Opruimen & opbergen

Ruim je kamer op! – er is bijna niemand die deze zin niet kent uit zijn jeugd. Dit verzoek werd echter meestal niet met veel enthousiasme ingewilligd. En zelfs vandaag de dag hebben we vaak niet de tijd en motivatie om op te ruimen. En daarom hebben wij handige opruimtips voor je! Creëer een huis waar je je echt thuis voelt. Want wanneer je huis op orde is, is je hoofd dat ook. Je zult zien, met deze tips ga je het zelfs leuk vinden om op te ruimen! 

Orde is alles

Weggooien, ordenen, opbergen. Een belangrijk onderdeel van het thuisgevoel is een opgeruimd huis. In dit artikel over opruimen en opbergen laten we je zien hoe je je huis structureel kunt opruimen, waardoor je orde in je leven krijgt. Of je nu op zoek bent naar ouderwetse huishoudelijke tips of trendideeën van de schoonmaakster Marie Kondo – je vindt het hier allemaal.

Afscheid nemen van spullen

Afscheid nemen van spullen geeft een bevrijdend gevoel. Veel dingen zijn misschien al lang niet meer gebruikt of staan al eeuwen op zolder. Het uitzoeken en weggooien van spullen is een hele klus, wij helpen je daar graag bij door handige tips te geven. En als er weer wat ruimte is gecreëerd, kan je jezelf belonen met een nieuw decoratief object of meubel. Ook handig: je kunt je oude spullen ook verkopen op een rommelmarkt. Dan heb je gelijk budget voor iets nieuws!

Opruimen & opbergen: huishoudtips en meer

Een paar algemene tips die je gaan helpen bij het uitzoeken, opruimen en opbergen van je spullen:

  • Stap voor stap: ga niet in een opruimwoede alle ruimtes in huis in een keer opruimen. Dan haak je waarschijnlijk al snel af. Begin bij een ruimte en pas wanneer deze klaar is, ga je verder.
  • Systematisch: Misschien kan je niet meteen beslissen of iets wel of niet weg mag. Het is het beste om verschillende stapels te maken volgens het systeem “Kan weg” en “Twijfel”. Wanneer je alles hebt gesorteerd, kijk je nog eens goed naar de twijfelgevallen en vraag je jezelf af: heb ik het echt nodig?, heb ik het het afgelopen jaar gebruikt?, ga ik het missen? Als de antwoorden ‘nee’ zijn, kan het weg!
  • Geschikte opbergmogelijkheden: Hoeveel je ook kunt opruimen en sorteren – als je niet de juiste opbergmogelijkheden hebt, zal het moeilijk zijn om het op de lange termijn netjes te houden. Koop daarom geschikte ladekasten, manden, planken, bakken en dergelijke. Met mooie, kwalitatieve opbergplaatsen zal je zien dat het een stuk leuker en makkelijker wordt om het netjes te houden.
  • Samen is het leuker: Waarom nodig je niet een paar vrienden uit om een ‘Take or Toss’-feestje te organiseren? Je vrienden maken dan de beslissing: “Houden” of “Weg”. Wie weet, misschien krijgen je spullen wel een tweede leven bij je vrienden thuis. Win-win!

Opruimen & opbergen: een kwestie van doen

Opruimen kan je leren! Door gewoon te beginnen zal je zien dat je er steeds beter in wordt. In onze opruimen & opbergen-gids geven we je allerlei handige tips voor het onderhouden van je huis en het opbergen van spullen. Wanneer je voor al je spullen een vaste plek hebt, wordt het alleen maar makkelijker om je huis opgeruimd te houden. Vind het juiste opruimritme en geniet van jouw opgeruimde huis!