Kinderkamer roze

Elke dag weer struikel je over de rondslingerende blokken, potloden, poppen en autootjes van de kinderen. In elk huis waar kinderen wonen bevindt zich ook (te) veel speelgoed. Je zou ze graag willen leren hoe en waar ze hun speelgoed zelf kunnen opruimen, maar dan moet er natuurlijk wel genoeg bergruimte zijn! Van kasten en manden tot dozen en rekken: de interieurexperts van Westwing weten heel goed hoe je je huis opgeruimd en netjes kunt houden en delen hier de tips voor het opbergen van speelgoed! Laat je inspireren want ook voor jou bestaat er een opgeruimd huis mét kinderen!

Als je kleine kinderen hebt, is rommel een feit. Van badkamer tot keuken, overal zal je de hele dag door speelgoed terugvinden. Als je zorgt voor de juiste speelgoedkist, of speelgoedkast is speelgoed opbergen helemaal niet zo moeilijk meer. Leer ook de kleintjes zelf hun speelgoed opruimen. Hier leren ze veel van!

Elk speelgoed zijn eigen plek

Belangrijk bij het opbergen van speelgoed is: zorg dat alles zijn eigen plekje, bakje of doosje krijgt. Zo is het voor jou én voor de kinderen duidelijk wat waar hoort. Bovendien bespaart het hebben van genoeg bergruimte jou een heleboel ergernissen. Een aantal tips:

  1. Zet een grote speelgoedkist neer in de woonkamer. Daar mogen de blokken en de houten trein in.
  2. Zet onder het kindertafeltje drie manden: één voor de poppen en poppenkleren, één voor de Lego en één voor de dino’s en andere beesten.
  3. Plaats in de hoek een grote speelgoedkast met daarin kleine dozen en mandjes voor bijvoorbeeld knutselspullen, potloden, papier, maar ook spelletjes, puzzels en boeken kunnen hier een plekje vinden.

Doe hetzelfde in de slaapkamers van de kinderen. Zorg dat er voldoende manden en dozen staan voor het opbergen van speelgoed. De dozen kun je eventueel onder het bed schuiven als dat past, zo creëer je een opgeruimde look.

Speelgoed opbergen in manden en dozen

Manden en dozen zijn niet alleen zeer praktisch voor het opbergen van speelgoed, ze kunnen ook heel stijlvol en leuk zijn! Kies de opbergers passend bij jouw stijl. Zo kun je kiezen voor gevlochten manden die superleuk zijn binnen de boho stijl, maar ook in Scandi interieurs een mooie natuurlijke sfeer neerzetten. Strakke zwarte of witte kisten zijn mooi in moderne interieurstijlen.

De grote houten speelgoedkist past bij elke stijl, maar kan zeker in klassieke, shabby chic of industriële interieur voor een mooi accent zorgen. Het kan ook handig zijn om een kast neer te zetten met allemaal losse manden erin. Plak overal een plaatje op, zodat kinderen die nog niet kunnen lezen, snappen wat in welke mand moet. Klaar met spelen? Dan gaan we nu het speelgoed opbergen! Klaar voor de start… Af!

Opruimen in elke ruimte

Zorg in elke ruimte waar zich speelgoed bevindt, voor opbergdozen. Ook in de badkamer kun je bijvoorbeeld handige opbergmanden plaatsen. Zodat hier duidelijk is waar het badkamerspeelgoed bewaard kan worden. In de tuin of op het balkon is het slim om een kist neer te zetten waar het buitenspeelgoed in bewaard kan worden. In de gang is een passende plek voor het speelgoed geen overbodige luxe. Ga voor een mooi mandje in de gangkast op ooghoogte van je kind. Misschien heb je in de slaapkamer van de ouders zelfs een klein mandje met speelgoed of boekjes staan zodat ze ook hier iets te spelen (en op te ruimen) hebben.

Samen opruimen wordt leuk!

Elk kind vind het leuk om iets nieuws te leren. Of dat nu praten, lopen, lezen of opruimen is. Leer je kind van jongs af aan dat opbergen belangrijk maar ook leuk is. Het is slim om bij het opruimen, een kind een specifieke taak te geven. Laat hem bijvoorbeeld de blokken in de blokkendoos doen. Of leg uit dat hij de knuffels in de speelgoedkast kan zetten en dat de poppen in de speelgoedkist mogen.

Als duidelijk is wat waar opgeruimd moet worden, wordt het een stuk leuker en makkelijker. Misschien zijn ze uiteindelijk zelfs wel trots dat ze al die puzzels helemaal alleen opgeruimd hebben! Tegenwoordig bestaan er ook hele handige speelgoedzakken die je in één keer dicht knoopt met het speelgoed erin.

Tip: Kies voor een bankje met bergruimte onder de zitting. Zo’n multifunctioneel meubel is ideaal voor speelgoed. En natuurlijk om op te zitten, bijvoorbeeld wanneer je een boekje gaat voorlezen.

Ben je klaar met de rommel en ga jij ook speelgoed opbergen? Door voldoende hulpjes in huis te halen kun je dat doen in stijl. Bij WestwingNow hebben we veel opties voor het opruimen van speelgoed. Van de speelgoedkist tot de speelgoedkast en van handige manden en dozen tot grote rekken waar je de manden in kwijt kunt. Hallo opgeruimd huis!