Meld je aan en ontvang een €15 voucher!
Feest met champagne in glas

Het eind van het jaar nadert en oud en nieuw staat weer voor de deur. Welke goede voornemens staan er op jouw lijstje? Hoe luid jij het nieuwe jaar in? Wat te doen met oud en nieuw? Vier je het groots of heb je juist behoefte aan wat rust en tijd met je geliefde? Kies dan voor een romantische avond en ga romantisch oud en nieuw vieren. Natuurlijk kun je samen op de bank gaan zitten en een romantische comedy kijken. Maar er zijn veel meer opties voor een romantische oudejaarsavond. Ontdek hier de mogelijkheden!

Welke opties zijn er?

Wat jij leuk vindt om te doen met oud en nieuw hangt natuurlijk helemaal van je wensen en smaak af. Hier laten we je zien welke opties er zoal zijn wanneer je romantisch oud en nieuw wilt vieren. Doorloop om te beginnen eens de volgende stappen en ontdek wat de mogelijkheden zijn voor het organiseren van dit feest.

Een 5-stappenplan voor een romantisch oud en nieuw vieren

 • Stap 1: hoe lang zijn jullie al samen? Of met andere woorden; hoe goed kennen jullie elkaar? Als jullie elkaar pas net kennen maak je wellicht andere keuzes dan wanneer jullie al jaren samen zijn.
 • Stap 2: blijf je thuis of ga je liever weg? Je kunt oudjaar heel goed thuis vieren, maar je zou er ook voor kunnen kiezen om samen een nachtje of een paar nachtjes ergens te overnachten.
 • Stap 3: lekker luxe of in een natuurlijke omgeving? Zijn jullie meer van de luxe of ga je liever wandelen op het strand en naar de sterren kijken? Pas je keuze voor een arrangement buitenshuis op je wensen aan.
 • Stap 4: zelf kokkerellen of lekker lui achterover? Als je thuis blijft en van koken houdt, zal je graag zelf de oud en nieuw hapjes willen maken. Verwen elkaar met jullie favoriete gerechten en maak er echt iets bijzonders van. Wil je juist niets zelf hoeven doen? Bestel dan allerlei dingen die jullie lekker vinden en ga relaxt samen in bad.
 • Stap 5: spelletjes doen of samen op pad? Zijn jullie echte feestbeesten of zitten jullie allebei graag rustig op de bank? Kies voor een avond die goed past bij jullie als stel.

3 ideeën voor romantische oud en nieuw vieren thuis

Kies je ervoor om thuis te blijven? Goed idee. Op die manier heb je echt tijd voor elkaar en kun je helemaal doen wat jullie willen. Daarnaast kun je altijd nog naar een nieuwjaarsborrel gaan om het nieuwe jaar toch nog feestelijk in te luiden. Maar wat ga je nu doen tijdens het vieren van zo’n romantisch oud en nieuw avondje in eigen huis? Wij laten je 3 opties zien.

Optie 1: voor winners and losers

Spelletjesavond! Houden jullie van spelletjes? Maak er dan een spannende spelletjesavond van. Je kunt natuurlijk voor het traditionele Rummikub, Scrabble, pesten of eenendertigen gaan, maar je kunt ook kiezen voor een spel waarbij je elkaar leuke vragen stelt en op die manier beter leert kennen. Succes gegarandeerd!

Optie 2: voor filmliefhebbers

Filmmarathon! Er zijn vast en zeker nog een boel films die je graag nog eens zou willen zien. Maak een selectie of kies om beurten een film uit. Popcorn erbij en beginnen maar! Meer tips voor het organiseren van een filmavond vind je in ons artikel.

Optie 3: romantisch oud en nieuw vieren voor bourgondiërs

Kookavondje! Ga uitgebreid samen koken. Maak een verrassingsgerecht voor elkaar of kook samen alles dat jullie lekker vinden. Zet er een lekker muziekje bij aan en drink er een goed glas wijn bij. Zo komen jullie die avond wel door.

6x romantisch oud en nieuw vieren buitenshuis

 1. Een luxe hotel

  Worden jullie graag omringd door luxe en comfort? Ga dan overnachten in een luxe hotel waarin jullie compleet in de watten worden gelegd. Dat kan in eigen land zijn – in een stad, op het platteland -, maar ook in het buitenland.
 2. Huisje in de natuur

  Zijn jullie liever in een rustige omgeving tijdens de jaarwisseling? Kies voor een huisje in de natuur, aan het strand of in het bos. Hier kunnen jullie écht ontspannen en in alle rust tijd met elkaar doorbrengen. Maak een wandeling, kijk naar de sterrenhemel, lees een boek, kijk een film en relax.
 3. Samen naar een feest

  Echte feestbeesten kiezen voor een goed feest. Ga samen dansen, drinken en lachen en geniet van het moment.
 4. Arrangement in een kasteel

  Waan je even een koning te rijk in een kasteel op een prachtig landgoed. Hier kun je ontspannen genieten van heerlijke diners in de eetzaal, de natuur rond het landgoed en tijd samen doorbrengen in een bijzondere omgeving.
 5. Wellness arrangement

  Houden jullie van wellness of een dagje spa? Dan kun je ook kiezen voor een wellness arrangement tijdens oud en nieuw. Geen betere manier om het nieuwe jaar te beginnen, toch?!
 6. Sportieve activiteit

  Zijn jullie bijvoorbeeld allebei gek op wandelen of wintersport? Ga dan lekker een paar dagen naar de sneeuw. Hier kunnen jullie heerlijk buiten zijn, genieten van de sport én van elkaar.

Op zoek naar meer inspiratie voor oud en nieuw?

Weet jij al wat je gaat doen met oud en nieuw dit jaar? In dit artikel vind je veel inspiratie voor als je romantisch oud en nieuw wilt vieren. Nodig je liever familie en vrienden uit? Of organiseer je een borrel thuis? Registreer je dan nu op Westwing en mis geen enkele exclusieve deal voor de mooiste oud en nieuw versiering. Wij wensen je in ieder geval alvast: gelukkig nieuwjaar!