Meld je aan en ontvang een €30 voucher!
boom in scandi klassieke stijl

Organiseren jullie dit jaar Secret Santa? En heb je inspiratie nodig voor de cadeaus? Lees dan snel verder en ontdek & shop onze 5 favoriete ideeën. Elk cadeau-idee is te shoppen voor elk budget!

Wat is Secret Santa?

Oorspronkelijk komt Secret Santa uit Zweden. Daar staat het bekend als Julclub of Julklapp. Op het Julklapp-feest gooit een onbekende boodschapper kleine cadeautjes in de kamer en roept Julklapp. Traditioneel wordt het Jul-festival in Zweden op 21 december gevierd, de dag van de winterzonnewende.

Wat zijn de regels van Secret Santa?

Het is vooral leuk als je Secret Santa viert met een grote groep mensen. De naam van elke persoon wordt op een stuk papier geschreven en in een grote pot gedaan. Nu trekt iedereen een lootje. Het is heel belangrijk dat iedereen de naam voor zichzelf houdt. Voor de persoon wiens naam je hebt getrokken, moet je een leuk klein cadeautje kopen. Dit hoeft niet duur te zijn – rond de 5 tot 15 euro. Het draait allemaal om de spanning en geheimzinnigheid bij Secret Santa.

Onze 5 cadeau-ideeën voor Secret Santa

Hieronder delen we onze 5 favoriete cadeau-ideeën voor Secret Santa voor elk budget:

  1. Woonaccessoires: van (geur)kaarsen tot vazen
  2. Keukenaccessoires: van pannenlappen tot een peper- & zoutstel
  3. Borrelcadeau
  4. Boek: van een foto- tot interieurboek
  5. Last-minute Secret Santa cadeau – een cadeaubon

Hieronder gaan we op elk van deze ideeën in.

1. Woonaccessoires: van (geur)kaarsen tot vazen

Wie wordt er nou niet vrolijk van een nieuw item voor diens interieur? Ga bijvoorbeeld voor een knus cadeau zoals een sierkussen of plaid. Maar ook kaarsen of een fotolijstje zijn een altijd-goed cadeau. Hieronder delen we onze favorieten per budget.

Woonaccessoires cadeau shoppen tot 10 euro

Woonaccessoires cadeau shoppen tot 20 euro

Woonaccessoires cadeau shoppen vanaf 20 euro

2. Keukenaccessoires: van pannenlappen tot een peper- & zoutstel

Een praktisch en toch stijlvol cadeau. Keukenaccessoires. Denk aan nieuw tafeltextiel, handige maatlepels, pannenlappen, (pan)onderzetters of een mooi schort. Met zo’n cadeau maak je niet alleen de echte foodie blij.

3. Borrelcadeau

Je kunt een borrelcadeau helemaal aanpassen naar de smaak van de ontvanger. Denk aan een Italiaans borrelcadeau of misschien wel een Spaanse? Voor de basis kun je kiezen voor een mooie borrelplank met bijvoorbeeld kaasmesjes, dipschalen of servetten, en de rest van het cadeau aanvullen met bijvoorbeeld olijven of kaasjes.

Shop deze items voor de basis van je borrelpakket:

Sta je zelf graag in de keuken? Je kunt je borrelpakket dan ook verder aanvullen met bijvoorbeeld zelfgemaakte koffiekruiden, appel-kaneelchips of kerstkransjes:

  • Zelfgemaakte koffiekruiden met kaneel smaken niet alleen goed bij warme dranken, maar ook bij muesli. Voor het perfecte zelfgemaakte koffiekruid, meng de volgende kruiden in een kom en doe het mengsel in een kleine fles. Ingrediënten: 2 eetlepels gemalen kaneel, 1 theelepel gemalen kardemom, 1/2 theelepel gemalen kruidnagel, 1 theelepel vanillesuiker, 1/2 theelepel nootmuskaat en 1/2 theelepel pimento.
  • Appel-kaneelchips zijn niet alleen een gezonder alternatief voor gewone chips, maar ook echt heerlijk en dankzij de kaneel heel kerstachtig. Bestrooi de appelschijfjes met kaneel en suiker en bak ze in de oven op 110 graden tot ze knapperig zijn.
  • Kerstkransjes of kerstkoekjes vindt iedereen lekker. Gebruik leuke kerstvormpjes en versier de koekjes met pareltjes en suiker.

4. Boek: van een tijdschrift tot interieurboek

Nog een altijd-goed cadeau is een boek of tijdschrift. Deze kun je helemaal shoppen naar de ontvanger’s smaak. Voor de interieurfan kun je ook denken aan een mooi koffietafelboek of een leesstandaard waar diens favoriete boek op kan shinen!

Secret Santa cadeau-inspiratie voor de leesfan:

5. Last-minute Secret Santa cadeau – een cadeaubon

Misschien niet het meest originele cadeau, maar wel heel praktisch. Je kunt een cadeaubon kiezen voor een specifieke winkel of een algemenere cadeaubon, zoals een diner- of saunacadeau. Is degene voor wie je het cadeau shopt net verhuisd? Dan kun je ook denken aan een interieur cadeaubon of een cadeaubon voor onze Westwing Studio! Je kunt kiezen tussen een basis of premiumadvies. Daarnaast, heb je de keuze tussen een cadeaubon die je zelf kunt printen (handig als last-minute cadeau) of een cadeaubon in een mooie verpakking die we per post naar je versturen.  

Shop een interieur cadeaubon:

Je kunt je cadeaubon een persoonlijke twist geven door extra aandacht te besteden aan de verpakking. In ons artikel ontdek je 7 originele manieren om je cadeabon in te pakken.