Woonkamer in turquoise met witte details

Turquoise kan in de woonkamer op vele manieren geimplementeerd worden. Vanwege zijn licht- en frisheid is deze kleur voor zowel kleine als grote ruimtes geschikt. De kleur heeft door het hoge blauwe gehalte een kalmerende werking en bevordert de concentratie. Wist je dat mensen die turquoise als muurverf kiezen bijzonder ruimdenkend zijn en vaak iets nieuws willen proberen?

Breng nieuwe impulsen in huis! Onze interieurspecialisten geven je de nodige tips en trucs en vertellen je met welke kleuren turquoise tot zijn recht komt.

Het kleureffect van turquoise

  • Effect 1: Afhankelijk van de verhouding in de gemengde kleur heeft een koel effect, soms meer en soms minder. De blauwachtige toon is vooral door zijn verfrissende en verkwikkende werking overtuigend. We associëren de kleur turquoise met zee, lucht en ijs. Een ander pluspunt is dat de toon het felle zonlicht op een aangename manier in de kamer absorbeert. Het is daarom een perfecte muurverf voor zeer zonnige kamers.
  • Effect 2: Licht turquoise op de muur kan kleine ruimtes groter doen lijken. Bijna alle kamers in jouw huis profiteren van deze functie. Vooral slaap-, woon- en studeerkamers bieden een ideale basis voor een muur in een frisse blauwgroene tint. Bovendien verspreidt een helder turquoise een jeugdige, sportieve frisheid en geeft het blijk van creatieve moed om de iriserende kleur te laten zien. Probeer het uit en durf wat dieper in de kleurpot te graven.
  • Effect 3: Met een donkerder turquoise daarentegen toon je extravagantie en stijl. Vooral in combinatie met zwart en goud is deze donkere tint zeer glamoureus en doet hij aan de jaren twintig van de vorige eeuw denken. Voor zeer kleine ruimtes is een donkere turquoise minder geschikt, omdat er zoveel ruimte verloren gaat en de kleur de ruimte zou kunnen overbelasten.

De verschillende tinten turquoise – onze 4 meest populaire stijlen

De combinatie met geel

Het kan perfect worden gecombineerd met warme aardetinten en zachtgele nuances gecombineerd worden. Vooral rijk mosterdgeel ziet er zeer stijlvol en elegant uit. Ook decoratieve accessoires in goud harmoniëren perfect met deze blauwgroene tint. De gele kleur brengt de zon in huis en een heldere turquoise kleur zorgt voor frisheid, wat perfect voor een verkwikkende zomerse inrichtingsstijl zorgt. De kleurencombinatie geel en turquoise is onlosmakelijk met zwembaden, vakanties en de zomer verbonden.

De combinatie met wit

Een stijlvolle combinatie met wit geeft in een oogwenk jouw woning een Caribisch vakantiegevoel. De populaire maritieme inrichtingsstijl kan ook met deze kleurencombinatie opgeroepen worden. Leef je creatieve vrijheid uit! De combinatie met wit is een populair duo. Als bijzettafel, wanddecoratie of gestoffeerde meubels – wit en turquoise harmoniëren gewoonweg uitstekend met elkaar. Met natuurlijk gekleurde elementen van materialen zoals hout, bast, rotan of sisal kan je de maritieme look bij jouw thuis vakkundig afronden.

De combinatie met rood

De combinatie met rood is vooral mooi als de bladeren buiten gekleurd zijn. Als de dagen korter worden, vertrouwen we op sterke kleuren. Een kleurrijke combinatie van rode en turquoise elementen maakt jouw huis gewoonweg prachtig. De sterke kleuren fleuren niet alleen het huis, maar ook onze stemming op. Een donkerrode kleur zorgt voor een eenvoudig uiterlijk en een heldere turquoise kleur geeft de nodige flair. De kleur geeft de sfeer een fris tintje en het rood zorgt voor een gezellige leefruimte.

De combinatie met grijs

We voelen ons in de glorieuze jaren twintig als we onze huiselijke sfeer in zwart wikkelen. Donker turquoise geeft een extra portie elegantie en de blauwachtige ondertoon heeft onmiddellijk een kalmerend effect. Een zeer donker turquoise met een rijke zwarte kleur is bijzonder elegant. De kleuren gaan goed samen en te sterke licht-donker contrasten worden hier zacht en aangenaam. Een mannelijke glam chic die zijn hoogtepunt met fluweelachtige materialen bereikt.

Stijl turquoise met verschillende materialen

Natuurlijke materialen zoals een houten vloer, een sisal vloerkleed of bamboehouten parket zijn bijzonder geschikt om te combineren. Deze natuurlijke materialen geven de blauwachtige kleur lichtheid en dompelen de sfeer onder in een maritieme stijl die meteen aan zomer, zon en zee doet denken. Een rijke turquoise kleur past uitstekend bij kostbare materialen zoals fluweel of een zware linnen stof. Met glanzende elementen in messing of goud tover je een vrouwelijke jaren twintig stijl tevoorschijn. Ook de frisse turquoise nuances maken zichzelf ideaal als decoratieve katoenen kussens op een witte bank.

Wil je direct aan de slag na het zien van al deze prachtige combinaties? Registreer op Westwing en mis geen enkele exclusieve deal om je interieur te voorzien van een beetje turquoise.