Meld je aan en ontvang een € 15 voucher!
speelgoed in woonkamer voor baby

Hieperdepiep, hoera! Wat een mijlpaal! Pak de slingers er maar bij, want het eerste jaar van de baby zit er alweer op. Waarschijnlijk is er veel gebeurd in het eerste jaar: de baby heeft leren kruipen, rollen, lachen en misschien zelfs al zijn of haar eerste stapjes gezet. Grote geluksmomenten om dit mee te maken als ouder. En ook familie en vrienden komen wekelijks op bezoek om de kleine te bewonderen. Met de eerste verjaardag in het vooruitzicht, moet er dan ook groots uitgepakt worden. En daar hoort natuurlijk een perfect cadeau bij voor een baby van 1 jaar. Maar welk cadeau geef je een baby van 1 jaar? Lees snel verder want in dit artikel vind je de leukste en meest originele cadeaus!

Baby 1 jaar: wat geef je cadeau?

Wanneer een baby 1 jaar is, gaat ie nog veel leren. Voor je het weet zet je baby z’n eerste stapjes: z’n motorische vaardigheden, spraak en perceptie van structuren en vormen ontwikkelen zich in sneltreinvaart. Een cadeau voor een baby van 1 jaar moet natuurlijk bijdragen aan bovengenoemde vaardigheden. Denk bijvoorbeeld aan een boek met plaatjes of een blokkendoos. Hierdoor prikkel je z’n zintuigen en ontwikkelt je baby zich volop! 

Op het moment dat je een van deze cadeaus geeft, verschijnt er sowieso een grote glimlach op het gezicht van je baby. Dus haal het inpakpapier maar snel in huis en zet de taart alvast klaar, want het geschikte cadeau voor je kind van 1 jaar ga je hier vást vinden!

1. Een loopfiets als cadeau kind 1 jaar

De loopfiets is een grote favoriet van vele ouders. Misschien wat vroeg voor een baby van 1 jaar, maar dan heb je dit toffe item alvast in huis voor als je kind er klaar voor is! De loopfiets zorgt ervoor dat je baby z’n eerste stapjes makkelijker zet: een perfect cadeau dus!

Cadeautip! Een babygym kan ook een tof cadeau zijn om de coördinatie van de baby te stimuleren.

Shop bijvoorbeeld deze actieve cadeautjes voor een baby van 1 jaar:

2. De blokkenkar als cadeau jongen 1 jaar 

Een all-time-favourite: de blokkenkar. Spelen met blokken verbetert de motorische vaardigheden van een kind. Daarom is het een goed cadeau voor een baby van 1 jaar. En je kunt er nog jaren mee vooruit! Bouw de hoogste torens en bouwwerken met je kind. Geweldig cadeau voor jongens maar ook zeker voor meisjes van 1 jaar!

3. Knuffels als cadeau baby 1 jaar

Iedere baby is blij met een mooie knuffel. Knuffels zoals een grote beer, giraffe of een zacht konijntje staan ook nog eens erg leuk op de kinderkamer. Dat maakt de ruimte weer stukken gezelliger! 

Onze favoriete aaibare knuffels:

4. Gepersonaliseerd cadeau voor een eerste verjaardag

Zeker nu je baby nog niet alles begrijpt, zijn dit soort gepersonaliseerde cadeaus erg leuk om te geven voor later. Denk aan bestek waarin zijn naam staat gegraveerd: je kunt dit ook aanvullen met een persoonlijk bordje, schaaltje of bekertje. Of kies voor speelgoed met de naam of initialen van je kind erop. Dit unieke cadeau kun je jaren bewaren! 

Een voorproefje van ons ruime assortiment aan kinderservies:

5. Keukenspullen als cadeau baby 1 jaar voor de echte keukenprins(es)

Keukenspullen zijn altijd een goed idee als cadeau voor een baby van 1 jaar! Daarmee stimuleer je namelijk de fantasie van kinderen. Denk bij keukenspullen aan potten, pannen, kinderschorten, nep fruit of kleine ovenwanten. Geef kinderen het gevoel dat ze mee mogen helpen in de keuken met al deze toffe keukenaccessoires. Wie weet wordt je baby in de toekomst wel echt een keukenprins of -prinses!

Met deze cadeaus tover je zeker een lach op het gezicht van de kleine:

6. Houten trein

Dit is een erg leuke gift om te geven als cadeau voor een baby van 1 jaar. Kinderen zijn gek op alles wat kan rijden. Met een speelgoedtrein vermaakt een kind zich dan ook urenlang! En tegelijkertijd leert je kind kleuren en vormen te herkennen: het is dus ook een leerzaam cadeau. Ook is dit speelgoed veilig voor een kind, omdat het gemaakt is van hout. Wil je een extra touch toevoegen aan dit duurzame cadeau? Laat dan een tekst graveren in de houten trein: dan kun je ‘m óók als decoratieobject gebruiken. 

Cadeautip! Andere rijdende cadeautjes zoals autootjes en trekdieren op wieltjes zijn ook zeker een geschikt geschenk!

Shop bijvoorbeeld deze rijdende cadeautjes:

7. Hobbelpaard

Waarom is het goed om een kind een hobbelpaard te geven? Een hobbelpaard is goed voor de bewegingsdrang van een baby en zorgt voor fantasie in het brein van een kind. Een goed cadeau voor een baby van 1 jaar dus! Deze jonge kinderen vinden het vaak erg moeilijk om stil te zitten en met een hobbelpaard hoeft dat natuurlijk niet. 

8. Kleding is een altijd-goed cadeau

Een altijd-goed cadeau is kleding. Denk bijvoorbeeld aan een paar schoentjes, een badjas, een leuk rugzakje, slofjes of een fijne warme muts voor tijdens de koude dagen.

Ontdek deze altijd-goed cadeaus op Westwing:

9. Speelgoed voor in bad

En met de kers op de taart, mogen we natuurlijk niet het speelgoed voor in bad vergeten. Van eendjes tot bootjes, emmertjes en bakjes: elke baby van 1 jaar gaat hierdoor met een glimlach in bad. En dat is fijn, want niet elk kind houdt van water! Met dit leuke speelgoed wordt badderen een leuke activiteit voor jezelf én je baby.

Cadeau meisje 1 jaar

Al deze bovengenoemde cadeau tips zijn zowel leuk voor een jongen als voor een meisje. Een baby van 1 jaar is zich namelijk nog niet helemaal bewust van zijn of haar eerste verjaardagscadeautje. Dus of het cadeautje nou blauw, roze, groen of paars is: het maakt vaak niet uit of je een cadeau voor een meisje van 1 jaar of voor een jongen koopt. Baby’s zijn er hoe dan ook blij mee!

Shop bijvoorbeeld deze leuke & originele cadeaus voor een meisje van 1 jaar:

Bij Westwing vind je nog veel meer inspiratie voor cadeau-ideeën voor kleine kinderen. Denk aan een leuke kraammand of een cadeau voor een babyshower.