Boho zithoek in de kinderkamer voor meisjes

Prinsesjes, sprookjesfiguren en zoveel mogelijk roze? De typische meisjeskamer voldoen misschien nog steeds aan dit beeld. Maar er is veel meer mogelijk. Ga je de meisjes slaapkamer inrichten, dan kun je je creativiteit de vrije loop laten. Zo zijn er talloze ideeën voor stoere meiden, sportieve meiden, en echte prinsesjes. Met decoratieve objecten, accessoires en meubels creëer je een stijlvolle ruimte, die volledig is afgestemd op de wensen van jouw dochter. Laat je inspireren voor het inrichten van de kinderkamer en ontdek de beste tips voor de meisjes slaapkamer.    

Het kan slim zijn om je dochter bij de inrichting van de meisjes slaapkamer te betrekken. Geef haar inspraak over wat de stijl voor de kamer moet worden of welke meubels en accessoires er worden gecombineerd. Op die manier voelt ze zich groot en zal ze zich comfortabel voelen in deze nieuwe kamer.

De belangrijkste stappen voor het inrichten van een meisjes slaapkamer

Denk voordat je begint goed na over wat jouw meisje nodig heeft in haar kamer. Een aantal zaken zijn in elke meisjes slaapkamer – van peuterkamer of kleuterkamer tot tienerkamer – onmisbaar.

 1. Een bed

  Afhankelijk van hoe oud je dochter is, kun je kiezen voor een ledikant, peuterbed, juniorbed of eenpersoonsbed. Je kunt ook denken aan een hoogslaper.

 2. Een bureau

  Zit jouw dochter al in de huiswerkfase, dan is een bureau onmisbaar. Is ze wat kleiner, dan kan een bureau in haar kamertje ook handig zijn om aan te knutselen of tekenen.

 3. Een speelhoek of beautyhoek

  Hoe ouder je dochter wordt, hoe meer tijd ze zal willen doorbrengen in haar eigen kamer. Een hoekje om te spelen of een plekje waar ze kan tutten met make-up zijn leuke opties.

 4. Een kledingkast

  Bewaar de kleding van je dochter in een goede kledingkast. Zorg dat deze voldoende ruimte biedt.

 5. Decoratie

  Decoratie maakt de meisjes slaapkamer echt af. Laat haar meehelpen met de keuze voor decoratieve items en accessoires. Vergeet niet dat de smaak van kinderen snel kan veranderen. Het is dus slim om een wat de meubels betreft een paar universele meubelstukken te kiezen die je op verschillende stijlen kan toepassen. Als je online winkelt, kun je een paar combinaties maken en deze uitprinten. Zo kan jouw dochtertje makkelijk beslissen welke combinatie haar het meest bevalt. Combineer decoratieve kussens en plaids, hang foto’s en posters aan de muur en hang een leuke slinger op.

 6. Verlichting

  Verlichting heeft verschillende functies en vormen in de kinderkamer. Aan de ene kant moet het helder genoeg zijn om te kunnen lezen en werken. Aan de andere kant moet het licht ook zacht en aangenaam zijn om voor een ontspannen sfeer te zorgen. Maak dus een combinatie tussen plafondlampen, wandlampen en nachtlampjes.

De meisjes slaapkamer: comfortabel en persoonlijk

De kamer van jouw dochtertje moet een plek zijn die zowel ontspanning als spelen en creativiteit aanmoedigt. Hier kan ze lekker op zichzelf zijn en zich comfortabel terugtrekken. Maak je geen zorgen als de kamer niet zo groot is! Met de juiste meubels en accessoires kunnen ook kleine kinderkamers een fijne plek worden.

Je kan de ruimte ook in een bepaald thema inrichten. Of het een sprookjes- of natuurthema wordt hangt volledig af van jouw dochtertje. De natuur met prachtige bloemen, dieren, prinsessen, of zelfs motieven van haar favoriete film zijn enkele voorbeelden voor thema’s die je kunt toepassen. Door foto’s op te hangen geef je de meisjes slaapkamer een persoonlijke touch. Hierdoor wordt ze herinnert aan de mensen om haar heen.

Ideeën voor de meisjes slaapkamer

Kies als uitgangspunt voor de kidsroom iets waar je dochter gek op is. Bijvoorbeeld een dier, een kleur of een hobby die ze graag doet. Op die manier kun je een ontwerp of thema kiezen waar vanuit je verder kunt werken.

 • Dieren – Het dierenthema is perfect voor kleinere kinderen. In de peuterkamer of kleuterkamer kun je heel goed het lievelingsdier van je dochter kiezen als uitgangspunt.
 • Zeemeerminnen – De zeemeermin is een betoverend thema voor de meisjeskamer.
 • Glitter – Meisjes houden van alles wat er mooi uitziet! Make-up, glitter, poppen, maar ook posters van haar favoriete popsterren en Barbie-prints zijn favoriet.
 • Prinsessen – Meisjes voelen zich graag als prinsessen. Maak voor jouw dochtertje een klein koninkrijk vol glans en prinsessen-items.
 • Roze – Roze is een geweldige themakleur om de kamer van jouw meisje ermee te versieren. Roze bestaat in verschillende tinten, dus je hoeft niet persé voor zuurstok of felroze te kiezen.
 • Hollywood – Grotere meiden zullen het Hollywood thema geweldig vinden. Denk aan filmposters aan de muren, lampen die doen denken aan spotlights en fluwelen accessoires.
 • Een stijl als uitgangspunt – Kies voor zacht klassiek, lief romantisch, stoer industrieel, licht Scandinavisch of sierlijk landelijk.

Tips voor een kleine meisjes slaapkamer

Er zijn een heleboel goede trucs voor het inrichten van de kleine kinderkamer. Een van de belangrijkste dingen is zorgen voor voldoende bergruimte. Zorg voor kastruimte, benut de hoogte, bevestig planken aan de muur en benut ook hoeken door hier hoekplanken of hoekkasten te plaatsen.

De hoogslaper met een bureau eronder is ook een ideale optie. Daarmee bespaar je veel ruimte die je voor iets anders kan gebruiken. Je kunt ook veel manden en opbergdozen neerzetten die je eenvoudig kunt opvouwen en wegwerken wanneer je ze niet gebruikt.

Harmonieuze kleuren en hoogwaardige materialen voor de meisjeskamer

Kleuren spelen een zeer belangrijke rol in elke kinderkamer. Voor meisjeskamers wordt oorspronkelijk vaak voor roze gekozen, maar dat hoeft natuurlijk helemaal niet. Kies lichte of pasteltinten die zorgen voor een harmonieus geheel. Zacht groen in combinatie met grijs is prachtig, of donkerblauw met oudroze.

Combineer decoratieve items en wanddecoratie in de accentkleur, terwijl je de basis rustig wit en houtkleurig houdt. Verf een muur, kies voor wandstickers, of behang in de meisjeskamer om gedeelten van de muren een kleur te geven. Wat de meubel betreft kun je vertrouwen op stevige, veilige en hoogwaardige materialen zoals hout en katoen. Dat zijn meubelstukken die zowel duurzaam als milieuvriendelijk zijn.

Op zoek naar nog meer inspiratie?

Kies voor tijdloze, klassieke meubelstukken in de meisjes slaapkamer. Deze worden gemakkelijk gecombineerd met verschillende accessoires en kleuren. En als je kind van smaak verandert, kun je deze meubels behouden en eventueel schilderen of lakken.

Bij Westwing vind je veel inspiratie en ideeën voor het inrichten van de kinderkamer. Voor de jongenskamer, meidenkamer, de tiener-jongenskamer, maar ook voor hele kleine kinderkamers hebben we tips & tricks verzameld.

Registreer je op Westwing en mis geen enkele deal om jouw meisjes slaapkamer in te richten!