Meld je aan en ontvang een € 15 voucher!
beige muur met moderne art

Ben je van plan om jouw huis wat meer kleur te geven? De juiste kleur bepalen voor in een kamer kan best lastig zijn. Wil je niet gelijk een hele felle kleur op de muur maar ook geen wit? Ga dan voor de kleur beige! Een neutrale kleur, met een rustige ondertoon die een chique touch aan elke ruimte geeft. Samen met de kleurenexperts van Flexa leggen we je uit waarom een beige muur in je interieur altijd een goed idee is.

Wat doet de kleur beige in een ruimte?

Een andere kleur op de muur kan weer een geheel nieuwe sfeer in huis brengen. Zo ook een beige muur! De kleur beige is vrij licht en stamt eigenlijk af van lichtbruin. De kleur wordt ook wel aangeduid met een omschrijving ‘zandkleur’. En dat verklaart dan ook meteen de reden dat de kleur zo’n verzachtende uitstraling heeft. De lichte kleur geeft je namelijk een rustig en ontspannen gevoel.

Naast de verzachtende uitstraling is beige ook een tijdloze en betrouwbare kleur. Hierdoor geniet je jarenlang van de schoonheid van deze kleur en weet je precies wat je te wachten staat. En wist je dat beige een aardetint is? Aardetinten zijn kleuren die terugkomen in de natuur en een warme en natuurlijke kleur zijn. Waarom beige onze favoriete kleur voor op de muur in de woonkamer is?

  • Beige verbindt, de kleur brengt evenwicht in de rest van jouw interieur;
  • Het is een tijdloze kleur;
  • Beige brengt een warme uitstraling met zich mee;
  • Beige geeft jouw interieur een rustieke uitstraling;
  • Deze neutrale kleur is perfect te matchen met andere kleuren.

Onze 5 favoriete Flexa beigetinten die prachtig staan in ieder interieur!

Wat betreft een beige muur kun je nog steeds alle kanten op gaan. Want wist je dat er verschillende tinten beige zijn? Zo is er voor ieder interieur de perfecte tint te vinden! Wij lichten vijf beigetinten toe die niet alleen apart waanzinnig zijn, maar ook sámen de show stelen.

1. Delicate Bean

Om te beginnen met Delicate Bean. Deze beige tint is heel verfijnd, zorgzaam en eigentijds. Dit is één van de lichtere beige tinten en zit een beetje tegen het lichtgrijs aan. In de kleurenwereld zou je dit ook wel greige kunnen noemen: lichtgrijs met een toefje bruin. Op zoek naar een grijze muurverf van Flexa? Lees dan eens ons artikel over een grijze muur.

2. Gentle Umber

En we gaan door naar Gentle Umber! Deze tint is alweer iets donkerder. Het heeft dan ook een ondertoon van amber. Een muur met de kleur Gentle Umber staat gelijk aan een warme beige muurverf.  De kleur straalt dan ook een enorme dosis aan warmte uit. Enorm comfortabel en te beschrijven als zongebleekt.

3. Sandy Steps

Deze beigetint laat je wegdromen. Alsof het hartje zomer is en je aan het strand ligt. Voeten in het zand en dat frisse briesje door je haren. We hebben het natuurlijk over Sandy Steps, ook wel sandstone beige muurverf genoemd! De kleur kenmerkt zich als intiem, ontspannen, zacht en vriendelijk. In de woonkamer hieronder is naast Sandy Steps ook de kleur Fresh Linen voor het lakwerk gebruikt. Benieuwd naar andere wittinten van Flexa? Neem eens een kijkje in ons artikel over een witte muur.

4. Subtle Greige

Daar hebben we ‘m weer: greige. Maar dit keer Subtle Greige. En warme beige kleur met een gele ondertoon. Deze tint geeft jouw kamer een vriendelijke, open en harmonieuze uitstraling!

5. Iets Veen

Last but not least: Iets Veen. Deze tint gaat wat meer de bruine kant op van beige. De chique, zachte en ingetogen kleur verzacht jouw interieur. Met de natuurlijke en tijdloze uitstraling geniet je over tien jaar nog steeds van de puurheid van deze kleur! Benieuwd naar de Flexa-tinten voor een bruine muur? In ons artikel vertellen we je onze 5 favorieten!

Samen met de experts van Flexa schreven we nog 14 andere artikelen over muurkleuren. Zo ontdek je onze 5 favoriete Flexa tinten voor elke kleur en stijl. Ben je helemaal weg van het chique effect van beige? Wat dacht je van de hotel chique look? Deze stijl past ook prachtig bij donkere kleuren op de muur. Bekijk de Flexa-kleurenkaart en raak geïnspireerd door de vele mogelijkheden!

Dé praktische beigetip van Flexa

Beige is allesbehalve saai! Het ligt er alleen aan wat je met de kleur wilt uitstralen. Je kunt namelijk alle kanten op. Gecombineerd met andere neutrale kleuren zoals cappuccino’s of crèmes met gele ondertoon geeft het een zachte, zanderige en serene sfeer. Maar combineer je het met zwart of neon-tinten dan creëer je spannende, unieke combinaties!

Beige muurverf in verschillende interieurstijlen

Het fijne aan een beige muur is dat het in meerdere interieurstijlen tot zijn recht komt. Zo versterkt de kleur in een landelijk interieur het natuurlijke en ruimtelijke aspect. Hierbij blendt de kleur namelijk perfect met lichte tinten. Maar ook bij een retro interieur komt de kleur fantastisch uit. De aardetint verzacht namelijk de wat donkerdere kleuren en verbindt het als één geheel.

Shop de landelijke look:

Zo style je een beige muur met de rest van je interieur

Hoe style je de rest van je interieur met deze lichte kleur muur? Want welke kleur gordijnen matcht bij een beige muur bijvoorbeeld? Eigenlijk is beige een hele makkelijke kleur, want beige is een kleur die in bijna alle materialen terugkomt. Dat is handig! En omdat het zo veelzijdig is, combineert beige perfect met andere neutrale kleuren zoals crème, wit en grijs. Maar ook met meer dominante en warme tinten zoals oranje en bruin, of lila en blauw is beige prachtig.

Deze gordijnen matchen bijvoorbeeld perfect met een beige muur..

Een bruine bank bijvoorbeeld versterkt de warme uitstraling en creëert een comfortabele sfeer. En door er dan weer een witte marmeren salontafel naast te zetten wordt het een chique geheel. Wat betreft gordijnen kun je ook alle kanten op! Zo geven witte gordijnen een licht en ruimtelijk gevoel. Terwijl blauwe gordijnen meer een elegante en hartelijke sfeer met zich meebrengen.

Hoe style je een beige muur met de juiste accessoires?

Naast meubels is een beige muur ook erg eenvoudig te stylen met woonaccessoires. Zo komen niet alleen lichte, maar ook donkere accessoires erg goed naar voren. Wat dacht je van witte vazen in verschillende hoogtes gestyled op een modern dressoir? Of maak er een echte accentmuur van door verschillende abstracte posters in donkere of houten lijstjes op te hangen.

Met deze posters zet je je beige muur in de spotlight…