Meld je aan en ontvang een €15 voucher!
witte make up orginizer met zwarte kwasten

Bijna elke dame gebruikt wel een beetje make up. De een wat meer, de ander wat minder. Om je make up netjes te bewaren, kun je alles het beste opbergen in een speciaal make up tas. Heb je veel make up en wil je het echt netjes organiseren en ordenen, dan kies je voor een make up organizer. Hiervan bestaan verschillende varianten, van zeer kleine compacte organizers tot ruime exemplaren waar veel inpast. Ga je je make up opbergen? Ontdek hier alles over de make up organizer!

Wat is een make up organizer?

Wat is een make up organizer nu precies? Het antwoord op die vraag is eigenlijk heel simpel. Het is een bak om je make up in te bewaren. Er zitten diverse vakjes en lades in waarin je mascara, oog potloden, poeder, nagellak, kwastjes, lippenstift en dergelijke in kwijt kan. Het fijne hieraan, is dat je de spullen netjes geordend kunt houden én snel kunt vinden.

Voorbeelden van make up organizers

Er zijn veel verschillende makeup organizers op de markt. Ze worden gemaakt van diverse materialen en hebben verschillende formaten. Van extra groot tot compact en klein. Het is slim om bij het kiezen van een make up organizer, onderscheid te maken in de make up die je maar af en toe gebruikt én die die je dagelijks nodig hebt.

 • Een exemplaar van doorzichtig kunststof met verschillende laden en kleine vakjes is ideaal omdat je in een oogopslag kunt zien wat waarin zit. Hierin geef je elk soort make up een eigen plekje en je kunt er zelfs haar accessoires in verbergen. Handig voor de spullen die je niet elke dag nodig hebt.
 • Voor de spullen die je elke dag gebruikt, kun je beter kiezen voor een open bakje met verschillende hoge vakjes waar de producten goed in kunnen blijven staan. Hierin kun je de foundation, mascara, blush, poeder, oogpotlood en lippenstift die je elke dag op doet in stoppen.
 • Er bestaan ook exemplaren die afsluitbaar zijn. Dit zijn dozen of soms tassen met een deksel waaronder je diverse vakjes en schapjes hebt.
 • Ga je liever voor een kleiner exemplaar, dan kies je voor een plattere variant waarin je al je make up producten liggend bewaart.
 • Je kunt ook kiezen voor een handige lade verdeler! Deze leg je gewoon in een lade van je kast en hierin kun je wel al je makeup heel netjes ordenen.

Stop de verzamelwoede!

Bedenk bij het kiezen van een make up organizer dat je niet eindeloos make-up kan blijven bewaren. Zoek al je makeup eens goed uit, gooi de dingen weg die niet goed meer zijn en geef dingen weg die je nooit gebruikt. Misschien kan je iemand er wel heel blij mee maken!

Houd jij van overzicht en orden je graag je spullen in dozen of boxen? Bekijk een onze tips voor het opbergen van schoenen, speelgoed of sieraden!

Waarom zou je je make up opbergen?

Als je gek bent op een minimalistische, strakke look dan wil je vast en zeker het liefst je make up netjes onzichtbaar wegwerken. Ga dan voor een dichte doos in een kast of kies voor een lade verdeler die je in een lade stopt. Is jouw stijl excentriek, speels of bohemian? Wil jij je make up producten juist wel een zichtbaar plekje geven in huis? Dan kies je voor een make up organizer die je make-up netjes organiseert maar waarmee je ook een decoratief accent kan geven aan de ruimte.

5 Tips voor het opbergen van make up

 1. Combinaties maken

  Combineer verschillende potjes, bakjes en bekers om verschillende soorten make-up stijlvol te ordenen. Zet bijvoorbeeld op een plankje onder je spiegel een beker neer voor oogpotloden en mascara en daarnaast een beker voor kwasten en vijlen. Zet een lagere bak neer waarin je al je nagellak bij elkaar zet. En vergeet ook niet om een pot neer te zetten met wattenstaafjes en watjes.
 2. Spiegelplank

  Ga voor een spiegel met een plankje eronder. Hiervan bestaan veel hele leuke exemplaren. Een spiegel met glanzend gouden lijst van metaal bijvoorbeeld of een houten exemplaar met een houten plankje. Zet ook hierop een of meerdere bakjes en potjes voor al je make up.
 3. Taartplateau

  Een taartplateau als make up opberging? Jazeker! Dit geeft je makeup en je kaptafel een gezellige, nostalgische look. Je kunt het plateau ook alleen voor je parfums gebruiken.
 4. Kartonnen doos

  Een taartplateau als make up opberger? Jazeker! Dit geeft je makeup en je kaptafel een gezellige, nostalgische look. Je kunt het plateau ook alleen voor je parfums gebruiken.
 5. Make up organizer zelf maken

  Ben je handig, dan kun je ook zelf een make-up organizer maken. Kies een mooi blok hout en maak hier in diverse uitsparingen. Een uitsparing voor haarspeldjes, een uitsparing waar een klein bekertje voor je mascara en oogpotlood in past én een voor watjes en wattenstaafjes.

Handige tips voor het opbergen van make up

Bedenk in elk geval op welke manier je jouw make up wilt organiseren. Wil je je make up decoratief een rol laten spelen in je interieur of wil je het liever onzichtbaar en strak wegwerken? Kies je voor het een dan kom je bij andere bewaaroplossingen uit dan wanneer je voor het ander kiest. Denk er bijvoorbeeld ook over na of je je make up organizer wilt kunnen meenemen op vakantie of als je ergens gaat logeren.

Make up organizers voor onderweg

Wil je jouw make up organizer graag meenemen wanneer je op vakantie gaat? Dan kun je het beste kiezen voor een soort make up tas waarin je verschillende vakken en compartimenten hebt. Het voordeel van een organizer met een zachte buitenkant is dat deze vaak minder ruimte inneemt in je koffer of weekendtas. De make up tas heeft van een klep met rits aan de bovenzijde die volledig open kan zodat je alles goed kunt zien. Ideaal om tijdens een reis hetzelfde comfort en overzicht te hebben als thuis!

Bij Westwing hebben we allerlei opberg dozen, boxen en organizers voor elke ruimte van je huis. Registreer je op Westwing en mis geen enkele exclusieve deal om make up veilig op te bergen