloemen. Zet als finishing touch je cocktailglazen op een mooi dienblad en je hebt een blikvanger in huis die meteen uitnodigt tot gezelligheid.

Pimp je cocktailglazen

Bij het maken van een cocktail speelt de presentatie een grote rol. Naast het kiezen van het juiste glas zijn er nog tal van dingen die je kunt doen om je drankje net dat beetje extra te geven. Wil je meer dan het ouderwetse suikerrandje of een aardbei op de rand van je cocktailglazen?

Leef je dan bijvoorbeeld uit met ijs!
Als je drankjes serveert met hele ijsblokjes in het glas, kun je deze zelf maken door fruit te pureren en in een ijsblokjesvorm in te vriezen. Zo geef je een zoet tintje aan je cocktail.

Ander idee!
Voor een mooi effect in je cocktailglas: maak gebruik van muntblaadjes of klein rood fruit zoals bijvoorbeeld een framboos. Vries deze in met water in een ijsblokjesvorm voor een subtiel detail in je cocktailglazen.

Waar je zelf het liefst uit drinkt en hoe je jouw drankjes presenteert, is uiteraard helemaal aan jou.

Breek gerust de regels, maar niet je cocktailglazen…