Ontdek onze interieur sale -70%!

Ontdek onze interieur sale -70%!

Eetkamer in Hygge stijl

Denemarken wordt beschouwd als een van de gelukkigste landen ter wereld volgens het ‘World Happiness Report’ van de VN. Op nummer 1 staan de Finnen, daarna komen de Denen. Over het algemeen doen de Scandinaviërs het verrassend goed als het gaat om geluksgevoelens – ondanks de lange, donkere winterdagen. De vraag rijst dus: hoe doen de Denen dat? Het antwoord is te vinden in het hygge-concept. Onder het Deense woord ‘hygge’ (gezelligheid, veiligheid) schuilt een hele filosofie, die begint bij de inrichting van je huis. Wij vertellen je hoe je hygge toepast in jouw interieur.

Warme kleuren voor een behaaglijk, ruimtelijk gevoel

Als je meer gezelligheid wilt ervaren thuis, kan je het beste de populaire tinten van de Hygge-woonstijl toepassen. Deze kleuren zijn vooral gebaseerd op de Scandi stijl. Warme natuurlijke tinten zoals beige, crème en bruin zijn de basis. Maar ook neutrale kleuren zoals wit, zwart en grijs maken deel uit van de hygge-interieurstijl. Als je kleurrijke accenten wilt toevoegen om meer variatie in een ruimte te creëren, zijn blauwe en groene tinten de perfecte keuze.

Tip: Vooral planten zijn bijzonder geschikt om subtiele kleuraccenten toe te passen.

Natuurlijke materialen voor een extra hygge-gevoel

Niets is comfortabeler dan zachte natuurlijke materialen. Deze materialen spelen dan ook de hoofdrol in het hygge-interieur. Ga voor zachte dekens, bruin leer en massief hout om je interieur warmte te geven. Maar er zijn meer materialen die het hygge-gevoel stimuleren. Onze favorieten:

 • Schapenvachten
 • Sisal manden
 • Hoogpolig vloerkleed
 • Stoffen schommelstoelen
 • Linnen tafeltextiel
 • Wol en gebreide dekens
 • Leren stoelen
 • Massief houten tafels
 • Handgemaakt serviesgoed

Het hygge-recept voor geluk: hoe de Deense mentaliteit ook ons interieur bereikt

Hygge in Denemarken behoort tot de traditie en is een levensfilosofie die men al jong aangeleerd krijgt. Deze Deense gezelligheid willen wij ook thuis ervaren! Wij laten je zien welke aspecten belangrijk zijn om het ultieme hygge-gevoel in huis te halen.

3 belangrijke aspecten voor het ultieme hygge-gevoel

 1. Goed eten en drinken

  Liefde, zoals je weet, gaat door de maag. Hetzelfde geldt voor het hygge-gevoel. De Denen zitten graag aan een grote tafel met lekker eten en goed gezelschap. Tafelen doen ze daar tot in de late uurtjes.

 2. Vrienden en familie

  Zonder goed gezelschap is er geen hygge-gevoel voor de Denen. Het hygge-interieur straalt dan ook gastvrijheid en warmte uit. Iedereen is welkom!

 3. Sfeervolle verlichting

  Sfeervol licht in warme tinten zorgt voor meer gezelligheid en dus voor meer hygge. Met kaarsen, haardvuur en sfeerverlichting creëer je eenvoudig een hygge-sfeer.

De vijf pijlers van de Hygge-levensstijl

Toegegeven, we zijn al lang gefascineerd door de lichtheid en het gemak van het Scandinavische interieur. Nu willen we ook de Hygge-filosofie van het leven erachter ontdekken en imiteren. Het recept voor geluk word je in slechts vijf eenvoudige stappen uitgelegd:


In vijf stappen naar het hygge-geluk:

 1. Hygge = home: hygge omarmt het thuisgevoel. In plaats van opgedirkt in een restaurant te zitten, draait het bij hygge juist om de ontspannen thuissfeer. Dus nodig al je vrienden uit, maak een eenvoudige maaltijd en geniet vooral van het samenzijn in een huiselijke setting.
 2. Hygge = natuur: de aanhangers van de hygge-levensstijl genieten maximaal van de natuur. Dus hup, telefoons aan de kant, wandelschoenen aan en het bos in! Ook binnen kan je de natuur ervaren door veel met natuurlijke materialen te werken. Ook leuk: knutsel je eigen decoratie van dennenappels en andere vondsten uit het bos.
 3. Hygge = eenvoud: helemaal hygge is blij zijn met de kleine dingen. Plan bewust geen afspraken en verplichtingen en neem gewoon tijd voor jezelf. Lees een boek, kook eens uitgebreid of slaap uit zonder schuldgevoel. Ook heel hygge: urenlang naar buiten staren!
 4. Hygge = geniet van het moment: het snelle leven van vandaag de dag vliegt aan ons voorbij. Stress en een ongezonde levensstijl liggen op de loer. Stop de tijd voor even en geniet van het moment. Tijd speelt geen rol, alleen het hier en nu telt.
 5. Hygge = digitale detox: we worden allemaal opgeslokt door ons mobiele telefoons, laptops, tablets en meer. Deze overdaad aan prikkels zorgt voor negativiteit en stress. Doe zoals de Denen doen en leg regelmatig alle elektronica aan de kant om met je familie en vrienden van de kleine dingen te genieten. Deze digitale detox is helemaal hygge en wij zijn fan!