Meld je aan en ontvang een €15 voucher!
uitleg hoe je een hartje van papier vouwt

Wat ga jij je moeder dit jaar cadeau geven? Wordt het een ontbijt op bed? Een mooie bos bloemen? Haar favoriete geurkaars of allemaal? Grote kans dat jouw moeder met alles blij is. Maar waar je haar écht blij mee maakt, is een zelfgemaakt cadeau. Een persoonlijk presentje waar heel wat tijd en liefde in is gestoken. In dit artikel hebben onze experts daarom allerlei ideeën voor een Moederdag cadeau knutselen met verschillende moeilijkheidsgraden verzameld, zodat jij maar ook de kids aan de slag kunnen! Daarnaast hebben we speciaal voor jou ook nog 8 unieke Moederdagkaarten en 5 kleurplaten voor de kinderen ontworpen die je gratis kunt downloaden. 

Idee 1. Een moederdag cadeau om te knutselen met peuters – een theedoos

Is jouw moeder gek op thee? En bewaart ze haar assortiment aan theezakjes nu nog in hun originele doosjes? Dat kan natuurlijk niet langer. Hoog de tijd om voor deze theeliefhebber een mooie theedoos te knutselen!

Je kunt ervoor kiezen om dit volledig zelf te maken, maar aangezien dit een knutselproject met peuters is, is het handiger om een kant-en-klaar kistje te scoren. Vervolgens kun je deze blanco theekist samen met de kids versieren.

Qua versiering kun je de kids de vrije hand geven. Laat ze het kistje schilderen in de lievelingskleur van hun moeder, bestempelen en/of beplakken met mooie stickers. 

Oh, en ook niet onbelangrijk: vul het kistje ook meteen met haar favoriete theesmaken!

Benodigdheden:

 • Een blanco houten theekistje
 • Verf
 • Kwasten
 • Stempels
 • Stickers

Moeilijkheidsgraad: makkelijk

Wil je helemaal uitpakken met dit cadeau? Shop er dan een set mooie theeglazen, -mokken of een theepot bij:

Idee 2. Knutselen Moederdag met peuters: een canvas tas vol handjes

Heel wat moeders hebben ze in dagelijks gebruik: het multifunctionele canvastasje. Handig voor boodschappen, sportlessen of simpelweg wanneer niet alle spullen in hun kleine tasje passen. Moeders zijn dus gek op deze tassen, zeker wanneer ze one-of-a-kind zijn. 

Voor dit knutselproject koop je daarom een blanco canvas tas die je vervolgens door de kinderen laat versieren. Wij tippen een tas vol handafdrukken! Hiervoor smeer je wat (vinger)verf op de handen van je kids en zetten zij vervolgens een afdruk op de tas. Ook ideaal dus om te doen met een baby voor haar eerste moederdag cadeau

Voor een neutrale tas kies je voor handafdrukken in dezelfde, rustige kleur zoals roestbruin. Voor een kleurrijke tas kies je voor verschillende kleuren. Bijvoorbeeld pastelgeel, -groen, -blauw, -roze en lila.

Benodigdheden:

 • Een blanco canvas tas
 • Verf

Moeilijkheidsgraad: makkelijk

Tip! Ben je nog op zoek naar meer knutsel-ideeën voor peuters? In ons artikel over knutselen met peuters, ontdek je de leukste ideeën: van het knutselen van een eenhoorn van WC rolletjes tot het maken van een schaapje.

Idee 3. Moederdag cadeau maken: zelf een boeket van bloemen knutselen

Benodigdheden:

 • Ballonnen (peervormig en rond)
 • Oude kranten
 • Behanglijm
 • Stevige lijm 
 • Acrylverf
 • Kwasten
 • Bescherming voor de tafel tijdens het knutselen
 1. Blaas de ballonnen op

  Blaas de ballonnen in de eerste stap op tot de gewenste bloemgrootte. De peervormige ballonnen vormen de bladeren en de ronde ballon het hart. 
 2. Aan de slag met papier-maché

  Als alle ballonnen zijn opgeblazen, ga je starten met de papier-maché. Dit doe je door krantpapier in repen te knippen/scheuren, deze te dopen in de behanglijm en vervolgens op de ballon te plakken. 

  Handig is om eerst alle reepjes horizontaal op te plakken, en voor de tweede laag alles verticaal. Zo weet je precies op welke plekken je al bent geweest en waar nog niet.  
 3. Verven

  Als de ballonnen helemaal zijn opgedroogd, is het tijd om de acrylverf erbij te pakken! Verf de bladeren en het hart in de lievelingskleuren van je moeder en laat alles weer goed drogen. Alles droog? Plak dan nu alles aan elkaar vast met stevige lijm. En klaar is je DIY-boeket! 

Moeilijkheidsgraad: gemiddeld/moeilijk

Op zoek naar een mooie vaas voor jouw zelfgemaakte bloemen? Wat dacht je van de volgende eyecatchers?

Idee 4. Een hartje van papier vouwen

Deze DIY is super eenvoudig en hartverwarmend! Je kunt het hartje bijvoorbeeld op haar ontbijtbord leggen wanneer je de tafel gaat dekken voor het Moederdag ontbijt.

uitleg hoe je een hartje van papier vouwt

Vouw zelf een hartje van papier voor Moederdag:

 1. Leg het papier voor je neer

  Leg het vierkante blaadje met een van de punten naar je toe. Vouw het papier in de breedte dubbel en weer terug

 2. Vouw in de lengte dubbel

  Vouw nu het papier in de lengte dubbel en weer terug.

 3. Vouw de bovenste punt naar het midden

  Vouw nu de bovenste punt naar het midden toe.

 4. Vouw de onderste punt naar de bovenkant

  Vervolgens vouw je de onderste punt naar de bovenste rand

 5. Vouw de linker- en rechterkant omhoog

  Vouw nu langs de lijn de linker- en rechterkant omhoog.

 6. Vouw de punten naar achteren

  De twee punten die nu aan beide kanten uitsteken vouw je naar achteren.

 7. Klaar!

  Vouw nu nog de bovenste twee punten naar achteren en je hartje is klaar!

Moeilijkheidsgraad: makkelijk

Heb je de smaak van het papier vouwen te pakken? In ons artikel vind je nog 4 leukste ideeën om te vouwen. Van een bloem tot hondje.

Idee 5. Je moeder’s naam in bloemenletters knutselen

Ga aan de slag met deze fleurige DIY! Je hebt het volgende nodig: kartonnen letters, plakband, schuim en nep-orchideeën.

In de video kun je precies zien hoe je aan de slag kunt gaan met deze DIY:

Moeilijkheidsgraad: gemiddeld

Idee 6. Een Moederdag cadeau oma knutselen – een uniek servies

Shop wit servies en beschilder dit met geschikte verf. Kies bijvoorbeeld voor twee mokken en twee ontbijtbordjes. Heb je niet zo’n vaste hand? Gebruik printable sjabloontjes van het internet. Kies bijvoorbeeld voor figuren of de favoriete quote van je moeder.

Ga je dit project zelf doen? Bekijk dan ons artikel over porselein en keramiek schilderen voor meer tips. Als je deze knutsel samen met je kids voor oma gaat maken, dan kun je ervoor kiezen om zelf de mokken te beschilderen en de kleintjes de (iets makkelijkere) borden te laten versieren. 

Benodigdheden:

 • Wit servies (bijvoorbeeld de porseleinen ontbijtborden Delight Modern van de Westwing Collection). 
 • Verf
 • Kwasten
 • Optioneel: sjabloon

Moeilijkheidsgraad: gemiddeld

Tip: is jouw moeder net zo crea bea als jij? Dan kunnen jullie ook als moeder dochter uitje bij een keramiekstudio samen servies gaan beschilderen. 

Idee 7. Een lieve kaart met een moederdag tekening maken

Naast alle knutsels en presentjes, is een een mooie tekening en/of een lieve kaart natuurlijk onmisbaar op Moederdag. Een kaart waarop jij al je dankbaarheid in woorden kunt uitdrukken en haar kunt prijzen om haar goede zorgen, en een tekening waarmee de kleintjes die hun liefde tonen.

Om je te helpen met een mooie kaart, hebben we bij Westwing acht verschillende kaarten ontworpen. Ook delen we een video waar je kunt zien hoe je zelf een hartjes kaart voor Moederdag maakt. Daarnaast hebben we ook nog verschillende kleurplaten voor je ontworpen die je gratis kunt downloaden.

8x gratis DIY-Moederdagkaart om te printen

Zo werkt het: kies je favoriete kaart, sla deze op, print hem uit en knutselen maar! Knip de kaart uit op de stippellijnen en lijm vervolgens beide zijdes aan elkaar (zodat de boodschap aan beide kanten staat) en vouw de kaart dubbel. Inspiratie nodig voor op je kaart? Lees dan ons artikel over moederdag gedichten of zoek een fijne moederdag tekst uit!

moederdag kaart knutselen mam jij bent de beste
moederdag kaart knutselen met bloemen
moederdag kaart knutselen mam jij bent mijn beste vriendin
moederdag kaart knutselen ik hou van jou mama

Wi je liever zelf aan de slag gaan met het maken van een kaart? In de video hieronder geven we je inspiratie!

Knutsel je eigen hartjes kaart voor Moederdag:

5x gratis kleurplaten voor Moederdag

Hieronder vind je 5 kleurplaten die je gratis kunt downloaden en printen. Veel kleurplezier!

kleurplaat fijne moederdag
kleurplaat voor moederdag met beste mama van de wereld
kleurplaat voor moederdag
kleurplaat taart voor moederdag
kleurplaat fijne moederdag met bos bloemen

Hopelijk hebben we je met deze ideeën kunnen inspireren om zelf aan de slag te gaan met het knutselen van een cadeau voor moederdag! Wil je haar graag ook nog iets anders geven op deze speciale dag? In ons artikel ontdek je 12 moederdag cadeau-ideeën om haar in de watten te leggen. We wensen jullie een fijne moederdag!

Heb jij je al ingeschreven als member van Westwing? Je krijgt dan toegang tot alle sales van exclusieve merken met kortingen die kunnen oplopen tot 70%! Daarnaast krijg je toegang tot alle artikelen op onze inspiratieblog! Zo lees je dus ook al onze cadeaugidsen voor haar! Waar wacht je nog op? Registreer je nu op Westwing en mis geen enkele exclusieve deal voor een prachtig cadeau voor Moederdag of een andere gelegenheid!