Eetkamer met zicht op grote keuken

Vroeger was een luxe stijl nog een doodzonde, tegenwoordig kan het ons niet luxe genoeg zijn. Luxe is een teken van welzijn. We veroorloven ons graag een beetje luxe! En dit hoeft niet gelijk een droomvilla of Bentley te zijn. Het zijn juist de kleine dingen die ons gelukkig maken. Wij vertellen je alles over luxueus wonen zonder dat je daarvoor eerste de loterij moet winnen.

Wat is luxe stijl?

Wat wij als luxe ervaren, verschil per persoon én per periode. Vroeger waren stromend water, verwarming en eten, een luxe. Tegenwoordig is dat vanzelfsprekend. Soms is luxe zelfs paradoxaal. Vroeger waren spieren en een laag vetgehalte van het lichaamsgewicht een teken van hard werken en een lage status. Nu is een getraind en slank lichaam onlosmakelijk verbonden met het beeld van succes en een gelukkig leven.

Luxe goederen worden geassocieerd met rijkdom en macht. Vaak behoren deze producten niet tot de eerste levensbehoeften. Je kunt ook zonder luxe, maar fijn is het wel wanneer we onszelf verwennen met bijzondere producten die ons voor even de koning te rijk laten voelen. Luxe wordt steeds toegankelijker. Je hoeft geen zak geld meer te hebben om je luxe te kunnen veroorloven. Het is persoonlijk, net als een folklore interieur.

Dagelijkse luxe

Naast een luxe villa, dure auto of een eigen zwembad, zijn er andere vormen van luxe. Zoals design. Design houdt zich bezig met het creëren van een object in zijn mooiste en puurste vorm. Daarom vallen designmeubelen, designkleding en designaccessoires duidelijk in de categorie luxe. Het voegt iets toe aan je identiteit. Zoals een handtas van een bekend designmerk of een designstoel waarmee jij je onderscheidt van de rest.

Vakantie is ook een vorm van luxe. Voor sommigen is een korte citytrip naar een stad in eigen land al een luxe. Voor anderen zijn deze reizen meer alledaags of normaal. Luxe wordt daarom door iedereen anders geïnterpreteerd. Wat versta jij onder een luxe stijl?

Een leven in luxe

Wie veel van zichzelf vraagt, wil beloond worden voor zijn harde werk. Voor degenen die op zoek zijn naar een beetje luxe, zijn er een paar basisprincipes die ten grondslag liggen aan een leven in luxe.

De 5 basisprincipes voor een leven in luxe

  • Feit 1: keuze hebben is een luxe. Verzamel meerdere vazen, kandelaren, serviezen, besteksets en kussens zodat je altijd kunt kiezen.
  • Feit 2: gun jezelf luxe! Het hoeft niet altijd groot en duur te zijn. Alles – groot of klein – wat jou fascineert en gelukkig maakt is luxe. Een sierkussen van een mooie stof is ook al luxe!
  • Feit 3: hoogwaardige materialen zijn van oudsher onderdeel van luxe. En dat is nog steeds niet veranderd. Metaal, glas, zijde en massief hout hebben een hogere prijs, maar hier heb je wel een leven lang plezier van.
  • Feit 4: luxe is het tegenovergestelde van troep. Goedkoop is duurkoop. Kies dus bewust welke meubels en accessoires je in huis zet en ga voor kwaliteit in plaats van kwantiteit.
  • Feit 5: luxe betekent verwennen. Alles waar jij gelukkig van wordt, is luxe. Het hoeft niet altijd functioneel te zijn, luxe prikkelt de zintuigen. Trakteer jezelf daarom op iets waar jij gelukkig van wordt.

Luxe design voor een luxe stijl

Uniek design van de hoogste kwaliteit: luxe meubelen worden niet alleen gebruikt als functionele objecten. De stijlvolle meubels zijn vooral bijzonder mooi om naar te kijken en geven een luxueus gevoel. Luxe meubels combineren hoogwaardige materialen met creatieve ontwerpen die deze meubels uniek maken. Of het nu gaat om een boxspringbed, een leren bank, een eettafel van massief hout of een dressoir. Elk meubelstuk kan voor jou een luxe zijn. Als je op zoek bent naar luxe meubels voor je huis, dan ben je bij Westwing aan het juiste adres.

Een huis in luxe stijl: zo doe je dat

Vaak hebben luxe meubels een hogere prijs, zeker bij designmeubels is dit het geval. Dit komt omdat ze in een beperkte oplage worden gemaakt en van hoogwaardige materialen zijn vervaardigd. Is jouw budget niet toereikend om te investeren in designmeubels? Geef je huis dan een luxe make-over door met accessoires te werken zoals kussentjes, kandelaren en vazen. Ook je bed en slaapkamer geef je eenvoudig een luxe look door er een grote hoeveelheid kussentjes en plaids op te leggen.

Met accessoires geef je eenvoudig en goedkoop het hele interieur een luxe look! Probeer het zelf maar eens.

5 Luxe stylingtips voor je huis

  1. Ga voor hoogwaardige materialen! Kasjmier, zijde, fluweel, lamsvacht en wol zijn luxe materialen. Onthoud: alles wat uit de natuur komt is luxe!
  2. Liefde voor detail! Wanneer je oog hebt voor detail krijgt je interieur vanzelf een luxe look. Gebruik decoratie en mooie stoffen om de ruimte een rijke uitstraling te geven.
  3. Luxe meubels hoeven niet altijd duur te zijn. Meubels met houten accenten, gecapitonneerde zittingen of goudkleurige details hebben een luxe uitstraling en zijn ook toegankelijk voor een beperkter budget. Door de rest van de ruimte aan te kleden met mooie decoratie, krijgt je huis alsnog koninklijke allure.
  4. Less is more! Ga voor kwaliteit in plaats van kwantiteit. Dat betekent: ontspullen! Je zult zien hoe luxe jouw leven wordt wanneer je je ontdoet van alle troep. Wist je dat slow living niet alleen een levensstijl is maar ook een woonstijl?
  5. Laat je muren spreken! Muren bieden het podium voor een luxueus stijlstatement door ze bijvoorbeeld te behangen of door kunst op te hangen, bijvoorbeeld in Pop Art stijl. Ook wanneer je maar één muur van behang voorziet, krijgt je huis een luxe stijl.

Helemaal weg van deze interieurstijl? Registreer je dan nu op Westwing en mis geen enkele exclusieve deal om jouw huis in luxe stijl in te richten.