Meld je aan en ontvang een €30 voucher!
cadeaubon westwing van 100 euro inpakken met lint

Een cadeaubon is misschien niet het meest originele geschenk. Maar met de verpakking kun je er een persoonlijke touch aan geven. Ben je benieuwd hoe je jouw cadeaubon origineel kunt inpakken? Lees dan snel verder en ontdek onze zeven originele inpakideeën!


Cadeaubon origineel inpakken: 7 originele ideeën

Wil jij een cadeaubon inpakken op de meest originele manieren? Hieronder delen we onze 7 favoriete ideeën voor het inpakken van een cadeaubon:

  1. In een fotolijstje
  2. In een sneeuwbol
  3. Een ballon met confetti
  4. Klein cadeautasje
  5. Schilderij of tekening
  6. Cadeaubon inpakken met folie
  7. Cadeaubon inpakken met zelfgemaakt inpakpapier

We gaan hieronder op elk van deze ideeën in.


1. In een fotolijstje

Op nummer 1: een fotolijstje, super origineel en ook nog eens stijlvol! Koop een fotolijstje en stop de cadeaubon in het lijstje. Geef jij de cadeaubon aan een echte fashionista? Dan kun je er een grappige noot aan geven door op het glas: “In geval van nood, breek het glas door!” te schrijven. Zo maak je je cadeau nog net een tikkeltje origineler. Denk vooral out of the box!

Wil je de ontvanger naast een cadeaubon ook verrassen met een mooie fotolijst voor op het dressoir? Wat dacht je van deze favorieten?

2. In een sneeuwbol

Een cadeaubon inpakken in een sneeuwbol! Erg leuk als de jarige in de winter jarig is, van sneeuwbollen houdt of gewoon graag verrast wordt. Vul een glazen potje met namaaksneeuw, glitter of witte suiker, stop de cadeaubon erbij in en versieren maar! Sluit het glazen potje daarna goed af zodat de sneeuw niet de hele kamer rondgaat. 

3. Een ballon met confetti

Eenvoudig, snel te maken, maar nog steeds erg leuk: een ballon met confetti. Rol de cadeaubon (voor zover dat kan) een beetje op en stop ‘m in een ballon. Doe er wat confetti, glitters en andere feestelijke versieringen bij en opblazen maar! Neem een dunne naald mee voor het knallende effect en verras de jarige. Dat is pas écht een knaller van een cadeau!  

4. Klein cadeautasje

De cadeaubon inpakken in een klein cadeautasje is altijd een goed idee! Tegenwoordig zijn er zoveel leuke, kleine cadeautasjes te vinden dat keuzestress op de loer ligt. Maar dat is gelukkig helemaal niet nodig, want hoe leuk is het om zelf je cadeautasje te ontwerpen? Koop een basic cadeautasje en pimp deze helemaal zelf. Wat dacht je van een cadeautasje met een boho touch? In de video laten we je zien hoe je een cadeautasje met droogbloemen kunt versieren.

In de video hieronder zie je een variatie op het inpakken van een cadeaubon in een cadeautasje.

Geef je naast een cadeaubon ook nog iets anders cadeau? Dan kun je ook denken aan een geschenkdoos. Deze kun je zelf maken maar je kunt er natuurlijk ook een kant-en-klaar shoppen.

Ontdek cadeaudozen voor elke gelegenheid:

5. Schilderij of tekening

Ben je creatief? Dan kun je ook aan de slag gaan met het maken van een schilderij of tekening en de cadeaubon in het midden van het kunstwerk plakken. Omring de cadeaubon met mooie bloemen, feestelijke ballonnen, leuke teksten of andere creatieve versieringen! 

6. Cadeaubon inpakken met folie 

Een cadeaubon inpakken met folie, had je daar al aan gedacht? Het leuke aan folie is dat je het op verschillende manieren kunt gebruiken! Allereerst kun je natuurlijk gewoon de cadeaubon inpakken met folie en afmaken met een feestelijk lint. Heel eenvoudig, maar toch erg leuk!

Geef je cadeau de finishing touch met deze linten & strikken:

Daarnaast kun je een van bovenstaande originele ideeën uitkiezen en die omringen met folie (behalve de confettiballon dan)! De folie geeft het cadeau dan een echte finishing touch. 

7. Cadeaubon origineel inpakken met cadeaupapier

Je kunt een cadeaubon ook origineel inpakken met inpakpapier. In de video hieronder laten we je zien hoe je een cadeaubon kunt inpakken in de meest originele vorm. Tip! Deze manier van inpakken is alleen geschikt voor een voucher die gevouwen mag worden. In de video hieronder vouwen we onze cadeaubonnen die je zelf kunt printen (altijd een handig last-minute cadeau!).

Je kunt ook zelf inpakpapier maken. Super leuk en origineel! Maak gebruik van veel kleuren, versieringen en nog meer confetti. Hoe vrolijker, hoe beter! Meer inspiratie voor het inpakken van je cadeau met zelfgemaakt inpakpapier vind je in ons artikel: een cadeau inpakken op 7 originele manieren.

Waar moet je op letten?

Als je een cadeaubon gaat inpakken is het belangrijk om met een paar dingen rekening te houden. Hieronder lees je twee dingen waar je op moet letten wanneer je een cadeaubon gaat inpakken! 

  • Om te beginnen zijn er genoeg leuke ideeën waarbij je de cadeaubon mogelijk iets moet oprollen, Bijvoorbeeld wanneer je ‘m in een ballon wilt stoppen of misschien wel in een sneeuwbol. Let wel op! In tegenstelling tot geld is een cadeaubon niet zo flexibel. Buig je te ver door dan kan de cadeaubon breken. En dat is erg zonde, want dan is ie gewoon niet meer te gebruiken.
  • Als laatste is het voor de ontvanger handig om te weten hoeveel er op de cadeaubon staat en tot wanneer deze geldig is. Zo weet de ontvanger precies voor wanneer ie de bon moet gebruiken én hoeveel diegene kan besteden bij z’n favoriete winkel. Wel zo handig!