Topmerken tot -70%! Registreer nu!

Woonkamer lamp met witte stoelen

Je huis is af. De meubels staan, je kunt uitgebreid tafelen, koken, ontspannen op de bank en slapen in een comfortabel bed. Je hebt zelfs nagedacht over de decoratie en er hangen mooie items aan de wand. Er is weliswaar meer nodig om een fijne sfeer te creëren in huis, namelijk: licht. Lampen zijn in elke woning onmisbaar. Zo ook de lamp voor de woonkamer.

Een lamp zorgt boven de eettafel voor prettig licht om bij te eten. Een lamp aan de wand zorgt voor sfeer. Een vloerlamp is een blikvanger in de zithoek en een plafondlamp zorgt ervoor dat de gehele ruimte goed verlicht is. Bij Westwing hebben we heel veel opties voor jouw lichtplan. Ontdek onze tips en kies de beste lamp voor jouw woonkamer.

Welk soort lamp in de woonkamer

Welke lampen je kiest voor welke ruimte hangt van een aantal factoren af. Allereerst moet de lamp passen bij je interieurstijl. Over lampen passend binnen diverse stijlen lees je later meer. Ten tweede is het belangrijk om goed te bedenken wat je doel is met de lamp. Moet de lichtbron direct of indirect licht schijnen? En moet de lamp voor sfeer zorgen of moet je erbij kunnen werken of lezen? De derde vraag die je jezelf moet stellen, is of de lamp nog overige opties dient te hebben. Zoals een dimfunctie of de mogelijkheid de lamp te verstellen of draaien. Als je de juiste lampen kiest, kun je elk hoekje in stijl én functioneel verlichten.

  1. Welke stijl speelt de hoofdrol in jouw interieur? Kies op basis hiervan voor een klassiek, modern, glamorous, Scandi, boho, landelijk of futuristisch exemplaar. Jouw woonkamer lamp dient stijlvol te worden geïntegreerd in de bestaande look.
  2. Wat is het doel met je lamp in de woonkamer? Het is verstandig om een goede mix te maken van directe en indirecte lichtbronnen. Zo kiezen veel mensen voor een grote hanglamp boven de eettafel, een gericht licht in de vorm van een of meerdere spots in de keuken zodat je goed kunt zien wat je doet terwijl je het eten bereidt en dan nog enkele sfeermakers aan de wand en in de zithoek. Het is verstandig om vooraf een lichtplan te maken, zodat je goed weet waar een lamp moet komen en welk type lamp voor dat doel geschikt is. Zo ontstaat een goed verlicht interieur.
  3. Wat is het doel met je lamp in de woonkamer? Het is verstandig om een goede mix te maken van directe en indirecte lichtbronnen. Zo kiezen veel mensen voor een grote hanglamp boven de eettafel, een gericht licht in de vorm van een of meerdere spots in de keuken zodat je goed kunt zien wat je doet terwijl je het eten bereidt en dan nog enkele sfeermakers aan de wand en in de zithoek. Het is verstandig om vooraf een lichtplan te maken, zodat je goed weet waar een lamp moet komen en welk type lamp voor dat doel geschikt is. Zo ontstaat een goed verlicht interieur.

Woonkamer lampen in elke stijl

Welke stijl speelt de hoofdrol in jouw interieur? Kies een lamp die mooi past bij de rest van je stijl óf ga voor een echte eyecatcher en zet je lamp is als decoratieve blikvanger.

  • Klassieke stijl

Passend bij de klassieke stijl kun je gaan voor een subtiele schemerlamp op hoge poot of een sierlijke wandlamp met een linnen kapje. Houd het bij kleuren als zilver en natuurlijke tinten als beige, bruin en gebroken wit.

  • Landelijke stijl

Binnen de landelijke stijl passen hout en lichte tinten als wit en creme. Ook de klassieke lampen kunnen goed passen bij de landelijke stijl.

  • Scandi stijl

De Scandi stijl draait om lichtheid en frisheid. Voldoende licht is hier dus meer dan ooit van belang. Binnen deze stijl zien we vormen die moderner, strakker en luchtig zijn en vaak slanke vormen hebben. Een metalen wandlampje in wit, een bijzonder gevormde hanglamp in lichtblauw of een hoge staande lamp met een klein kapje; Scandi lampen zijn stuk voor stuk prachtig in de woonkamer.

  • Moderne stijl

Moderne lampen passen eigenlijk bij veel interieurs, maar binnen een strak interieur integreren ze perfect. Moderne lampen zijn puur van vorm, zonder poespas met wel zeer functioneel. De lampen zijn vaak wit of zwart van kleur.

Decoratieve lamp in de woonkamer

Een bijzonder type lampen zijn decoratieve lampen. Naast de fictionaliteit van het licht hebben ze een decoratieve werking. Ondanks dat ze niet branden zijn decoratieve lampen blikvangers in de ruimte. Als lamp in de woonkamer kun je bijvoorbeeld kiezen voor een bijzondere oosterse lamp in koper aan het plafond die bijzonder licht verspreidt of stel je een glinsterende kroonluchter in glam stijl voor die altijd indruk maakt, ook als het lichtje niet brandt.

Ben je overtuigd geraakt en shop je jouw nieuwe woonkamer lamp bij Westwing? Ontdek de lampen in glam stijl of met een strakke en moderne look en maak het lichtplan voor de woonkamer compleet.