Meld je aan en ontvang een € 15 voucher!
westwing turquoise muur met hanglampen en witte lamp

Tropisch, luchtig én ruimtelijk. Met een turquoise muur creëer je een instant vakantiegevoel. Omdat deze kleur zo opvallend is kan het lastig zijn om de rest van je interieur en muren te stylen. Samen met de experts van Flexa geven onze interieurexperts je tips voor het stylen van een turquoise muur in verschillende woonstijlen.

Wat doet de kleur turquoise in een ruimte?

Turquoise is een mix van blauw en groen: een ontspannende kleur die verkoeling geeft. Het doet veel mensen denken aan de oceaan. Het is dan ook niet gek dat een turquoise muur je een vakantiegevoel geeft. De kleur is namelijk heel helder en luchtig en laat jou echt ontspannen. Met een turquoise muur in de slaapkamer kan je al jouw gedachten van de dag loslaten en echt je rust pakken.

Daarnaast is een turquoise muur heel ruimtelijk. Lichte kleuren weerkaatsen namelijk nog meer het invallende licht waardoor de ruimte optisch groter lijkt. Met een oneindige uitstraling als gevolg. Deze blauwgroene kleur geeft je weer genoeg energie om er tegenaan te gaan en wekt ook jouw creativiteit op. Genoeg redenen dus om jouw muur turquoise te verven! We zetten de grootste voordelen van deze prachtkleur nog even op een rij:

  • Een turquoise muur maakt jouw kamer helder en ruimtelijk;
  • Turquoise geeft je een vakantiegevoel;
  • Deze kleur geeft jouw kamer een rustgevende uitstraling;
  • Turquoise geeft jouw kamer energie en wekt creativiteit op.

Shop deze look op Westwing:

Turquoise muurverf: onze 5 favoriete Flexa-tinten

Van licht naar donker: er zijn genoeg tinten turquoise met ieder hun eigen unieke kenmerken. Ze zijn niet alleen prachtig op zichzelf, maar combineer je de kleuren dan maken ze echt een verpletterende indruk. Hierbij vijf tinten turquoise die schitterend staan in iedere ruimte.

1. Early Dew

Early Dew is een vergrijsde tint met een groene ondertoon die in elk licht eigenlijk een beetje anders lijkt. Het is één van de nieuwere tinten turquoise met een erg frisse, stabiele en rustige uitstraling.

2. Celadon Mint

Ook de Celadon Mint verandert zo betoverend mee met het licht dat je er nooit op uitgekeken raakt. Hierdoor krijgt de lichte tint ook een spiritueel kenmerk die voor iedereen weer anders aan kan voelen. Deze tint geeft jouw kamer ruimtelijk gevoel en laat een pure indruk achter!

3. Mild Ocean

Wanneer je constant terug wil denken aan die o-zo heerlijke strandvakantie in het buitenland dan is de Mild Ocean echt iets voor jou! Deze toonkleur is zo tropisch dat je bijna gaat geloven dat je weer terug bent op het strand.

4. Full Aqua

Ben jij op zoek naar een iets donkerdere tint turquoise omdat je iets meer warmte uit wilt stralen? En omdat je de sfeer in jouw kamer naar een hoger niveau wilt tillen? Full Aqua is een diepe kleur met een rijke uitstraling. Wil je het nog een tintje donkerder? Neem dan eens een kijkje in ons artikel over het stylen van een donkere muur.

5. Puur Branding

Puur Branding is een kleur die heel veel kalmte uitstraalt en toch erg krachtig is. Vergeleken met Mild Ocean en Celadon Mint is het een iets donkerdere tint met een groene ondertoon. De kleur heeft een rustgevende werking en is daarom ideaal voor in de slaapkamer. Daar droom je pas echt bij weg!

Deze vijf tinten zijn onze favorieten, maar er is nog veel meer! Flexa heeft een overzichtelijke kleurenkaart waar je zelf eens rustig overheen kunt kijken. Misschien word je wel verrast door een andere tint turquoise of blijkt paars ineens helemaal jouw ding te zijn. Ook schreven we samen met Flexa nog over veel meer muurkleuren: van goud tot groen.

Dé praktische tip van Flexa voor turquoise

Zachte turquoise tinten komen prachtig tot hun recht in ruimtes met een koeler licht. Zo kun je de hele ruimte in deze prachtkleur verven en ontdek je alle verfijnde nuanceverschillen op de muren.

Hoe combineer je turquoise muurverf met verschillende interieurstijlen?

Bij turquoise denk je waarschijnlijk al snel aan een licht, ruimtelijk en subtiel interieur. Logisch, want die interieurkeuzes zijn ook waanzinnig! Maar door de verschillende tinten zijn er nog véél meer mogelijkheden. De donkere toonkleuren passen namelijk ook perfect in een industrieel, retro of Bohemian interieur. Je moet alleen even weten hoe je ze combineert.

Wanneer je een wat stoerder, klassieker of juist vrolijker interieur hebt, zijn de wat donkerdere turquoise tinten perfect. Ze versterken de andere aanwezige kleuren en vormen een geheel. Zorg er wel voor dat het niet één hele donkere ruimte wordt. Wanneer je kiest voor een donkere turquoise muur, match die dan met wat lichter gekleurde meubels. Zoals een hoekbank in beige grijs.

Hoe match je de rest van je interieur met een turquoise muur?

Een lichte, subtiele en overzichtelijke kleur als turquoise is erg goed aan te kleden. Qua materialen kun je alle kanten op. Wanneer je kiest voor houten meubels en andere natuurlijke materialen zoals jute, bamboe en rotan ga je voor die prachtige landelijke sferen. Voeg er een wit gordijn aan toe voor een elegante look.

Shop de landelijke look:

Hoe match je een turquoise muur met de juiste accessoires?

Zoals we eerder al zeiden, brengt turquoise een hoop rust en stabiliteit met zich mee. Hierdoor is het ook een erg gemakkelijke muur om te stylen. Wanneer je het helder en puur wilt houden, laat je de muur spreken. Maar houd jij juist van details en mogen woonaccessoires echt niet ontbreken in jouw huis? Dan is een witte wandklok met gouden accenten een perfecte toevoeging. Samen met nog wat mooie schilderijen vul je de muur met subtiele accessoires.

Ben je helemaal weg van deze kleur? Lees dan eens ons artikel over turquoise. Hier lees je alles over het stylen van deze beachkleur.