Reiniging & verzorging

Om zo lang mogelijk te kunnen genieten van het comfort en de sfeer in ons huis, heb je de juiste reiniging & verzorging nodig. Het meubilair is met een liefdevol oog voor detail gekozen en daarom moet de zorg voor het meubilair net zo goed gedaan worden. Wij hebben de beste reinigingstips voor je verzameld. In ons artikel over reiniging & verzorging vind je je handige tips voor het reinigen van meubels, vloeren, textiel en nog veel meer. We hebben ook een aantal oude, beproefde reinigingstrucs voor je, algemene informatie over schoonmaakmiddelen en nuttige adviezen voor de keuken, badkamer en woonkamer samengesteld. Ontdek onze tips voor de reiniging & verzorging van je interieur.

Behangen kun je met deze tips heel makkelijk zelf

Tip! Dekbed wassen; zo slaap je beter

Zij aanzicht van een geel huis met groene luiken en bomen

Met deze tips kan iedereen een buitenmuur verven

Groene werkladder leunend tegen houten gevel

Stappenplan voor Schildersbenodigdheden

Hond zit op tuintegels

Tuintegels schoonmaken: ontdek onze tips

Magnetron met oven in zwarte keuken

Magnetron schoonmaken

Vrouw staat met olie voor een pan

Frituurpan schoonmaken

Frieten met ketchup

Airfryer schoonmaken? Zo werkt het

Wasmachine met vrouwelijke hand die aan de knop draait

Wasmachine schoonmaken - zo werkt het!

oven en plank, op de kookplaat staan twee potten en een pan en vaatdoeken

De oven schoonmaken, zo doe je dat!

Zilver besteck op een tafel

Zilver bestek schoonmaken & poetsen

Wohnzimmer mit grauem Sofa, grüner Deko und Holzmöbeln Holz

Vloerkleed reinigen: zo werkt het!

Kunstleren zitban in bruin met kussens en deken

Kunstleer reinigen - de beste tips & tricks

Leren zitbank in de woonkamer

Suède reinigen: Wij presenteren je onze professionele tips!

Close-up rode wijnglas met rode wijn op eettafel

Praktische hacks: rode wijn vlekken verwijderen

Close-up zilver kleur gedekte tafel met witte borden en zilveren bestek

Zilver reinigen met huishoudelijke reinigingsmiddelen - de belangrijkste tips

Bekleding in blauw met grijs kussen en grijs deken

Bekleding reinigen van gestoffeerde meubels

Badkamer met wit ligbad, borstel, doek en handdoeken

De badkamer schoonmaken wordt een eitje met deze tips

Donker behang met bloemmotief in slaapkamer met bed, decoratieve elementen en accessoires

Behang verwijderen - Hoe doe je dat?

Schone witte zitbank in de woonkamer met decoratieve elementen

Tips van een expert: de zitbank schoonmaken

Lichte slaapkamer met witte gordijnen

Gordijnen wit maken - zo werkt het

Zithoek voor een groot raam in de woonkamer met schone ramen

Huishoudelijke gids: ramen reinigen

Leren zitbank in de woonkamer

Alles over leer reinigen & verzorgen - zo blijft het trendmateriaal lange tijd mooi

Houten stoffer en blik aan witte muur

De grote voorjaarsschoonmaak - Hoe maak je je huis stralend schoon?

3 beproefde en geteste reinigingstips

  • Commerciële schoonmaakmiddelen zijn vaak erg duur. Maar met eenvoudige reinigingstips kunt je jouw huis ook vuilvrij houden tegen een redelijke prijs! Zo kan bijvoorbeeld hardnekkig vuil in de badkuip gemakkelijk met een beetje zout worden verwijderd.
  • Voor je tapijtreiniging kun je terugvallen op natriumbicarbonaat. Om de onaangename geur van een veel gebruikt tapijt weg te krijgen, is het voldoende om het droge tapijt te bestrooien met zuiveringszout en dit te laten inwerken. Stofzuig het er daarna gewoon af!
  • Voor de ruitenreiniging adviseren wij een microvezeldoek en wat afwasmiddel! Azijn is ook een beproefd middel om de ramen streep loos schoon te krijgen.

Algemene informatie over reinigingsmiddelen

Het vinden van het juiste reinigingsmiddel kan soms een hele uitdaging zijn. Het aantal soorten aan reinigingsmiddelen is enorm. Geen wonder, want je kunt niet voor elk meubelstuk hetzelfde reinigingsmiddel gebruiken. Het is belangrijk dat je het juiste middel kiest. Dit is het verschil tussen alkalische en zure wasmiddelen:

  • Alkalische reinigingsmiddelen: Deze reinigingsmiddelen hebben een bijzonder hoge pH-waarde. Het wordt gevormd door de combinatie van water en logen. De hoge pH-waarde van alkalische reinigingsmiddelen is bijzonder geschikt voor het verwijderen van vet en verf. Bij het gebruik van alkalische reinigingsmiddelen moet je altijd de gebruiksaanwijzing van de alkalische reinigingsmiddelen volgen, omdat deze zeer corrosief werken.
  • Zure wasmiddelen: Deze wasmiddelen hebben een lage pH-waarde. Deze reinigingsmiddelen zijn bijzonder geschikt voor het reinigen van jouw badkamer, omdat zuur de perfecte manier is om kalkaanslag te verwijderen.

Handige reinigingstips voor de keuken, badkamer en woonkamer

  • Keuken: Omdat de keuken meerdere keren per dag wordt gebruikt om te koken, heeft netheid en reiniging hier de hoogste prioriteit. Van de keukenvloer tot het kookgerei, alles moet worden schoongemaakt. Natuurlijk hoef je de keuken niet elke dag volledig schoon te maken van vloer tot plafond. Wel moet je één dag per week alles grondig schoonmaken. Je moet de werkbladen echter na elke kooksessie afnemen, zodat er geen voedselresten en dergelijke op de werkbladen achterblijven. Het is over het algemeen aan te raden om eerst de werkbladen en tafels schoon te maken en daarna de vloer schoon te vegen zodat de keukenvloer niet opnieuw vuil wordt.
  • Woonkamer: Hier worden meestal veel elektrische apparaten gebruikt die veel stof aantrekken. Hier moet je de oppervlakken voorzichtig afvegen met een microvezeldoekje zodat je de apparaten niet beschadigt.
  • Badkamer: Een zeepdispenser en een tandenborstelhouder aan de muur kunnen het schoonmaken van de badkamer vergemakkelijken. Dit voorkomt zeepresten en gedroogde tandpasta in de gootsteen. Een gesloten wandkast zorgt er niet alleen voor dat de badkamer er netter uitziet, maar bespaart je ook extra stofvorming.

Met onze praktische tips voor de reiniging & verzorging van je interieur kun je echt gaan genieten van het schoonmaken. Een schoon huis is immer een van de fijnste dingen die er is. In ons artikel over reiniging & verzorging vind je nog meer Life Hacks voor het huishouden. Breng een nieuwe glans in je huis!