Zoeken

Kledingrekken & staande kapstokken

Sorteren
47 Producten
Sorteren

Waar moet je rekening mee houden als je een garderobekast kiest?

Een garderobekast is waarschijnlijk wel het laatste waar je aan denkt als het gaat om het inrichten van je interieur. Maar vergis je niet: er bestaan talloze stijlvolle garderobekasten die een grote bijdrage doen aan de charme van je huis. Dus: garderobekast kopen? Lees dan hier waar je rekening mee kunt houden!

De belangrijkste functie van een garderobekast of wandkapstokken is natuurlijk het ordenen van je hal of gang. Niets zo vervelend als je huis binnenkomen in een complete chaos. Daarnaast is de hal of gang het eerste wat bezoekers zien als ze langskomen. Een stijlvolle entree met halmeubels maakt dan dat je écht thuiskomt!

Voor welk materiaal ga jij?

Het zal je niet verrassen, maar ook in garderobekasten is er genoeg keuze in materiaal. Zo zijn er bijvoorbeeld kapstokken van hout, stof of metaal. Welk materiaal het beste bij jouw inrichting past, hangt af van verschillende factoren. Hieronder beschrijven we een aantal opties voor je!

 • Houten garderobekasten:

  Houten garderobekasten zijn makkelijk te combineren met de rest van je meubels en bieden een stijlvolle opbergplek voor alle kleren die je de afgelopen jaren hebt verzameld. Een garderobekast van hout is tijdloos, modern en oogt ruimtelijk. De kleur van deze kast of kledingrek heeft een uitstraling op de hele ruimte. Wil je dat ie niet al te veel aandacht trekt, dan is een neutrale, witte garderobekast aan te raden.

 • Metalen garderobekasten:

  En dan tot slot zijn er de metalen garderobekasten; deze zijn vaak open en uniek. Deze kast bestaat uit metalen stangen, schapjes en haken, die heel ingenieus en ruimtebesparend in elkaar zijn gezet. Zo neemt de garderobekast weinig ruimte in beslag, maar kan je er wel veel in kwijt! En heel belangrijk: zo’n metalen look is erg stijlvol en onderscheidend.

  De metalen garderobekasten en kapstokken zijn er in verschillende vormen en maten, afhankelijk van de kleding, jassen en schoenen die je erin kwijt wil. Vaak zijn ze beschikbaar op wieltjes, zodat ze gemakkelijk van de ene naar de andere ruimte kunnen worden geplaatst. Ideaal voor tijdelijke bergruimte, bijvoorbeeld als je veel bezoek krijgt!

 • Garderobekasten vergelijken

  De keuze voor het materiaal van je garderobekast hangt natuurlijk samen met de stijl in je woning en de beschikbare ruimte. Gelukkig zijn de kasten er in allerlei maten en kan het niet anders dan dat er een match voor je tussen zit!

  Naast grote garderobekasten voor in de hal, veelal van hout, vind je ook smalle garderobekasten of kapstokken. Door met maten te spelen, breng jij de juiste flair aan je gang, hal of kamer aan. Je gang oogt bijvoorbeeld langer met een lage garderobekast, maar hoger als je er een hoge garderobekast in zet!

  Eén ding is zeker: deze prachtige garderoberekken verdienen een centrale plek in je interieur! Mix en match met kleuren en materialen. Of hang een gave spiegel naast je garderobekast of kapstok en maak van jouw hal een échte entree!